Fakülte Haberleri

Fakülte Haberleri

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Oxford'a

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülden Yüksel, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında İngiltere'nin Oxford Üniversitesine gitmeye hak kazandı.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

Muğla’da 3’üncü Acil Tıp sempozyumu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin katılımıyla Akyaka Yücelen Otel’de 3. Muğla Acil Tıp Sempozyumu düzenlendi.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Denizlerde gizli tehlike, denizanası

Küresel iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Süveyş kanalından ve gemilerin balans suları gelen ve Akdeniz bölgesinde son yıllarda sıkça görülen değişik türlerdeki denizanaları ile ilgili Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları ile ilgili olarak uyarıda bulundu.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

MSKÜ turizme istihdam sağlama merkezi oluyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından bu yıl 18’incisi düzenlenen ‘Sektör-Öğrenci Buluşması’na 100’ün üzerinde turizm firması katılırken, Aydın, İzmir ve Denizli’den Turizm Fakültesi öğrencileri turistik tesislerin yöneticileri ile istihdam için bir araya geldi.

Turgutreis Öğrenci Yurdu’nun 3. etap ihalesi 14 Mart’ta

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tıp Fakültesi üst bölümünde iki etabı tamamlanan kız ve erkek Turgutreis Öğrenci yurdunun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı.

“Fethiye’de Ahilik Kültürü” Kitabının Tanıtım Lansmanı Gerçekleştirildi

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu, Fethiye Belediyesi işbirliğiyle anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Muğla'da mantar bereketi yaşanırken, uzmanlar zehirlenmelere karşı uyardı

Yağışların artmasıyla doğada fazlaca görülen mantar türlerinin zehirlenme ihtimalini artırdığını ifade eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Allı, rastgele toplanıp tüketilen mantarların insan sağlığı açısından önemli olduğu açıkladı.

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Klinik 4’ yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

MSKÜ’de tenis antrenörlük kursu başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesinde Teori ve uygulama derslerinin verileceği 2. Kademe tenis kursu, Spor Bilimleri Fakültesi amfisinde 53 kişinin katılımıyla başladı.

Menteşe Belediyesinden Tıp öğrencilerine tiyatro eğitimi

Menteşe Belediyesi, Türkiye’de ilk defa uygulanacak olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tiyatro ve İyi Hekimlik Uygulamaları dersi projesine tiyatro eğitmeni ve danışmanlık desteği sağlayacak.

Özel eğitim kurumlarına “Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi” verildi

Kasım Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlileri tarafından “Özel Eğitim Kurumları Eğitmenlerine ağız ve diş sağlığı eğitimi” verildi.

Beşkazalı Doktor Emre Gültaç Doçent Oldu

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi doktorlarından ve Tıp Fakültesi hocalarından Emre Gültaç, Doçentlik sözlü sınavını başarıyla geçerek Doçent unvanı aldı.

Muğlalı hayırseverden Üniversiteye 50 bilgisayar bağışı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinde, hayırsever bir vatandaşın bağışlarıyla oluşturulan 50 bilgisayarlık bilgisayar salonu açıldı.

Dekan Yur’dan, Kaymakam Ertaş’a ziyaret

MSKU Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Derya Alkan ile birlikte Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Dastara Renk Verdiler

Süleyman Demirel Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Anasanat Dalı uzmanı Doç. Dr. Mustafa Genç’in katılımları, Likya Kadın Kooperatifi ve Fethiye Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Dastar kumaş boyama atölye çalışması, Yeşil Üzümlü Dastarhane de gerçekleştirildi.

Ata Sporu “Yağlı Güreş” İlk Defa MSKÜ’de

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesine yerleşmek için uygulanan Sporcu Özgeçmiş Puanı Uygulaması’nda, geleneksel spor dallarından Ata sporu yağlı güreşe ilk kez yer verildi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi her yıl özel yetenek sınavı ile spor özgeçmişine sahip adaylara MSKÜ öğrencisi olma imkânı tanıyor.

Muğla EAH’a 5’inci Nöroloji uzmanı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalında uzmanlık eğitimi gören araştırma görevlisi Dr. İnan Özdemir, uzmanlık sınavını başarıyla tamamlayarak kliniğin 5’inci uzmanı, 2023 yılının da 20’nci uzmanı oldu. Dr. İnan Özdemir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin ilk mezunlarından.

MSKÜ Su Ürünleri Fakültesinden “Balina” Açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacıları, yaz boyu Muğla kıyılarında görülen ve büyük heyecan yaratan balinalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.Ülkemiz kıyılarında çok sık görülmeyen balinalar, Muğla’da vatandaşların cep telefonları ile görüntülendi.

MSKÜ tercih masaları aday öğrencileri bekliyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Üniversiteyi kazanan ve tercih yapmak isteyen öğrenciler için Üniversite Atatürk Kültür Merkezi fuaye salonunda tercih standı açtı. Bir hafta açık kalacak aday öğrenciler tercih standında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesindeki Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının tamamı yer aldı.

Yaşlılar, hamileler ve çocuklara uyarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Suzan Demir Pektaş yaz aylarında güneşten korunma, giyim tercihleri, güneşten koruyucu krem seçimi tercihleri, çocuklarda güneş yağının ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek tehlikeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Tapuda yeni dönem başlıyor

Tapuda yeni dönem başlıyor. Sadece tapu dairelerinde yapılan alım-satım işlemi bundan sonra noterlerde de yapılabilecek. Peki neden böyle bir yetkilendirmeye ihtiyaç duyuldu ve tapu işlemi yaptıracakların dikkat etmesi gereken neler var? İşte tüm ayrıntıları KTO Karatay Üniversitesi Hukuk Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Bedia Güleş anlattı.