Halk Oyunları Haberleri

Halk Oyunları Haberleri

MSKÜ’de “Her Telden Her İlden 3” konseri düzenlendi

 MSKÜ tarafından farklı şehirlerden gelerek Muğla’da bir araya gelen solistlerin katılımlarıyla “Her Telden Her İlden 3” Konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Fethiye'de Halk Oyunları Festivali yapıldı

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapılan halk oyunları gösterisi ile renkli görüntülere sahne oldu.

Spor Fest ekibi Kaymakam Ertaş'ı ziyaret etti

4.sü düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Fest 'e katılan halk oyunları ekipleri, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ı ziyaret etti.

Fethiye Sporfest Halk Oyunlarıyla Devam Ediyor

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye 4. Spor festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından halk oyunu gösterileri sergilendi.

1455 Genç Fidan Okula Hazır

Marmaris’te 1455 genç fidan, okul önce yaz kurslarında “halk oyunları, bale, yüzme, drama, masa tenisi, ritim perküsyon, çocuk pilatesi, modern dans, zumba, crosfit, jimnastik, resim ve Latin dansı” kurslarıyla önümüzdeki hafta açılacak okullar öncesi moral depoladı.

TUFAG'ın dev ekibi yarın akşam sahne alıyor

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Spor Kulübü (TUFAG), halk oyunları ekipleri 22 haziran perşembe günü TUFAG Özel Gecesi ile sahneye çıkıyor.

HALK OYUNLARI ETKİNLİĞİNE KATILAN GRUPLARA MADALYALARI TAKDİM EDİLDİ

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Uluslararası Fethiye Spor Festivali programına katılan halk oyunları ekiplerine madalyaları, Fethiye Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törenle takdim edildi.

Çocuklara 26 farklı branşta ücretsiz kurs

Menteşe Belediyesi’nin alanında uzman eğitmenleri tarafından; ahşap boyama, bağlama, ebru, gitar, güzel yazı, halk oyunları, hızlı okuma, keman, kilim dokuma, makrome örgü, model uçak (Ata), mozaik, origami, resim, ritim atölyesi, takı tasarım, futbol, karate, basketbol, kort tenisi, masa tenisi, jimnastik, pilates, satranç, dans ve basketbol olmak üzere toplam 26 farklı alanda verilen yaz kursları yoğun katılımlar ile devam ediyor.

Halk Oyunları Gösterisi Alkış Aldı

1-8 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Halk Oyunları Gösterisi düzenlendi.

Halk Eğitim’den Göcek’te Sergi Açılışı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Göcek Mahallesi’nde açılan El Sanatları ve Fotoğraf Çekimi kurslarına katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı.

HALK OYUNLARI EKİPLERİ KARACA’YI ZİYARET ETTİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali kapsamında Azerbaycan, Kırgızistan, Gürcistan, Kazakistan ve Türkiye’nin farklı illerinden Fethiye’ye gelen halk oyunları gösteri ekipleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret ettiler.

ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ

Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Beşkaza Meydanı’nda birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Ukrayna, Litvanya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Kırgızistan’dan gelen çocuklar dans gösterileri sergiledi.

TÜRK CUMHURİYETİ ÇOCUKLARINDAN KAYMAKAMA ZİYARET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Bahar Bayramı kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası Halk Oyunları Festivali için Türk Cumhuriyetleri’nden gelen halk oyunları ekipleri Kaymakam Balcı’yı ziyaret etti.

Bodrum’da Turizm Haftası etkinliklerle kutlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 15-22 Nisan Turizm Haftası, bir dizi etkinlikle kutlandı. Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 46.sı düzenlenen Turizm Haftası, bando ve halk oyunları ekibi eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı.

Fethiye Spor Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Fethiye’de ikincisi düzenlenen Uluslararası Fethiye Spor Festivali düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Organizasyon kapsamında “halk oyunları”, “Ölüdeniz Açık Su Yüzme Yarışı”, “Oturarak Voleybol Turnuvası”, “Likya Gronfondo” ve “Göcek Tenis Turnuvası” müsabakaları gerçekleştirildi.

350 Dansçı Hünerlerini Sergiledi

Fethiye'de bu yıl ikincisi düzenlenen '2. Uluslararası Fethiye Spor Festivali” kapsamında 5 ülkeden 350 dansçı sahnede hünerlerini sergilediler. İzleyiciler tarafından dans gruplarının hünerleri ilgiyle izlenirken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Festivali önümüzdeki günlerde daha geniş ve daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Bodrum sokakları halk oyunları ile şenlendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 3’ü yurtdışından 8 dans ekibinin katıldığı Uluslararası Halikarnas Halk Dansları ve Müzik Festivali gerçekleştiriliyor.

Marmaris’te İlköğretim Haftası törenler ile kutlandı

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası kutlamaları gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına Çelenk sunma, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy'u makamında ziyaretin ardından Şehit Ahmet Benler İlkokulunda gerçekleştirilen programda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları oynadı.

Online Halk Oyunları birincileri ödüllerini aldı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Pandemi dolayısı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Online Halk Oyunları yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman sundu.

KİRAZ FESTİVALİ’NDEN RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Fethiye'de Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Nif Kiraz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde mehteran takımı konseri, halk oyunları, yöresel stantlar, kiraz yeme yarışması gibi etkinlikler gerçekleşirken, Mustafa Selçukoğlu ve Dilek Alşahan konserleri geceye damga vurdu. Vatandaşlar gece boyunca sahnede oynadı.

FETHİYE’ DE YEREL TOHUM TAKAS ŞENLİĞİ

Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi tarafından geleneksel hale getirilen Yerel Tohum Takas Şenliğinin 5’cisi geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlendi. Yerel Tohumların sergilendiği ve yerel tohum ile üretilen ürünlerin satışa sunulduğu, konuşmaların ve söyleşilerin yapıldığı, halk oyunları ile tiyatro gösterimlerinin sunulduğu etkinlik gün boyu sürdü. Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi başkanı Dr. Nalan Ünal Yerel tohum şenliği ile ilgili açıklamada bulundu. Yerel tohum etkinliğine destek veren Fethiye Ziraat Odası başkanı Kenan Karayiğit ile etkinliğe katılan CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’ de açıklamada bulundular…

MUTLUYUZ GURURLUYUZ

Özel Ata Okulları Halk Oyunları Grubu Uluslararası Prag Halk Oyunları Festivali’nde Ülkemizi ve Özel Ata Okullarını büyük bir başarı ile temsil ettiler.

GELENEKSEL YIL SONU SERGİSİNE YOĞUN İLGİ

Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun geleneksel yıl sonu sergisi törenle açıldı. Üç gün açık olacak olan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda açılan sergide; kursiyerlerin yaptığı el emeği göz nuru eserler büyük beğeni topladı. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında örgü, nakış, çini, seramik biçimlendirme, ahşap boyama, ev tekstil ürünleri hazırlama, resim, yağlı boya, dont testisi yapımı, bez bebek yapımı gibi birçok kursta hazırlanan ürünlerin yer aldığı serginin açılışı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalar bölümüne geçildi. İlk konuşmayı kursiyerler adına Türkçe kursunu başarıyla bitiren Rus vatandaşı Sevetlana Povlovskaia tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Fethiye’de Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü İsmail Cazağ, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve en son olarak da Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık birer konuşma yaptılar. Konuşmalardan sonra bayanlardan oluşan Kargı Halk Oyunları ekibi güzel bir gösteri sundu.

HALK EĞİTİM KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünün açtığı kursları tamamlayan kursiyerler hünerlerini sergilediler. Türk Halk Müziği, Ney, gitar, bağlama,işaret dili ve halk oyunları kurslarını tamamlayan kursiyerler zaman zaman ayakta alkışlandılar.