Fethiye Halk Eğitim Merkezi Haberleri

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Haberleri

Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor

Fethiye Halk Eğitim Merkezi, geleneksel yöre ezgilerinin önemli enstrümanlarından biri olan Delbek çalgısının kültürünü canlandırmak ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla açtığı kurslar başladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Fethiyeli Delbek sanatçısı Türkan Abacı, kursiyerlere eğitim veriyor.

Fethiye’de 33 Kişi Hijyen Sertifikası Aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Güzellik Salonlarında Hijyen Eğitimi’ne katılan 33 kişi sertifika aldı. 

“El Sanatları Sergisi” açıldı

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye Belediyesi Huzurevi ve Fethiye Halk Eğitim Merkezi katkılarıyla gerçekleştirilen “El Sanatları Sergisi” törenle açıldı.

Hijyen Eğitimi’ne 52 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen ‘Hijyen Eğitimi’ne 52 kişi katıldı.

“Atatürk'ümüze benzemek benim için bir gururdur.”

Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Necdet Bardak, Fethiye Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinliklerine katılım sağladı.

"Yıl Sonu Sergisi" gerçekleştirildi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen “Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” kapsamında Yıl Sonu Sergisi, Halk Eğitim Merkezi’nde açıldı.

"If it was me" adlı İngilizce oyun ayakta alkışlandı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ‘Drama Kursu’ kursiyerlerinin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırladıkları Türk Büyüklerinin İngilizce tanıtımı ayakta alkışlandı.

FTSO’nun Hijyen Eğitimine 47 Kişi Katıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi. 

Halk Eğitim Merkezi'nde çok sayıda kurs açılacak

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çok sayıda kurs açacağını duyurdu

MUHTARLARA ÖZEL KURS

Fethiye’de 41 mahalle muhtarı için Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı Aile Okulu kursuna tüm muhtarlar katılıyor.

Türk Halk Müziği Konseri Büyük Alkış Aldı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Koro Ve Orkestra Ekibi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Gıda ve Su Sektörü çalışanlarına hijyen eğitimi verildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Fethiye Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gıda ve su sektörü çalışanlarına yönelik ‘Hijyen Eğitimi’ düzenlendi.

KONSER BÜYÜK ALKIŞ TOPLADI

Her sene 1-8 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Ney Dinletisi ve Türk Tasavvuf Topluluğu Konseri etkinliği düzenlendi.

Halk Oyunları Gösterisi Alkış Aldı

1-8 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri başladı.

ESENKÖY EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

Esenköy Mahallesi Belediye Sosyal Tesisleri’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cezağ, Ak Parti İlçe Başkanı Turgay Öztürk ve Esenköy Mahalle Muhtarı Osman Balcı’nın katılımıyla El Sanatları Sergisi açıldı.

Halk Eğitim’den Göcek’te Sergi Açılışı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.

Futbolcu kızlar kupalarını aldı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Futbol Turnuvası düzenlendi. Futbol Kursu Kursiyerleri’nin katıldığı turnuva sonucu şampiyon olan kız takımına kupa ve madalyaları verildi.

HALK EĞİTİM MERKEZİ’NDEN TENİS TURNUVASI

Fethiye Halk Eğitim Merkezi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında tenis turnuvası düzenledi.

Kursiyerlerden yaşlılara mini konser

Fethiye Halk Eğitim Merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerler 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında Fethiye Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılara Türk Müziğimizin seçkin eserlerinden oluşan mini bir konser sundu.

Halk Eğitim’den Sergi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan resim kurslarında eğitim gören kursiyerlerin ve Fethiye Belediyesi Fen Lisesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile hazırladıkları Resim Sergisi Açılış Töreni Yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi’nden engelli vatandaşlara KPSS kursu

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Engelli vatandaşlar için Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı Kursu açıldı.

Cazağ tekrar görevinin başında

Daha önce 4 yıl Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevi yapan ve ardından da 3 buçuk yıldır Fethiye İlçe Millî Eğitim Özel Büro Müdürlüğü görevini yürüten İsmail Cazağ, tekrar Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atandı. Özel Büro’da görev yapmakta olan Ebru Köktürk ise İsmail Cazağ’dan boşalan İlçe Milli Eğitim Merkezi Özel Büro Müdürlüğü’ne getirildi. 

FTSO’nun Hijyen Eğitimleri Sona Erdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye Halk Eğitim Merkezi ile birlikte konaklama, gıda ve su sektöründe çalışanlara yönelik düzenlediği 5 hijyen eğitimine toplam 94 kişi katıldı.

FTSO üyesi ve çalışanlarından 43 kişi katılım sağladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Fethiye Halk Eğitim Merkezi ile birlikte gıda ve su sektöründe çalışanlar için düzenlediği hijyen eğitimine 43 kişi katıldı. 

Kursiyerlerin Çalışmaları Sergilendi

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde açılan resim kurslarına katılan kursiyerler tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel hazırlanan Kadın Gözüyle Resim Sergisi, Fethiye Kaymakamlık binası bahçesinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte eserler beğeni kazandı.

17 Bin 282 Kursiyere Ulaşıldı

Fethiye İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı, Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2019-2020 Öğretim Yılı 1. Dönemi kapsamında açılan kurslar ve bu kurslara katılan kursiyerler sayısı hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Teorik bilgileri pratiğe dönüştürdüler

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Meyve Ağaçlarını Budama kursu kapsamında kursiyerler uygulamalı eğitim aldı. Derslerde aldıkları teorik bilgileri Mehmet Koyuncu'ya ait meyve bahçesindeki ağaçlarda pekiştiren kursiyerler, budama teknikleri hakkında ziraat mühendislerinden bilgi aldılar.

FETHİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN YIL SONU ETKİNLİĞİ

Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Yıl Sonu Sergisi ve etkinliği düzenlendi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından açılışı gerçekleşen yıl sonu sergi etkinliği saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı.

SU KABAĞI TEMİN ETMEKTE ZORLANIYORLAR

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı el sanatları ve su kabağı işleme kursuna katılan kursiyerler su kabağı temin etmekte zorlandıklarını söylediler. Su kabağı üzerine çizdikleri motifleri işleyerek abajur ve süs eşyası haline getirmeye çalışan kursiyerler boş vakitlerini değerlendirmek için bu kurslara katıldıklarını söylediler.