Erişim Haberleri

Erişim Haberleri

Muğla İŞKUR, Sanal İstihdam Fuarı ile işverenle iş arayan vatandaşı bir araya getiriyor

Muğla İŞKUR tarafından 24 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Sanal İstihdam Fuarı, iş arayanları ve işverenleri çevrim içi ortamda bir araya getirecek.

Büyükşehir Kütüphanelerini 200 Bin Kişi Ziyaret Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya kazandırdığı en önemli yatırımlardan olan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi bünyesindeki kütüphaneler, sınıflar bilginin merkezi olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Ünal Türkeş Muğla Tarih Kitaplığı ve Oktay Akbal Edebiyat Kütüphanesi ile yaklaşık 36 bin 500 yazılı esere ev sahipliği yapan Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi dijital olarak da okuyuculara bilgiye erişim imkanı veriyor. Kütüphanelerden tüm vatandaşlar yararlanırken kayıtlı üye sayısı da 4 bin 494. Bugüne kadar yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği kütüphanelerden 68 bin 745 kitapta üyeler tarafından ödünç alındı.

Okul Öncesi Öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF’in teknik desteğiyle yürütülmekte olan "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi" çerçevesinde, Muğla’daki okul öncesi öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim verildi.

“1 milyon liradan aşağı sıfır araç yok!”

Türkiye ekonomisinde yaşanan enflasyon, kur krizi ve krediye erişimin zorlaşması otomobil piyasasını vurdu. Fiyatlar epey bir gerilerken Fethiye’de yaşayan İbrahim Bey, kredilere erişimin sağlanmasının ardından araç piyasasının tekrardan yukarı yönlü seyir edeceğini mikrofonlarımıza anlattı.

Okul öncesi öğretmenlerine “Lego eğitimi” düzenlendi

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen “Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi” çerçevesinde, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Oyun Yoluyla Öğrenme ve Lego Eğitimi” semineri verildi.

Öğretmenlere Lego Eğitimi

Muğla’da Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘’Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi’’ kapsamında, okul öncesi öğretmenlerine yönelik “Lego Eğitimi” başladı.

Öğretimsel Uyarlamalar Konulu Seminer Düzenlendi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından 14 Eylül 2023 tarihinde Yükseköğretimde Eğitime Erişim: Öğretimsel Uyarlamalar konulu seminer sunumu düzenlendi.

LGS tercih sonuçları açıklandı

LGS tercih yerleştirme sonuçları için beklenen gün. MEB LGS tercih sonuçlarını erişime açtı.

Belediyeden Kesintisiz Wi-Fi Hizmeti

Bodrum Belediyesi tarafından bilgiye hızlı ve kolay erişimi sağlamak, acil durumlar sırasında iletişimi kolaylaştırmak, bölgedeki turizme katkı sağlamak, sosyal etkileşimi artırmak için kamusal ortak kullanım alanlarında Wi-Fi hizmeti veriliyor

Nerede oy kullanacağım?

14 Mayıs seçimlerine kısa süre kala YSK yurt için seçmen kaydı sorgulama ekranı erişime açıldı. 

KAMU BANKALARI İLE REEL SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ TOPLANTIYA BAŞKAN ÇIRALI DA KATILDI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Finansmana Erişim İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Hepimizin ülkemiz için fedakârca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımızdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz.” dedi.

Sahte turizm sitelerine erişim engeli

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 'Güvenli Turizm' denetimlerini sürdürüyor. Jandarma ekiplerinin sorumluluk alanındaki otellerin web sitelerini kopyalayarak nitelikli dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 26 siteye erişim engeli getirildi.

“Zor şartlarda mücadele veriliyor”

Muğla Borsa ve Oda başkanlarından yapılan ortak açıklamada, 2019 yılından bu yana ekonomik sorun yaşayan üye işletmelerin ve esnafın, ticari kredi faizlerinin yüksekliği nedeniyle finansmana erişim sıkıntısı yaşadığına dikkat çekildi. 

‘RATEM Yerel’ Yerel radyoların güç birliği ve kararlılığıyla hayata geçti

Uzun zamandır çalışılan, her türlü altyapısı hazırlanarak kurulan RATEM Yerel uygulaması da devreye alındı.RATEM Yerel; bugüne dek üye yerel radyoların ticari iletişimden (reklam, sponsorluk, ürün yerleştirme gibi) dünya standartlarında pay almasını sağlayacağı gibi, radyoların erişimlerini, ölçümlenmelerini ve yayınlanan reklamların raporlamasının akredite kuruluşlar (RİAK-Kantar A.Ş.) tarafından yapılmasını da sağlayacak.

Whatsapp, Instagram ve Facebook'ta 7 saatlik kesinti!

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook tarihinin en uzun süren erişim sıkıntısını yaşadı. Facebook yetkilileri, yaklaşık 7 saat süren kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi. Facebook, kesinti sonrası kullanıcı bilgilerinin güvende olduğunu duyurdu.

YKS 2021 (üniversite) tercih sonuçlarını açıkladı

YKS tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından açıklama yapıldı ve sonuçlar erişime açıldı. Haziran ayında düzenlenen YKS'ye giren adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerini 20 Ağustos'a kadar tamamlamışlardı. Adaylar, YKS yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren sorgulayabiliyorlar.

Öğrenci taşıma hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Ayvacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü- Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Uygulaması Kapsamında Özel Eğitim Öğrencilerinin Taşınması işi hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Metro ethernet internet erişim hizmeti ve Ddos atak önleme hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalı İlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Metro Ethernet İnternet Erişim Hizmeti Ve Ddos Atak Önleme Hizmeti Alımı tarafından, Metro Ethernet İnternet Erişim Hizmeti Ve Ddos Atak Önleme Hizmeti Alımı hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Müdür Faruk Kaya, 'Fethiye’de öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okullara yerleşti'

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) tercih-yerleştirme sonuçları 2021 MEB tarafından bugün öğrenci ve velilerin erişimine açıldı. Fethiye’de 2 bin 83 öğrencilik kontenjana girmek için LGS sınavına giren 2 bin 133 öğrencinin büyük bir çoğunluğu Fethiye’deki okullara yerleşti.

Karne ve başarı belgeleri dijital ortamdan erişime açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca, ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri E-Okul'dan erişime açıldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “2020-2021 eğitim öğretim yılının 18 Haziran 2021 tarihi itibariyle biz çocuklarımızın karnelerini vermiş olacağız. Dijital ortamda karneler görülebilir duruma gelecek. Lakin karnelerimiz 2 Temmuz’dan itibaren biz basılı olarak verebileceğiz” dedi.

Marmaris’te imar bilgisine erişim kolaylığı getirildi

Marmaris Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla e-imar dönemini başlattı. Bundan böyle vatandaşlar belediyeye gelmelerine gerek kalmadan www.marmaris.bel.tr adresinden taşınmaz hakkında bilgiye ulaşabilecek.

Rehabilitasyon Merkezlerine teşekkür belgesi veridi

Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın talimatı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Sınırsız Eğitim Projesi' kapsamında Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitim erişimi olmayan öğrencilere televizyon, tablet ve internet erişimi sağlanmaya devam ediliyor. Projeye Muğla bölgesindeki bazı rehabilitasyon merkezleri de destek verdi.

İGF Genel Başkanı “Merdiven Altı İnternet Haber Siteleri Erişime Engellenmeli”

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Ajans Komisyonu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerde Vali, Belediye Başkanları, cemiyet ve dernekleri ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi. İGF Genel Başkanı Mesut Demir, merdiven altı internet haber sitelerinden siyasetten ekonomiye, bürokrasiden STK’lara kadar her kesimin rahatsız olduğunu, kurumsal olmayan merdiven altı internet sitelerinin internet yasası ile erişime engellenmesi gerektiğini söyledi.

Hırsızlar öğrencilerin eğitimini engelledi

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi Balcılar Mahallesinde hırsızların internet kablolarını çalması sonucu mahallede uzaktan eğitim gören 20 öğrencinin internet erişimi sona erdi.

FETHİYE ADLİYESİ’NDE ERİŞİLEBİLİRLİK UYGULAMASI

Muğla’da ilk defa Fethiye Adliyesinde engelli vatandaşların erişimine imkân veren erişilebilirlik uygulaması gönüllerde taht kurdu.