Göçmen Kaçakcılığı Haberleri

Göçmen Kaçakcılığı Haberleri

25 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 25 düzensiz göçmen kurtarılırken, bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Muğla’da 15 Günde Bin 791 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 16 Aralık 2023-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda bin 791 düzensiz göçmen yakalandı.

Fethiye'de göçmen operasyonu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 69 düzensiz göçmen ve iki göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalanırken, Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen 3 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Marmaris'te 7 düzensiz göçmen yakalandı: 1 gözaltı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde düzensiz göçmenlere karşı mücadele sürüyor.

Datça’da Yunanistan’ın geri ittiği 56 düzensiz göçmen kurtarıldı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen toplam 56 düzensiz göçmen kurtarılırken, 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Fethiye’de 1 göçmen kaçakçısı ve 19 düzensiz göçmen yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında yasadışı yollardan lastik bot ile Yunanistan adalarına kaçmaya çalışan 19 düzensiz göçmen ile bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

51 düzensiz göçmen yakalandı, 1 göçmen kaçakçısı gözaltı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarındaki 5 operasyonda 87 düzensiz göçmen kurtarılırken, 51 düzensiz göçmen yakalandı, 1 göçmen kaçakçılığı şüphelisi de gözaltına alındı.

Ölümüne kaçış Sahil Güvenliğe takıldı

Muğla’nın Datça ilçesinde 15 kişilik lastik bot ile Yunanistan adalarına yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 25 düzensiz ve bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

Bodrum açıklarında göçmen hareketliliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 5 ayrı düzensiz göçmen olayında toplamda 160 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı, 2 göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

46 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı

Datça ilçesi açıklarında iki ayrı düzensiz göçmen olayında 46 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

4 ilde düzenlenen operasyonda 6 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından 4 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda yakalanan 10 göçmen kaçakçılığı şüphelisinden 6'sı tutuklandı.

Düzensiz Göç Akışı Engelleniyor

Muğla’da yasadışı düzensiz göç akışının önlenmesi ve göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Komutanlığı çalışmalarına devam ediyor.

Kaçakçılar Tutuklandı

Muğla Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince Marmaris Siteler Mahallesinde 4 düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir Karavan ve öncü bir otomobil ele geçirdi.

Bir Evden 25 Düzensiz Göçmen Çıktı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yasa dışı yollar ile konaklama ve göç olayları ile mücadele amaçlı yapılan çalışmalarda, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri ilçede yaptıkları titiz denetimler sonucu bir evde 25 düzensiz göçmeni yakaladı.

Lüks Araçta Göçmen kaçakçılığı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde lüks araçla 9 düzensiz göçmeni yasa dışı yollar ile yurt dışına kaçırmaya çalışan 3 organizatör polis tarafından yakalandı. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bir Haftada 12 Organizatör Tutuklandı

Muğla Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne bağlı grup amirlikleri, insan kaçakçılarına göz açtırmıyor. Muğla’da bir hafta içinde yapılan operasyonlarda 102 düzensiz göçmen yakalanırken, 12 göçmen kaçaklığı organizatörü yakalandı.

Lüks yatla göçmen kaçakçılığı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında lüks yat içerisinde 56 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.

2 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 saat arayla 22 düzensiz göçmeni yakalarken, gözaltına alınan 2 organizatör ise çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 tutuklama

Muğla'nın Datça ilçesinde jandarma ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen operasyon çerçevesinde gözaltına alınan 4 şüpheliden 3'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Göçmen Kaçakçısı Yakalandı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları tarafından Türk karasularına geri itilen lastik bot içindeki 11 düzensiz göçmen kurtarılırken, bir göçmen kaçakçılığı şüphelisi yakalandı.

12 göçmen kaçakçısı tutuklandı

Ağustos ayının ilk 4 gününde Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda 12 şüpheli tutuklandı.

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA 3 GÖZALTI

Yasadışı yollarla Muğla'nın Bodrum ilçesinden Yunan adalarına kaçmaya çalışan 17 düzensiz göçmen ile göçmenlerin kaçışını organize ettikleri değerlendirilen 3 şüpheli yakalandı.

BODRUM'DA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 4 GÖZALTI

Muğla'nın Bodrum ilçesinden yasadışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan 70 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı, 4 göçmen kaçakçılığı şüphelisi gözaltına alındı. 4 şüpheliden 1'i tutuklanırken 3'ü adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

JANDARMA GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPAN SUÇ ÖRGÜTÜNÜ ÇÖKERTTİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde jandarma tarafından göçmen kaçakçılığı ve yasadışı yollarla yurtdışına çıkış faaliyetlerini önleme dahilinde organize suç örgütüne yönelik yapılan çeşitli operasyonlarda yakalanan 9 şüpheliden 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MUĞLA MERKEZLİ ÜÇ İLDE GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 4 GÖZALTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde göçmen kaçakçılığı suçları ile mücadele dahilinde yapılan eş zamanlı operasyonla 3 ilde 4 kişi yakalandı. Üç göçmen kaçakçısı tutuklanırken, biri adli kontrol şartı ile salındı.

SEYDİKEMER'DEKİ GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI OPERASYONUNDA 6 TUTUKLAMA

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlı tutuklandı.

BODRUM'DA 10 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalanırken, göçmen kaçakçılığı yaptığı değerlendirilen 1 kişi gözaltına alındı.

DÜZENSİZ GÖÇMENLERİ BİSKÜVİ KOLİSİ YAKALATTI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde polis tarafından göçmen kaçakçılığı suçuna yönelik çalışmalarda günübirlik kiraya verilen villadan 28 düzensiz göçmen çıkarıldı. Olayla ilgili olarak, Bodrum'daki ahtapot operasyonunda yargılanıp adli kontrol ile serbest bırakılan organizatörlerin de içinde olduğu 2 kişi ise gözaltına alındı.

MARMARİS'TE BELGESİZ ÇALIŞAN 12 YABANCI UYRUKLU İŞÇİ YAKALANDI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 200 polisin katılımı ile eş zamanlı işletme denetimleri yapıldı. Düzensiz göçmen kaçakçılığı, yasadışı konaklama ve kayıt dışı istihdam ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde 9 işletmede 12 yabancı uyruklu kaçak işçi yakalandı.

DATÇA’DA 4 GÖÇMEN KAÇAKÇISI TUTUKLANDI

Muğla'nın Datça ilçesinde göçmen kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen dört şüpheli tutuklanarak ceza evine gönderildi.