Okul Öncesi Öğretmenlere Hizmet İçi Eğitim Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'in teknik desteğiyle yürütülmekte olan 'Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi' çerçevesinde, Muğla'daki okul öncesi öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim verildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Dezavantajlı çocuklar başta olmak üzere 0-6 yaş aralığındaki tüm çocuklar için erken çocukluk eğitim (EÇE) hizmetlerine erişimin ve sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılması amacıyla yürütülen "Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Projesi" öğretmen eğitimleriyle devam ediyor.
Proje çerçevesinde güncellenen Okul Öncesi Eğitim Programı ve materyalleri konusunda farkındalık oluşturmak adına Muğla’daki okul öncesi öğretmenlerine “Okul Öncesi Eğitim Programı Mahalli Hizmet İçi Eğitimi” verildi. 18-20 Aralık tarihleri arasında 3 gün boyunca devam eden eğitimlere; Kavaklıdere, Menteşe, Ula, Yatağan ilçelerinde görev yapan toplam 120 okul öncesi öğretmen katıldı.
Eğitimin ilk gününde eğitmenler tarafından güncellenen Okul Öncesi Eğitim Programı’na ilişkin bilgiler aktarıldı. Aile eğitimi rehberi tanıtıldı. Ayrıca erken çocukluk döneminde fiziksel gelişim, dil gelişimi, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında güncellemeler açıklandı. Öğretmenler eğitimin son 2 gününde ise grup çalışmaları yaparak hazırladıkları aylık ve günlük eğitim planlarını sundu.
Düzenlenen 24 saatlik hizmet içi eğitimlerde güncellenen okul öncesi eğitim programı ve materyalleri hakkında okul öncesi öğretmenlerinin bilgi ve farkındalıklarının artırılması amaçlanıyor.
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN