Emek, Haberleri

Emek, Haberleri

Dalaman’daki okul, Türkiye Şampiyonu oldu

Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Okul Sporları Rafting Türkiye Birinciliği’nde yıldız kızlar, yıldız erkekler ve karma takım kategorilerinde zirveye çıkarak altın madalyaların sahibi oldu.

Dünyanın en iyi yoğurtlu yemeği Çökertme Kebabı

 Geleneksel tarifleri öne çıkarmasıyla bilinen Taste Atlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi yoğurtlu yemeklerini listeledi. İlk 20'de 6 Türk lezzetinin bulunduğu listenin ilk sırasında Bodrum, Muğla bölgesine özgü olan 'Çökertme kebabı' yer aldı.

Torunum eve geldiğinde harçlık vermemek için kaçıyorum!

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan emekli vatandaşlardan Kadri Macar ile Ramazan Uysal, emekli maaşını mikrofonlarımıza yaptığı açıklamada değerlendirdi. Emekliler, 10 bin lira olan emekli maaşından dolayı dert yanıyor, isyan ediyor. Emekli vatandaşlar bu sefer çok sert konuştu!

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Köyceğiz Alan Camii inşaatında sona gelindi

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi Sazak Mahallesi Alan mevkiinde geçen sene yapımına başlanılan camii inşaatında sona gelindi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğün’den Hükümlülere THM Konseri

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı işbirliğinde hükümlülerin toplumla bütünleşmesin desteklemek, olumlu sosyal davranışlarına ilgi alanları ve becerilerini geliştirerek uyumlu bir birey olmasını sağlamak amacıyla sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Köyceğizli miniklerden sürpriz kutlama

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Kur’an kurslarında eğitim gören minikler, sürpriz kutlama ile öğretmenlerini duygulandırdılar.

Gaziler Ve Şehit Yakınları İçin Yemek Düzenlendi

Marmaris Kaymakamlığı ilçede yaşayan gaziler ve şehit yakınlarını 19 Eylül Gaziler günü vesilesi ile yemek davetinde buluşturdu.

Muğla’dan Rodos’a Geçmiş Olsun ve İlişkileri Güçlendirme Ziyareti

MUTSO Heyeti ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, hem yaşanan orman yangınlar nedeniyle ‘geçmiş olsun’ demek, hem de ikili ticari ilişkileri güçlendirmek adına Rodos’a gitti.

Dörtyol sakinlerine, iftar yemeğinde güzel haberler verildi

Milas Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olan iftar yemekleri Ramazan ayı boyunca Milas’ın farklı noktalarında kurulmaya devam ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 6'LI MASAYA ‘CÜMBÜŞ MASASI' BENZETMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı tarafından yürütülen 6'lı masayı eleştirerek, "Ülkemizde siyasi istikrarı bozacak her adım milletimizin hayrına olması mümkün değildi. Siyasi istikrarın alternatifi çok seslilik değil, kargaşadır, kavgadır, herkesin ayrı telden çaldığı bir cümbüş masasıdır. Ülkemizde güven ve istikrarın teminatı olan kazanımların kaybedilmesi demek, Türkiye'nin tekrar eski kötü günlerine dönmesi demektir." dedi.

DOMUZ AİLESİ YEMEK BULAMAYINCA BODRUM’A İNDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aç kalan domuzlar şehre indi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNASYON TOPLANTISI

Bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek, eylem planlarını hazırlamak, onaylamak ve uygulanmasını takip etmek ve değerlendirmek üzere oluşturulan 'Bağımlılık İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulu' toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

AK PARTİ FETHİYE İLÇE TEŞKİLATI 2. YILINDA BİRLİK BERABERLİK YEMEĞİNDE BULUŞTU

1 Mart 2020 tarihinde Ak parti İlçe Başkanı olarak atanan Turgay Öztürk, 20 Eylül 2022 tarihinde 7. Olağan Kongresinde yeniden seçilerek güç tazelemişti. Olağan kongrede seçilen otuz kişilik yönetim kurulu ile birlikte çalışmalarını sürdürüyor. Göreve gelişinin birinci yılında 20 Eylül 2021’de yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yemekli toplantıda 1. Yılını kutlamışlardı. 20 Eylül 2022 tarihinde 2. Yılında yemekli yönetim kurulu toplantısını geleneksel hale getirerek yeniden buluştular.

Gaziler onuruna yemek

Muğla Öğretmenevinde düzenlenen programa Muğla Valisi Orhan Tavlı ve eşi Ayşe Tavlı'nın yanı sıra Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökçan, Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı S.G. Yarbay Süleyman Ercan, siyasi partilerin il başkanları Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Süleyman Taşkesen, Gaziler, Gazi aileleri ve Şehit aileleri katıldı.

FTSO gemi yapım hangarı için inşaata başlıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesine, Fethiye ve Seydikemer’in ihtiyaçlarına yönelik nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje kapsamında, gemi yapım hangarı inşa edilecek. FTSO üyelerinin nitelikli eleman ihtiyacına çözüm üretmek için yeni bölümlerin de açılacağını vurgulayan Başkan Çıralı, “Tüm üyelerimizin bu konudaki taleplerini dinlemek, ihtiyaç duyulan diğer alanlar içinde bölümler açmak istiyoruz.” dedi. FTSO ile Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında gerçekleştirilen işbirliği kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu, 19 Mayıs 2022 Cuma günü FTSO Meğri Salonu’nda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, FTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Erdem, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Öğütveren, Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşcu ile FTSO Genel Sekreteri Av. Ezgi Kullukçu katıldı.

Engelli öğrenciler için iyilik şenliği düzenlenecek

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı'nın, öğrencileri ve aileleri yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, farkındalık ve kaynak oluşturmak amacıyla 2. Geleneksel İyilik Şenliği düzenlenecek.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER YEMEKTE BİRARAYA GELDİ

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi Kutlama Programı kapsamında Devlet Su İşleri Salonu’nda verilen yemekte Fethiye’de ki şehit aileleri ve gaziler bir araya geldiler.

Yoksulluk Sorunu Çözülecek

CHP Fethiye Kadın Kolları Başkanı Gülümser Oymak ve Kadın Kolları üyeleri bir araya gelerek Aile Destekleri Sigortası’nı konuştular. Aileyi önceleyen mutluluğunu ve ekonomik güvencesini sağlayan bir program olarak değerlendirilen Aile Desteği Sigortası’nın ailelerin yanında olmak, onları desteklemek, hayat şartlarını düzeltmek için öneminin büyük olduğu vurgulandı.

Tehlikeli köpeği olanlar dikkat!!!

7332 sayılı "Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" 14/07/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekler tehlike arz eden hayvanlar olarak belirlendi. tehlike arz eden köpekleri üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaklandı. Bu kanuna aykırı davrananlara 11 bin TL. sokağa terk edenler 30 bin TL ceza uygulanarak hayvanlarına el konulacak.

Arslan, “Amacımız turizme katkı olması yönünde”

Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ve Muğla İl Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl Muğla valiliği adına UNESCO TOURISTICA Photo Safari etkinliği kapsamında akşam yemeği düzenlendi. Etkinlik teleferik önünde buluşmanın ardından akşam yemeği ile son buldu.

Ünal, “Tedbirler bilinçli müdahale sağlar”

Ülke genelinde meydana gelen ormanlık yangınlarında yangınla mücadelede öne çıkan unsurlar hakkında FRT TV mikrofonlarına konuşan Sadim işletme sahibi İsmail Hüseyin Ünal, “Bu tedbirlerin en başında doğaya saygılı olmak, doğayı kirletmemek, yangın hakkında bir bilince sahip olmak ve bu bilince göre davranmak gelir. Düzenli aralıklarla yapılan tatbikat ve eğitim insanların daha bilinçli müdahale etmesini sağlar” dedi.

Fethiye Belediyesi’nin Ukraynalı konukları

20-24 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 21. Uluslararası Hava Oyunları münasebetiyle Ukrayna’dan bir heyet Fethiye Belediyesi’nin konuğu olarak Fethiye’ye geldi.

Bodrum gıda girişimciliği eğitim programı başladı

Gıda sektöründeki girişimciliği desteklemek, yeni iş alanları oluşturmak ve sürdürülebilirliğe katkı sunmak amacıyla oluşturulan Bodrum Gıda Girişimciliği Eğitim Programı başladı.

TARSİM’den Mersin, Antalya ve Muğla’ya ziyaret

TARSİM heyeti, yangın sebebiyle meydana gelen hasarları yerinde incelemek, üretici ile yetiştiricilere geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere, 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde Mersin, Antalya ve Muğla'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Muğla yangınlarında 38 bin 715 kişi tahliye edildi

Muğla'da 12 gün önce Marmaris'te ve ardından Bodrum, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere, Seydikemer ve diğer ilçelerde devam eden orman yangınlarında resmi ve gönüllülerden oluşan personel sayısı, tedbir amacıyla boşaltılan ev ve vatandaş sayısı, tahliye edilen hayvan sayısı, dağıtılan su, yemek, hava ve yer unsurlarının rakamları açıklandı.

Organizasyon hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Samsun Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Gençlik Kampına yemek, sportif etkinlik, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler, çevre gezileri, alan düzenlenmesi, temizlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinin dönemler halinde temini organizasyonu hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.