Günden Haberleri

Günden Haberleri

Seydikemer’de Fark Daha Da Açılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli’nin rakip belediye başkan adayları ile arasındaki oy farkı günden güne açılıyor. Her gittiği mahallede partili partisiz herkesin ilgisiyle karşılaşan Başkan Akdenizli, Eşen Mahallesi’nde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada; “2 aydır çok güzel teveccühle karşılaşıyoruz. İnşallah yarından sonra bunu da sandıklarda hep birlikte göreceğiz” dedi.

Başkan Karaca, “Arkamdan Hançerlemeye Çalışanlar Oldu”

Fethiye Belediye Başkanı ve CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, göreve geldiği günden bu yana geçen 5 yıl içinde mazeret değil, hizmet ürettiklerini ifade etti. 

Marmaris Turizmde Atağa Geçti

Göreve geldiği ilk günden beri turizmi 12 aya yaymak için büyük gayret gösterdiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, bugün bunun sonuçlarını almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Oktay, “Tüm paydaşlarımızla birlikte çok çaba harcadık. Marmaris’te sezon artık erken açılıp geç kapanıyor, ayrıca kültür ve spor turizmi de ilerleme kaydediyor” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi destekliyor, Muğla üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden itibaren çiftçiye, kooperatiflere verdiği destekle il genelinde tarımsal üretimin artmasını ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesini sağladı.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Marmaris Belediyesi Vatandaşların Taleplerini Çözüme Kavuşturuyor

Marmaris Belediyesi ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen Halk Masası kurulduğu günden bu yana binlerce talebi çözüme kavuşturdu. Birime kurulduğu günden bu yana 105 binden fazla vatandaşa yanıt verdi.

Yılın En Uzun Gecesi Bu Gece Yaşanacak

Yılın en uzun gecesinin yaşanacağı ve Türkiye’nin de içinde yer aldığı kuzey yarım kürede bugünden itibaren geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlıyor.

Gündem Olan Dedeler Barıştı

Muğla’nın Milas ilçesinde kıraathanede okey oynarken aralarında çıkan kavgayla gündem olan dedeler barıştırıldı. Aynı kıraathanede aynı okey masasında buluşan dedeler, bu kez çay içip şikayetlerinden vazgeçti.

Seydikemer Tabelası Büyük Beğeni Topladı

Seydikemer Belediyesi tarafından, ilçenin görselliğine renk katacak çok güzel bir çalışma daha yapılarak Uğurlu ve Beşkavak’a “Seydikemer” tabelası konuldu. Tabela, ilk günden itibaren büyük beğeni topladı.

Benzine indirim geldi

Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren geçerli olmak üzere 67 kuruş indirim geldi.

Marmaris’te sağanak yağış sonrası kapalı çarşıyı su bastı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından dün akşam saatlerinde başlayan ve ara ara hızını arttıran yağmur yağışı, Muğla’nın Marmaris ilçesinde etkili oldu. İlçe merkezinde bulunan Kapalı Çarşı, yağış sonrası su altında kaldı.

Fethiye Emniyet Müdürlüğünden Hırsızlık Uyarısı

Fethiye Emniyet Müdürlüğü, hırsızlığa karşı uyarı amacıyla vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla broşür yayınladı.

Düğün yapacaktı sokakta kaldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, düğün hazırlığındaki askeri personel E.D., 7 yıldır kiracı olarak kaldığı evde bir kısım eşyalarını bırakarak şehir dışına göreve gidince, ev sahibi de iddiaya göre evi başkasına kiraya verdi. Marmaris'te yapacağı düğünden sonra evi tamamen boşaltacağını ev sahibine söylemiş olduğunu belirten E.D., avukatları aracılığı ile hemen ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sigaraya büyük zam

Sigaraya, bugünden itibaren geçerli olmak üzere zam geldi. Philip Morris grubu 10 lira zamlandı. 45 liradan satılan sigara 55 liraya çıktı. Bu son zam ile birlikte sigaraya 1 yılda toplamda 17 TL zam gelmiş oldu.

Muğla'da sağlık çalışanları iş bıraktı

Sağlıkçılar Türkiye genelinde şiddetin önlenmesi, özlük haklarının verilmesi amacıyla bugünden itibaren iki gün iş bırakma eylemine başladı.

4 gündür denizde aranıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 45 yaşındaki Engin Aspir, serinlemek için girdiği denizde kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri, 4 günden bu yana kayıp adamı arıyor.

Fethiye 40 Dereceyi Görecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre Fethiye, Cumartesi günü rekor seviyeyle 40 dereceyi görecek.

Muğla’da Kur’an Kursları Açıldı    

Yaz mevsiminin gelmesiyle ve eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrencilerin vakit geçirip Kur’an-ı Kerim öğrendiği Kur’an kursları bugünden itibaren açıldı.

Başkan Akdenizli Gençlerle Biraraya Geldi

Göreve geldiği ilk günden itibaren vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Kayadibi Mahallesi’nde Gençlik Buluşması gerçekleştirdi.

Op. Dr. Güngör: "Vakit kaybetmeden uzmana başvurun"

Günlük aktiviteyi kısıtlayan ve vücudun herhangi bir eklem bölgesinde 3 günden fazla süren ağrıların mutlak suretle önemsenmesi gerektiğini ifade eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mutlu Güngör, "3 günden fazla süren eklem ağrılarında bir uzmana başvurulması gerekir" dedi.

MARMARİS TEK YÜREK OLDU, DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMLAR GÖNDERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Yüzyılın en büyük felaketlerinden olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Depremi'nin yaralarını sarmak için ülke genelinde olduğu gibi Muğla'nın Marmaris ilçesi de adeta tek yürek oldu. Marmaris Kaymakamlığı koordinesinde ilk günden itibaren Marmaris Belediyesi, tüm sivil toplum kuruluşları ve odalar deprem bölgelerine yardım göndermek için seferber oldular.

FETHİYE GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNDEN KARACA’YA ZİYARET

Dünya Gümrük Günü olması dolayısıyla Fethiye Gümrük Müdürü Bülent Kınalı, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

MENTEŞE OTOGARINDA MENŞEİ BELLİ OLMAYAN 305 KİLO SUCUK ELE GEÇİRİLDİ

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,”02.01.2023 tarihinde gelen ihbar üzerine saat 07.30-08.00 de Muğla Menteşe otogarında yapılan incelemede menşei belli olmayan etiketsiz ve taşıma koşulları uygun olmayan 305 kg sucuk ele geçirildi.

18 YAŞINDA HAYATINI KAYBEDEN BERFİN’İN AİLESİ, KAZANIN AYDINLATILMASINI İSTİYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 6 Ekim tarihinde elektrikli bisikleti ile kaza yaparak hayatını kaybeden 18 yaşındaki Berfin Günden'in anne ve babası Naciye-Beşir Günden, kazanın nasıl yaşandığını merak ettiklerini, kızlarına görüştükten 4 dakika sonra ulaşamadıklarını, her şeyin 4 dakika içinde olduğunu, yoldan geçerken kazayı gören olduysa emniyet birimlerine bildirmelerini istedi. Acılı anne, kızının kaza yaptığı yola kapanıp gözyaşı dökerek, Allah rızası için biri görseydi, ambulansı arasaydı, çarpmış bile olsa ben affedecektim dedi.

BAŞKAN OTGÖZ’DEN EMEKLİ PERSONELE TEŞEKKÜR

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, emekli olan Belediye Personeli Mehmet Emin Arıcan’a hizmetleri dolayısıyla teşekkür edip, emekliliğinin hayırlı olmasını temenni etti. Özel Kalem Müdürü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Hasan Çetin de emekli personel için veda yemeği düzenledi. Seydikemer Belediyesi’nin kurulduğu günden bugüne Belediyede çalışan Mehmet Emin Arıcan’ın emekli olmasından dolayı, Özel Kalem Müdürü ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Hasan Çetin, önceki gün Teras Restaurantta bir veda yemeği düzenledi. 

BAŞKAN DEMİR, “TOKİ ‘YAPARIM’ DER YAPMAZ. ALDATIR, İNSANLARIN UMUTLARINI YIKAR”

Cumhurbaşkanının ‘TOKİ 250 bin konut yapılacak’ söylemiyle gündeme gelen toplu konutlarla vatandaşın konut sorunu, TOKİ’yi de tartışılır hale getirdi. TOKİ’yi yapmadıklarını savunun CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “2019 yılında ‘100 bin konut yapıyor’ diyerek boy boy ilanlar veren açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı ve AKP o günden bu güne hiçbir konut yapmadı. TOKİ vatandaşa umut verip, umutlarını yıktı” şeklinde konuştu. 

BARUT ÇİFTİ, AŞKLARINI YK ENERJİ'DE BULDULAR

Ş. (YK Enerji), kurulduğu günden bugüne, ürettiği enerji ile ülke ekonomisine oluşturduğu katma değerin yanı sıra bölgesinde istihdamın da ana kaynağını oluşturuyor. Genellikle bölge halkının istihdam edildiği YK Enerji'de pek çok genç sadece işine değil aşkına da kavuşuyor. Bunlardan biri de YK Enerji'de çalışırken tanışıp evlenen Özlem-Emre barut Çifti oldu.

137 YILLIK SAATLİ KULE İLK GÜNKÜ ÖZELLİĞİNİ KORUYOR

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında iftar ve sahur vaktini bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana 137 yıldır aralıksız çalışıyor. Saatin bakımını 48 yıldır sürdüren Orta Mahalle Muhtarı Akif Karadana, Bu saatin tamiriyle ben ilgileniyorum şu anda benden sonra torunuma öğretiyorum, inşallah o ilgilenecek dedi.

137 yıllık saatli kule ilk günkü özelliğini koruyor

Muğla'nın ilk Belediye Başkanı Hacı Süleyman Efendi tarafından 1885 yılında 'iftar ve sahur vaktini' bildirmek için dönemin ünlü ustalarından Rum Konstantin Oğlu Filvari Usta'ya yaptırılan tarihi bina üzerinde bulunan saat, o günden bu yana aralıksız çalışıyor.

MOTORİNE İNDİRİM GELDİ

Petrolün varil fiyatlarının son 6 ayın en düşük seviyesini görmesi sonrası bugünden itibaren geçerli olmak üzere; motorine indirim yapıldı. Benzin ve motorin fiyatlarında geçtiğimiz günlerde de büyük indirim olmuştu.