Hastalar Haberleri

Hastalar Haberleri

Lenfödem hastası Nesrin Ayral'dan Lenfödem hastalarına tavsiye

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Altıparmak meme cerrahisi olan her iki kişiden birinde rastlanan lenfödem hastalığının ameliyatla yüzde 80'lere varan başarı oranıyla tedavi edildiğini söyledi. Lenfödem hastası Nesrin Ayral da ameliyat sonrası kolunu eskisi gibi kullanmaya başladığını belirterek tüm lenfödem hastalarına bu ameliyatı tavsiye etti.

Beydağı, ‘Kan bağışı çok önemli’

Kan, sürekli bir ihtiyaç… Sadece 10 dakika süren bir işlemle alınan kan, hastaları hayata bağlıyor. Bağış yapmak isteyenlerin en yakın noktadaki Türk Kızılay kan merkezine gitmesi yeterli.

Sloganı “Beni Unutma” Olan Fethiye Alzheimer Derneği Unutulmaktan Dert Yandı

Fethiye Belediyesi tarafından tahsisi yapılan ve gönüllüler tarafından yapımı tamamlanarak hizmete açılan Fethiye Alzheimer Derneği, unutulmaktan şikayet ediyor. Hastaların kendilerini unutmasına alışık olduklarını ama yetkililerin kendilerini unutmasından büyük rahatsızlık duyduklarını anlatan yetkililer, Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan yardım istedi.

2023 yılında Muğla'da nüfusun 10 katı sağlık hizmeti sunuldu

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl 112 ambulansı ile 118 bin 971 hastaya müdahale ederek acil sağlık hizmeti verildiği belirtildi.

Marmaris Kaymakamı Kaya 2024'e Sahada Girdi

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kaymakamı 2023'ün son gecesini görevi başındaki kolluk kuvvetlerini ve hastanede tedavi gören hastaları ziyaret ederek uğurlarken, 2024'e ise Marmaris yat limanında asayiş denetimleri yaparak girdi.

EAH personeline işaret dili eğitimi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde duyma kabiliyetini kaybetmiş hastalar ile iletişim sağlanabilmesi amacıyla tüm branşlarda görevli personele ‘işaret dili’ eğitimi verilmeye başlandı.

Başkan Karaca’dan Taziye Mesajı

İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde yaralı ve hastaların yanı sıra kalan binlerce yerinden edilmiş insandan en az 500'ünün öldüğü, binlere varan yaralı olduğu açıklandı

“Yaşam İçin Yarış” koşusu yapıldı

Fethiye’de geliri kanser tedavisi ve araştırmalarında kullanılmak üzere Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı (FETAV) tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği düzenlendi.

Kanser Hastaları İçin Satış Yapıyorlar

Fethiye Beşkaza Meydanı’nda FETAV adına satış yapan gönüllüler, kazançları ile kanser hastalarına destek olduklarını FRT TV muhabirlerimize anlattı.

Prolikya Ortez Protez Fethiye Açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde hizmet vermeye başlayan Prolikya Ortez Protez uygulama merkezi fiziksel engelli hastaların başka şehirlere gitmesine gerek kalmadan tedavi imkânı sağlıyor.

Gündüz Yaşam Merkezi 1 yaşında

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan “Gündüz Yaşam Merkezi” kuruluşunun 1. yaşını kutladı.

Etkinlikler Sergi ile Başladı

Dünya Alzheimer Farkındalık Günü ve Fethiye Alzheimer Derneği Gündüz Yaşam Parkı’nın açılışının birinci yıldönümü etkinleri kapsamında, hastaların bir yıl boyunca hastalığın sürecini yavaşlatmak amacıyla yaptıkları ürünler sergilendi.

Milletvekili Otgöz: Milletimizin İrfanına ve Ferasetine Güveniyoruz

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, ilçe ziyaretlerine Datça ve Milas ile devam etti. Datça Kaymakamı Murat Atıcıyı ziyaret etti.  Datça İlçe Başkanı Fatih Keleş ve Yönetimi ile toplantı yaptı. Restorasyonu devam eden eski kaymakamlık binasını inceledi. Datça Devlet Hastanesi’nde yatan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

UMKE Gönüllülerine Komando Eğitimi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma ekibine yeni katılan gönüllülerin eğitimi 35 derece sıcak altında komando eğitimlerini aratmadı. 5 gün süren eğitimlerde teorik bilgilerin yanında sürünme, dar alandan geçme, alçak ve yüksek atlama, dar alanda hasta taşıma ve dar alanda hastalara müdahale eğitimi verildi.

Bakan Koca'dan Bodrum Paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bodrum Devlet Hastanesinin sağlık hizmeti ihtiyaçlarını üstün bir performansla karşıladığını, hastaların memnuniyet düzeyinin yüksek olduğunu belirten bir paylaşım yaptı. 

MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE 1971 DEPREMZEDE TEDAVİ GÖRDÜ

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki deprem sonrası Muğla iline gelen depremzedelerin Muğla Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi gören hastalardan 88 hasta taburcu edilirken 43 hastanın ise tedavileri devam ediyor.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

 Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞTULAR

FETAV tarafından organize edilen 'Yaşam İçin Yarış' etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikten elde edilen gelirle, Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Departmanı’na destek olunacak.

KANSER HASTALARI İÇİN KOŞACAKLAR

FETAV tarafından organize edilen “Yaşam İçin Yarış” etkinliğinde, 30 Ekim Pazar günü Kanser hastalarına destek olmak için koşacaklar. 

GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ AÇILDI

Alzheimer hastalarının zaman geçirmesi için planlanan ve yaklaşık 2 aydır yapımı süren Gündüz Yaşam Merkezi törenle açıldı. Kurdeleyi Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca kesti.

YONG’UN RESİM SERGİSİ 19 EYLÜL’DE AÇILIYOR

Sanatçı Yong, sergiden elde edilen geliri FETAV ve Fethiye devlet hastanesi onkoloji bölümüne kemoterapi hastaları için sandalye alınması için bağışlayacak.

GELİŞTİRİLEN PROJELER ALZHEİMER VE TİP-1 DİYABET HASTALARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Muğla Valiliği himayesinde geliştirilen Sevdiklerimiz yanımızda projesi Alzheimer hastalarının ve yakınlarının, Muğla Şekerleri projesi Tip-1 Diyabetli çocukların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırıyor.

GİRGİN RAPORLU HASTALARIN İLAÇ ÇİLESİNİ MECLİS’E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, kronik hastalığı olup raporlu ilaç kullananların mağduriyetini TBMM gündemine taşıdı.

Yoğun bakım servisinde covid tartışması

Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi'nde iddiaya göre covid pozitif olan bir hastanın negatif olan hastalarla aynı servise konulması istenince hastane yönetimi ile hekimler arasında tartışma yaşandı. Durumu uygun bulmayan servisteki doktorlar ve sağlık görevlileri, kendilerine gelen talimatı tutanak ile uyguladı.

MİLLETVEKİLİ GÖKCAN: “SEVDİKLERİMİZ YANIMIZDA PROJESİ” İLE ALZHEİMER HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ…

Muğla’da Alzheimer hastaları için “Sevdiklerimiz yanımızda akıllı saat projesi” hayata geçirildi.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

Lösev “Mutlu Et” Fethiye’de devam ediyor

LÖSEV Mutlu Et Projesi kapsamında 12 ay boyunca kanser ile mücadele eden aileleri taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Proje kapsamında Özer Olgun Kültür Merkezi’nde kanser tedavisi gören hastalara et yardımı yapıldı.

Bilinçli davranılmazsa, mide ameliyatından sonra yeniden kilo alınıyor

Obezite cerrahisi son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Doç. Dr. Urkan ameliyat sonrası yaşam tarzını değiştirmek gerektiğini vurgulayarak 'Sadece ilk ameliyatı olacaklar değil, ikinci operasyonlarını olacak hastaların bile sayıları gün ve gün artıyor' dedi.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan By pass ve stend taktıran kalp hastalarının günde en az 7 bin adım atmasını önerdi

Kalp ve damar rahatsızlığı yaşayan insanların kafalarına takılan stent mi taktırsam yoksa by pass ameliyatımı olsam sorularını Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan yanıtladı. Damar sertliğinin sık görülen bir sorun olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Doğan, damar sertliğinin en tehlikeli sonucunun genellikle kalp krizi ve felç olduğuna dikkat çekerek kalp krizi riskine karşı uygulanan tedavi yöntemlerinin başında stent uygulamasının ve by pass cerrahisinin geldiğini belirtti.

SADET KANSIZ’DAN ESNAF VE HASTA ZİYARETLERİ

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız vatandaşların ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönem geçirdiği zamanda esnafları ve hastaları yalnız bırakmıyor. Vatandaşların sorunlarını yaptığı açıklamalarla dile getiren Sadet Kansız yaptığı ziyaretler ile de yanlarında olduğunu gösteriyor.