Elektrikli Haberleri

Elektrikli Haberleri

Motosiklet Ve Mopet Çarpıştı: 1 Ölü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 3 tekerlekli elektrikli mopet ve motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü.

Menteşe’de ev yangını korkuttu

Muğla’nın Menteşe ilçesinde meydana gelen ev yangını İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi ile söndürüldü.

Minibüs ile elektrikli bisiklet çarpıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde elektrikli bisiklet ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

Muğla’da trafik ekipleri motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştirdi

Muğla’da elektrikli bisiklet, e-skuter ve motosikletlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde 10 sürücüye çeşitli maddelerden 29 bin 167 TL para cezası uygulandı.

Otomobil ile elektrikli bisiklet çarpıştı

Pazaryeri mahallesi hıdırlık mevkiinde otomobil ile elektrikli bisikletin çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi.

Ticaret Odası hizmet aracı TOGG geldi

Marmaris Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 79'uncu Genel Kurulu’nda yapılan kura çekimini neticesinde 61'inci sıradan teslim almaya hak kazandıkları yerli ve milli ilk elektrikli otomobil TOGG'u teslim alarak envanterlerine kaydettiler.

Elektrikli Scooter’lar Hor Kullanılıyor

Fethiye’de vatandaşlar Martı Scooter’ları hor kullanmaya devam ediyor. Hatalı parktan dolayı zabıtaların sık sık denetlediği scooterlar, sokak aralarında kırılmış ve yere atılmış şekilde görüldü.

Büyükşehir yoğun mesai harcadı

Muğla’nın birçok farklı noktasında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle özellikle yeraltı su kaynaklarıyla içme suyu sağlanan bölgelerde suyun depolara aktarılmasında elektrikli pompalar kullanıldığı için su sağlanması olumsuz etkilendi.

Feci motor kazası: 1 ölü

Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Turgut Mahallesinde bugün sabah saatlerinde meydana gelen kazada motosiklet, elektrikli bisikletle kafa kafaya çarpıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bülent İlaslan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamadı.

Başkan Karaca, “Çok katlı otopark yapacağız”

İncirköy Camii’nin temel atma töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, çok katlı otopark yapılacağını söyleyerek, “Elektrikli araçlarla salı pazarından şehir merkezine ring vereceğiz” dedi.

MARMARİS'TE TRAFİK KAZASI: 1 AĞIR YARALI 

Muğla'nın Marmaris ilçesinde otomobille elektrikli scooterın çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir kişi ağır şekilde yaralandı. 

ELEKTRİKLİ BATTANİYEDEN YANGIN ÇIKTI

Bodrum’da bir evin yatak odasında bulunan elektrikli battaniyeden yangın çıktı.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİNDE UYUŞTURUCU YAKALANDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yeni yıl öncesi devam eden uyuşturucu ile mücadele çalışmaları çerçevesinde Marmaris'te elektrikli süpürge içinde 3 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

FETHİYE’DE MOTOSİKLET HIRSIZI YAKALANDI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde motosiklet hırsızlığı ile ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, elektrikli motosiklet sahibine teslim edildi.

TRAFİK EKİPLERİ, 2 TEKERLEKLİ SÜRÜCÜLERE REFLEKTİF YELEK DAĞITTI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Menteşe Cumhuriyet Meydanı’nda motorlu bisiklet, motosiklet, bisiklet, elektrikli bisiklet ve elektrikli skuter cinsi araç sürücüleri üzerinde koruyucu tertibat kask, koruma gözlüğü kullanımına ilişkin denetim gerçekleştirildi.

ELEKTRİKLİ SCOOTER İLE OTOBÜS DURAĞINA ÇARPTI: 1 YARALI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde elektrikli scooterını çalıştırmak isteyen bir sürücü, scooterın aniden hareket etmesi ile birlikte kaldırımda bulunan otobüs durağına çarptı. Meydana gelen kazada scooter sürücüsü yaralandı.

18 YAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN BERFİN’İN AİLESİ, KAZANIN AYDINLATILMASINI İSTİYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 6 Ekim tarihinde elektrikli bisikleti ile kaza yaparak hayatını kaybeden 18 yaşındaki Berfin Günden'in anne ve babası Naciye-Beşir Günden, kazanın nasıl yaşandığını merak ettiklerini, kızlarına görüştükten 4 dakika sonra ulaşamadıklarını, her şeyin 4 dakika içinde olduğunu, yoldan geçerken kazayı gören olduysa emniyet birimlerine bildirmelerini istedi. Acılı anne, kızının kaza yaptığı yola kapanıp gözyaşı dökerek, Allah rızası için biri görseydi, ambulansı arasaydı, çarpmış bile olsa ben affedecektim dedi.

FETHİYE’DE ELEKTRİKLİ SCOOTER DENETİMİ ARTTI

Son zamanlarda birçok kişinin vazgeçilmezi haline gelen Elektrikli Scooterlar Fethiye Trafik Büro Amirliği resmi ekipleri ve Sivil Trafik Ekipleri tarafından denetleniyor. 

KOM SUÇLULARA GÖZ AÇTIRMIYOR

Fethiye'de ikametinde elektrikli makaron basma makinesi düzeneği kurup fabrika yöntemi ile satış yaptığı ihbarı üzerine harekete geçen Fethiye KOM Grup Amirliği ekipleri A.T. isimli şahsı gözaltına aldı.

Hastane odasında elektrikli kahve makinesi yangın çıkarttı

Köyceğiz Devlet Hastanesi'nde bir hasta odasında kullanılan elektrikli kahve makinesi yangına sebep olurken, kısa sürede bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü.

MUĞLA’NIN İKİ ELEKTRİKLİ ARACI YARIŞA HAZIR

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) olarak 2019 yılından bu yana hamiliğini yaptığımız ve maddi-manevi destek sağladığımız Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri, tamamını kendilerinin hazırladıkları iki elektrikli araç ile Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak üzere İzmit’e gitti. Teknofest kapsamında düzenlenen ve 2 yıldır liselilerin katılımına açık olan yarışmada, Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL öğrencileri geçtiğimiz yıl hazırladıkları ismini bölgemizde bir sincap türünden alan Gale 48 isimli araç ile Jüri Özel Ödülünü almaya hak kazanmışlar ve bizi gururlandırmışlardı. 23-24 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışma için hazırlıklara yılın başında başlayan ekibimiz, Gale 48’i yüzde 80 oranında yenileyerek ve geliştirerek yarışmaya yeniden başvurdu. Ayrıca kısa süre önce vefat eden okul öğretmenlerinden Ahmet Mocan’a ithafen ismi verilen Mocan 48 ile Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş (MTAL), yarışmaya iki araç ile katılan tek okul oldu.

Muğla’daki teknik lise TEKNOFEST’te iki elektrikli araçla yarışacak

Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Eski adıyla Endüstri Meslek Lisesi) öğretmen ve öğrencileri 2022-TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç yarışlarına bu sene 2 elektrikli araçla katılacak. Geçtiğimiz yıl MUTEG EA Takımı Gale48 (Sincap) isimli elektrikli araçla yarışmada Kurul Özel Ödülüne layık görülmüştü. Bu yıl meslek lisesi ekibi hedefi büyüttü. Muğlalı öğretmen ve öğrencilerin 6 aylık çalışmalarının ardından Mocan48 ve geliştirilen Gale48 isimli araçlar 19-24 Temmuz'da İzmit Körfez Pisti'nde yarışacak.

Kıvrak Motor’dan Gaziler Derneği’ne Elektrikli Motosiklet

Honda Bayisi Nuri Kıvrak tarafından Muharip Gaziler Şehit Aileleri, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne kamu kurum ve kuruluşlarında dernek işlerinin halledilebilmesi için kullanılmak üzere elektrikli motosiklet bağışı yapıldı. Bağışlanan motosiklet Fethiye Kaymakamı Alper Balcı’nın da katıldığı törenle derneğe teslim edildi.

Kaza anı Güvenlik Kameralarına yansıdı

Milas Zafer Caddesi'nden, Zekeriya Gümüşkesen Caddesi'ne seyreden elektrikli bisiklet sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Kazada elektrikli bisiklette yolcu olarak bulunan bir kişi başını kaldırım taşına çarparak yaralandı.

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

Elektrikli Bisikletle kaza yapan yaşlı çift yaralandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde hafif ticari araçla çarpışan elektrikli bisikletteki yaşlı karı-koca yaralandı.

Almak Ayrı Kullanmak Ayrı Dert

Elektrik faturalarına 7 oranlarına varan zamlardan sonra elektrikli ev aletlerini kullanmak lüks olmaya başladı. Dövizin ve akaryakıt fiyatlarının artması ile beraber geçen yıla oranla P’ ye varan oranlarda zamlanan elektrikli ev aletlerini satın almak ayrı elde olanı kullanmak ayrı bir dert oldu.

Elektrikli battaniye ev yaktı

Köyceğiz ilçesi Dövüşbelen Mahallesindeki bir evde sabah saatlerinde çıkan yangında ev içindeki eşyalarda büyük oranda hasar oluştu.

Yeni yıla evsiz girdiler

Dalaman İlçesi Karaçalı Mahallesi Şehit Hamza Atakul Caddesi’nde bulunan Dostlar Apartmanı’nda elektrikli sobadan başlayan yangın bir evi kullanılamaz hale getirdi.Yangından oluşan dumandan etkilenen 15 kişi hastaneye sevk edildi.

Menteşe’de trafik kazası: 1 yaralı

Muğla'nın Menteşe İlçesi Muhsin Özbay Caddesi üzerinde yol kenarından bir anda yola çıktığı iddia edilen elektrikli bisiklet sürücüsü S. A. O'ya, S. Ç idaresindeki 48 EC 950 plakalı otomobil çarptı.