Edenler Haberleri

Edenler Haberleri

Saatcı: Yapay Zeka Ürünü Sahte Ses Kayıtlarına Tevessül Edenleri Lanetliyorum

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, kendisi ile ilgili sosyal medyada dolaşıma sokulan yapay zeka ürünü ses kayıtları ile ilgili açıklama yaptı. Hukukçu kurmaylarının konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu söyleyen Saatcı, “Bunun adı yapay zeka değil, yapay alçaklıktır. Buna tevessül edenleri lanetliyorum.” dedi.

Depremzedelerin Hayrına Lokma İkramında Bulunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Örgütü, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıldönümünde hayatını kaybedenlerin hayrına lokma etkinliği düzenledi.

Başkan Aras, 6 Şubat Depreminde Hayatını Kaybedenleri Andı

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, büyük deprem felaketinin yıl dönümünde bir anma mesajı yayımladı.

Kazada hayatını kaybedenlerin isimlerin belli oldu

Muğla'nın Ula ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi de ağır yaralandı.

Milas'ta, hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Muğla'nın Milas ilçesinde İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Marmaris’te tatlı yüzünden kavga eden taraflar barıştı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir lokantada geçtiğimiz hafta gündüz tatlı yüzünden çıkan ve akşam da devam ederek 6 kişinin yaralanmasına 2 kişinin de cezaevine gitmesine sebep olan olayda taraflar bir araya gelerek barıştı.

İsale hattı patlamaların nedenleri açıklandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sürekli patlayan isale hatları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, patlamanın hem boru tipi hem yataklama hem de basınç yönetimi nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Tatil için Ölüdeniz’i tercih edenler, araç kuyruğu oluşturdu

Yaz tatilini Fethiye Ölüdeniz'de geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler, Fethiye-Ölüdeniz yolunda araç kuyruğu oluşturdu.

Başkan Karakaya: "Dokunulmaz hisse yapılmalıydı"

Bodrumspor A.Ş. hisseleri ile ilgili konuşan Bodrum Belediye Bodrumspor Spor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, “1931 yılından beri kulübe hizmet edenler var, bizler yıllardır hizmet ediyoruz. Bizlerin bu emeğinin karşılığında da aslında hissedarlar diyebilirdi, kulübü bugünlere getirenlerin emeği karşılığında dokunulmaz hisse yapılmalıydı. Bodrum Belediyesi veya derneği bu projeden çıkarıldığı zaman proje çöker” dedi.

Kara, Hava ve Demiryolunu kullananlarn sayısı 35 milyonun üzerinde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Kurban Bayramı’nda kara, hava ve demiryolunu kullanarak seyahat edenlerin sayısı yaklaşık 35 milyonun üzerinde gerçekleşti” dedi.

Akbelen Ormanı için mücadele edenlere hapis cezası verildi

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda ağaç kesilmesini engelleyen iki kişiye açılan davada karar çıktı. Yurttaşlara, 6 ay 20 gün hapis cezaları verildi. Cezalar, adli para cezasına çevrildi.

Yıldız Kaplan ibadet edenlere saldırdı

Oyuncu Yıldız Kaplan, Göcek’te teknesinde ibadet eden insanları gizlice kayda alıp "Gerçek Müslümanlık budur." ifadelerini kullandı.

FTSO’dan Legionella Eğitimi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde gerçekleştirilen Legionella Eğitimi’nde katılımcılara, Lejyoner hastalığının nedenleri, bulaşma ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.  

YAKINLARINI KAYBEDENLERE “YAS DANIŞMANLIĞI” YAPILMALI

Psikolog Ebru Özer Özkul, yakınların kaybeden depremzedelerin yaslarını sağlıklı bir şekilde yaşamaları için kendilerine “Yas Danışmanlığı” desteği verilmesi gerektiğini söyledi. Özkul, özellikle çocuklarını kaybetmiş, yas sürecinde destekten yoksun olan çiftlerin ortak anıları yok olmuş gibi hissedebilecekleri için evlik dinamiğinin olumsuz etkilenebileceği uyarısında bulundu.

GİRGİN'DEN DEPREM BÖLGESİNDE MALÜLLÜK AYLIĞI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin deprem bölgesinde, meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlerin  sigortalı olması koşuluyla malul aylığı alabilmesi için kanun teklifi verdi. Girgin mevcut yasadaki koşulların deprem bölgesinde uygulanmaması için bu kanun teklifini verdiğini belirtti.

MARMARİS'TE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN LOKMA DAĞITILDI

Marmaris Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde can verenler için lokma dağıtarak, Kur'an-ı Kerim okuttu. Belediye ayrıca ilçeye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarına daha rahat karşılayabileceği bir merkez açtı.

SEYDİKEMER’DE DEPREMDE VEFAT EDENLER İÇİN DUA EDİLDİ

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Belediyesi ve Seydikemer İlçe Müftülüğü tarafından, 11 ili etkileyen deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar için dua ve hayır lokması ikramında bulunuldu.

FETHİYE KYK YURDUNDA KALAN DEPREMZEDELER O FECİ ANI ANLATTI

Fethiye KYK Yurdu’nda 5 yataklı 55 aile ve 45 bekâr odası olmak üzere yaklaşık 500 kişinin konaklaması için hazırlıklar tamamlandı. Burada depremzedelerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’dan olmak üzere yaklaşık 140 kişilik depremzede grubu Fethiye'deki KYK yurduna yerleştirildi. Deprem anına tanıklık edenler ise o anları anlattı.

FETHİYE TEK YÜREK OLDU

Türkiye güne acı bir haberle uyandı. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı her saat artıyor.

ENGELLİ PARK YERLERİNE HATALI PARK EDENLERE CEZA YAĞDI

Fethiye’de engelli park alanlarına hatalı park eden 49 araca ceza kesildi.

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

İNMEDE (FELÇ) ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR

Kalp krizinin insan beynindeki eş değeri olarak adlandırılan ve beyinde damarsal nedenlerle oluşan ani gelişen nörolojik fonksiyon kaybı sonrası başlayan rahatsızlığın (inme) tedavisi için Türkiye'de açılan ilk 19 inme merkezinden birisi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açıldı.

Menteşe Belediyesinde acil durum tatbikatı

Menteşe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında AFAD ve Menteşe Belediyesi iş yeri sağlık ve güvenlik birimi ekiplerince; çalışanlara depremden korunma, deprem anında yapılması gerekenler, yangın, yanıcı maddeler, yangın çıkış nedenleri, yangın söndürme maddeleri ve usulleri ile yangın ve deprem esnasında yapılacaklar, yangında insan ve eşya kurtarma, ilk yardım ve acil tahliye konularında bilgiler verildi.

FECİ KAZADA HAYATINI KAYBEDENLER BELLİ OLDU

Seydikemer’de meydana gelen feci kazada ölü sayısı 5’e yükselirken, hayatını kaybedenlerin ise kimlikleri belli oldu.

MANAV FİYATLARI CEP YAKIYOR

Havaların ısınmasından sonra ürün çeşitliliği arttı. Fakat ürünlerde yaşanan bolluk fiyatları düşürmeye yetmedi. Artan girdi maliyetleri, yüksek mazot fiyatları gibi nedenler manav tezgâhlarına olumsuz yönde yansıdı.

ORMAN YANGINLARINA YÖNELİK UYARICI GÖRSELLER HAZIRLANDI

Menteşe Belediyesi orman yangınlarına yönelik uyarıcı ve bilgilendirici görseller hazırladı. “Geleceğini karartma, ormana ateşle yaklaşma” başlığı ile hazırlanan görsellerde Muğla’nın il olarak yangınlara karşı hassas bir bölge olduğu vurgusu yapılırken, doğal nedenlerin yanında yangınların daha çok tedbirsizlik ya da kasıtlı olarak insan kaynaklı nedenlerle çıktığına dikkat çekildi.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

Evlerini kayıtsız günlük kiraya verenlere ağır cezalar uygulanıyor

Yaz sezonunun başlaması, okulların kapanması ile birlikte hareketlenen tatil sezonunda yazlık kentlerde konutların yasa dışı yollar ile günlük, haftalık ya da 6 aydan kısa süreli kiraya verilmesinin tespiti halinde ağır cezalar işleniyor. Ayrıca, evlerini yasa dışı kiraya verenleri ihbar edenler belirli para kazanırken, asılsız bir ihbar olması durumunda ise karşı tarafa tazminat ödemek durumunda kalıyor.

Bir parça kilim ve battaniye üzerinde dinlendiler

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki devam eden yangın bölgesinde gece gündüz demeden mücadeleye devam eden isimsiz kahramanlar fırsat bulduklarında yorulan bedenlerini, kimi zaman toprak üzerindeki bir kilimde, camide, kimi zaman ise arabada dinlendirip mücadeleye kaldığı yerden devam ediyor.

FTSO’da Legionella Eğitimi Gerçekleştirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi ve Fethiye Çevre Sağlığı Birimi işbirliğinde gerçekleştirilen Legionella Eğitimi’nde katılımcılara, Lejyoner hastalığının nedenleri, bulaşma ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler verildi.