Eğitim Merkezi Haberleri

Eğitim Merkezi Haberleri

Öğrenciler kitap hazırlamak için yola çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) , 'eğitimde iyi örnekler' yarışmasına Karya Uygarlığı'nı tanıtmayı amaçlayan proje ile katılım sağladı. Proje çalışmaları dahilinde Hisarönü mahallesinde bulunan Kastabos antik kentindeki ‘Hemithea Tapınağı’ nın yol rotasını çıkartmalarının ardından kitap hazırlığına başladı.

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Büyükşehir’in Oyuncak Kütüphanesi çocukların yüzünü güldürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği oyuncak kütüphanesi ve eğitim merkezi çocukların yüzlerini güldürüyor.

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

Herkesin Başkanı Akdenizli, Özel Öğrencilerin Kalplerini Fethetti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında ilçede bulunan Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezi ile Seydikemer Atılım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Başkan Adayı Kökten, KETEM’e Ziyarette Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, beraberindeki heyetle birlikte Fethiye Toplum Sağlığı Merkezi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) görevlilerine ziyarette bulundu.

Fethiye Belediyesi’nden otizmli bireyler için özel merkez

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Köyceğiz’de İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Şehit Seyhan Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

Köyceğiz BİLSEM’de ön değerlendirme uygulamaları yapılıyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nde ön değerlendirme uygulamaları başladı.

Miniklere bocce sevgisi kazandırılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Ula Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bocce antrenörü Yasemin Miski çocuklara bu sporu sevdirerek spor yoluyla çocukların akademik başarılarına destek oluyor.

Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, Kano Sporcu Eğitim Merkezi Oldu

Kano'da elde edilen Ulusal ve Uluslararası başarılardan sonra kano branşının daha da yaygınlaştırılması için, Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün girişimi ile Kano Sporcu Eğitim Merkezine dönüştü.

Marmaris Belediyesi’nden Spora Yatırım, Sporcuya Destek

Marmaris Belediyesi’ne ait spor tesisleri 5 yıl boyunca binlerce sporcuyu ağırladı. Pandemi döneminde kapalı olan tesislerden 5 yıl boyunca 14 bin 498 sporcu ve vatandaş yararlandı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris’in sporda da öncü bir kent olması için spora yatırım yapıyor, sporculara destek oluyoruz” dedi.

Köyceğiz Halk Eğitim kurslarında üretim devam ediyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kurslarda üretim çalışmaları son hızla devam ediyor.

Belediyeden Engelli Bireylere Akülü Sandalye Temini

Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlamak amacıyla özveri ile çalışan Bodrum Belediyesi, 2023 yılında toplam 9 engelli araç alımı yaptı.

Bilim Parkı ve Kodlama Merkezine 15 bin ziyaretçi

Menteşe’de çocukların bilimin ışığında teknolojiyi yakından takip etmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri için kurulan Çocuk Bilim Parkı Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi, 2023 yılı içerisinde 15 Bin 900 ziyaretçiyi ağırladı.

Bayır Ortaokulunda Hokey Antrenmanları Başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Bayır Ortaokulu'nda sportif faaliyetlerin yürütülmesi için Ege Yıldızları Spor Kulübü gönüllü antrenörlerinden Samet Alataş, Menteşe Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde Hokey kurslarına başladı.

Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında Muğla’yı, Polat temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sada Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması” Milas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde yapıldı.

17 Bin Öğrenciye İlk Yardım Farkındalık Eğitimi Verildi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen eğitimlerle il genelinde 6 bin öğretmene ve 17 bin öğrenciye temel ilk yardım eğitimi verildi.

Oyuncak Kütüphanesinde Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yatağan Zeytinköy, Ula Kavakçalı ve Yaraş Mahallelerinden 35 çocuk ile aileleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nde buluştu.

Marmaris'te polisler "kadına el kalkamaz" dedi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına yönelik şiddetle mücadele 2023 faaliyet planları dahilinde halk eğitim merkezi sınıflarını ve yüksekokulları ziyaretler etti. Ziyaretlerde kadına karşı şiddetle mücadele ve KADES uygulamasının tanıtımı yapılarak uygulama hakkında bilgiler verildi.

Belediyeden ‘Geleceğin meslekleri’ projesi

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Avrupa finansmanı tarafından desteklenen, Türkiye genelinde 45 ilde yürütülecek olan ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi’nde yer almak üzere, Menteşe Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Robotik ve Kodlama Eğitim Merkezi Muğla ili için proje uygulama yeri olarak belirlendi.

Muğla, Sporun Başkenti Olma Yolunda İlerliyor

Köyceğiz Su Sporları Sporcu Eğitim Merkezi Sporcuları, Eskişehir’de yapılan Kano Türkiye Şampiyonasında derece yaptı.

Oyuncak Kütüphanesi Miniklerin eğlence ve eğitim merkezi

29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği oluşturmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Bugüne kadar Oyuncak Kütüphanesi’ne 209 çocuk kayıt yaptırırken, 681 oyuncak da miniklere ödünç verildi. Ayrıca Oyuncak Kütüphanesi’nde 18 etkinlik düzenlendi ve bu etkinliklere 227 çocuk katıldı.

Büyükşehir İtfaiyesi’ne yangın sonrası olay yeri inceleme eğitimi

Üsküdar Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, İş Sağlığı ve Güvenliği Öğretim Görevlisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi Amiri olarak uzun yıllar görev yapan, ‘Yangın Tahkikatçısı’ sertifikasına sahip, kimya mühendisi Abdurrahman İnce tarafından Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görev yapan idari personele Yangın sonrası Olay Yeri İnceleme Eğitimi verildi.

Köyceğiz’li Şahin’den İtalya Başarısı

İtalya'nın Auronzo kentinde yapılan Gençler Dünya Şampiyonasında Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi sporcusu Sevener Şahin, K1 1000 Metrede 7. oldu.

Su Sporları Merkezi’ne GEKA’dan Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Köyceğiz’e su sporları kamp ve eğitim merkezi yatırımı yapılması için hazırlanacak fizibilite projesine destek veriyor.

“El Sanatları Sergisi” açıldı

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye Belediyesi Huzurevi ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla gerçekleştirilen “El Sanatları Sergisi” törenle açıldı.

Vali Tavlı Mutfakta Özel Bireylerle Bir Araya Geldi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Menteşe Halk Eğitim Merkezi ve Muğla Zihinsel Engelliler Derneği işbirliğinde Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında 11 Mart – 18 Haziran tarihleri arasında özel öğrencilere yönelik gerçekleştirilmiş olan Kahvaltı ve Servis Hizmetleri Kursu’nun yılsonu kapanış etkinliği düzenlendi.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

Şampiyon özel sporculara başarı belgesi

Ortaca Belediyesinin girişimleri ile yapılan yarı olimpik yüzme havuzunda Ortaca Şehit Mehmet Kaya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan yüzme kurslarında eğitim alan özel sporcuların başarısı ödüllendirildi.