Elektrik Haberleri

Elektrik Haberleri

Motosiklet Ve Mopet Çarpıştı: 1 Ölü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 tekerlekli elektrikli mopet ve motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü.

Muğla’da ev yangını

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kentsel sit alanındaki ahşap çatılı evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Menteşe’de ev yangını korkuttu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen ev yangını İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Sesi Duyan Balkona Çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde elektrik direklerindeki patlamalar korkuturken, o anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Minibüs ile elektrikli bisiklet çarpıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde elektrikli bisiklet ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Milas’ta Elektrik Trafosu Patladı

Muğla'nın Milas ilçesinde bir anda patlayan trafo alevlere teslim olurken, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü.

Elektrik Arızası Nedeniyle Bakıma Getirilen Yat Alev Aldı

Muğla Marmaris’te bakıma alınan bir yatta elektrik arızası nedeniyle yangın çıktı. Yat firması çalışanları tarafından kısa sürede müdahale edilen yangın itfaiye ekipleri bölgeye ulaşıncaya kadar söndürüldü. Çalışanların kısa sürede yangını kontrol altına alıp söndürmesi takdir toplarken firma tarafından, personele periyodik aralıklarla yangın eğitimi verildiği öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Geyik Barajına Talip

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Geyik Barajını, Elektrik Üretim Anonim Şirketinden (EÜAŞ) satın alıp buradaki suyun tamamını Bodrum’a aktarmayı amaçlıyor.

Seydikemer’de Trafik Kazası: 1 Yaralı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Marmaris'te Sağanak Yağış Ve Fırtına Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli rüzgarın ardından sabah saatlerinde başlayan sağanak yağışlar ilçe genelinde etkili olmaya devam ediyor. Dağlardan yollara dökülen kaya parçaları, devrilen elektrik direkleri ve ağaçlar ile uçan çatılar ekiplerin müdahalesi ile hızlıca toparlanıyor.

Elsis Aydınlatma Aksesuar Mağazası açıldı

Fethiye’de yeni nesil aydınlatma ve aksesuar denince akla gelen ilk isim olan Elsis elektrik, ikinci şubesi olarak Patlangıç, Baha Şıkman Cad. No: 141’de hizmete açıldı.

Turgutreis Kıyı Şeridine Yeni Aydınlatma Direkleri

Bodrum Belediyesi tarafından Turgutreis Mahallesi’nde gerçekleştirilen aydınlatma çalışmaları devam ediyor

Yeni yatırımlarla kurulu güç 1244 kwh’den 2579’a çıkacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne kurulan güneş enerji santrali ile bugüne kadar piyasa değeri 305 bin TL olan 110 bin kwh elektrik üretti.

Çöpten, 336 Milyon TL’lik elektrik üretildi

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde kurduğu Biyokütle Enerji Tesisleri ile bugüne kadar çöpten 336 Milyon TL değerinde olan 196 Milyon 172 bin 336 kilowatt elektrik üretti.

Muğla’da trafik ekipleri motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştirdi

Muğla’da elektrikli bisiklet, e-skuter ve motosikletlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde 10 sürücüye çeşitli maddelerden 29 bin 167 TL para cezası uygulandı.

MSKÜ’ye Xplore2023 yarışmasında birincilik ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yıldız Taşcıkaraoğlu, Araştırma Görevlisi Ali Can Erüst ve lisans öğrencileri Ali Kerenciler, Oğuzhan Akın, Aykut Odabaş, Zeynep Arslantürk ve Mehmet Ali Andı’dan oluşan Karya isimli ekip 16-20 Ekim 2023 tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Xplore2023-Sürdürülebilir Bir Dünya İçin Teknoloji Geliştirme Yarışmasında Akıllı Enerji kategorisinde İnsansız Hava Aracı tabanlı PV sistem denetimi (Smart Energy UAV based PV system inspection) başlıklı projeleriyle birincilik ödülü kazandı.

Trafoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü

Muğla’nın Datça ilçesinde trafoda çıkan yangın büyümeden söndürülürken, yangın nedeniyle bazı mahallelerde elektrik kesintisi yaşandı.

Burdur Fethiye Yolunda Tır Devrildi

Burdur’da seyir halindeki pancar yüklü tır kaldırıma çıkarak elektrik tellerini yıkıp devrildi. Kazada 1 kişi ağır yaralandı.

Otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı

Pazaryeri mahallesi hıdırlık mevkiinde otomobil ile elektrikli bisikletin çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Ticaret Odası hizmet aracı TOGG geldi

Marmaris Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu’nda yapılan kura çekimini neticesinde 61'inci sıradan teslim almaya hak kazandıkları yerli ve milli ilk elektrikli otomobil TOGG'u teslim alarak envanterlerine kaydettiler.

Yağış anında 10 farklı yangın çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan yağışla birlikte trafo patladı, bölgede elektrik kesintisi yaşandı. Yağış anında Gölköy ve Gündoğan bölgelerinde 10 farklı yangının çıktığı öğrenildi.

Muğla’da hastanede çıkan yangın korkuttu

Menteşe Devlet Hastanesinde elektrikten çıktığı belirlenen yangın ekiplerin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

Sahnenin Elektrik Kontağından Yangın Çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Siteler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir otelde yangın çıktı.

Başkan Karaca: “Elektrik Kesiliyor, Fethiye Belediyesi Şikayet Ediliyor”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, her türlü elektrik ve su kesintisinin belediyeden bilindiğini belirterek halkı bilinçlendirmek amacıyla Çalış Halk Plajı açılışında önemli konulara değindi.

Karaca’dan İtalya’da Tatil İddialarına Cevap

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de elektrik kesiliyor, Alim Başkan İtalya’da tatilde.” iddialarına Çalış Halk Plajı açılış konuşmasında cevap verdi.

Elektrikli Scooter’lar Hor Kullanılıyor

Fethiye’de vatandaşlar Martı Scooter’ları hor kullanmaya devam ediyor. Hatalı parktan dolayı zabıtaların sık sık denetlediği scooterlar, sokak aralarında kırılmış ve yere atılmış şekilde görüldü.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

Kayaköy Karanlığa Teslim Oldu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözdesi Kayaköy'de elektrik sorunu büyüyerek devam ediyor.

Altyapısı tamamlanan bölgelerde elektrik kesintisi yaşanmadı

Fethiye’de altyapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanmıyor.