Hemşire Haberleri

Hemşire Haberleri

Karaca, Tıp Bayramı’nda Sağlık Çalışanlarını Unutmadı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.

Vali Akbıyık’tan ‘14 Mart Tıp Bayramı’ mesajı

Muğla valisi İdris Akbıyık toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, sağlık neferleri başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

MEAH’ta Yoğun Bakım Hemşirelik Sertifika Eğitimi Başladı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 yılı 1. Dönem yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı başladı.

Muğla Büyükşehir Evde Bakım Ekiplerine ‘Yara Bakımı’ Eğitimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Muğla genelinde hizmet veren Evde Bakım Hizmetlerinde görevli hekim, hemşire ve sağlık memurlarına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sualtı ve Hiperbarik Tıp uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Serkan Ergözen tarafından ‘Yara Bakımı Eğitimi’ verildi.

MEAH’da Numune Alma Yöntemleri Eğitimi Verildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde servis sorumlu hemşirelerine "Numune alma yöntemleri" konulu eğitim verildi. Eğitim Tıbbi biyokimya AD öğretim üyesi Doç.Dr. Ercan Saruhan tarafından servis sorumlu hemşirelerine verildi.

Başkan Oktay'dan Yılbaşı Mesaisi

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yeni yıla görevi başında giren doktor, hemşire, jandarma, polis, nöbetçi eczaneler, itfaiyeciler ve zabıta personelini ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı. 2024’e ise Çetibeli Karakolu’nda asker ve polislerle girdi.

Belediye’den ücretsiz sağlık taraması

Menteşe Belediyesi tarafından pazar yerinde bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü önünde kurulan stantta, ücretsiz sağlık taraması yapılıyor. Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların tansiyonuna ve kan şekeri değerine bakılıyor.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

Başkan Akdenizli, Hemşireler Haftasını Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası dolayısıyla hemşirelerin ve sağlık personelin Dünya Hemşireler Haftasını çiçek dağıtarak kutladı.

Hemşirelik Haftası etkinliği, çelenk koyma töreniyle kutlandı

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Haftası etkinliği, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda çelenk koyma töreniyle kutlandı.

CHP’Lİ ALBAN’DAN HEKİMLERE VE SAĞLIK EMEKÇİLERİNE DESTEK

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün iş bırakma eylemlerine katılan 400 hekim, ebe ve hemşire hakkında disiplin soruşturması başlatılmasına tepki gösterdi. Alban, “Hekimler ve sağlık personelimiz anayasadan kaynaklı sendikal haklarını kullanmışlardır. Sendika Özgürlüğü ve Örgütlenme Hakkının korunmasına ilişkin yasal düzenlemeyi ihlal eden bu soruşturma işlemi kanuna aykırıdır. Kimse hekimler üzerinde siyasi baskı kurmaya çalışmasın” dedi.

GİRGİN HEMŞİRE ATAMALARINDAKİ MAĞDURİYETİ MECLİSE TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle, hemşire atamalarındaki mağduriyeti Meclis’e taşıdı.

Menteşe Belediyesi’nden Ücretsiz Sağlık Taraması

Menteşe Sağlık İşleri Müdürlüğünde görevli 2 hemşire tarafından yapılan sağlık taraması çerçevesinde vatandaşların kan şekeri değeri ve tansiyon ölçümleri yapılıyor.

Fethiye’de hemşirelere çiçekli karşılama

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Devlet Hastanesi'nde hemşireler hazırlanan çiçek takından geçerek göreve başladı.

Muğla Üniversite Hastanesi’nin Personel Eksikliği Meclis Gündemine Taşındı

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin “Her gün 10 bin kişinin girip çıktığı Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hekim, hemşire ve personel eksikliği sağlık emekçilerini ve vatandaşı mağdur ediyor” diyerek konuyu Meclise taşıdı.

MSKÜ’den sağlık ordusuna 445 taze kan

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden mezun olan 445 öğrenci diplomalarını aldı. Sağlık Bilimleri Fakültesinden 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 75 Diyetisyen, 110 Fizyoterapist, 218 Hemşire ve 42 Sağlık yöneticisi olmak üzere toplam 445 sağlık profesyoneli mezun oldu.

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 Mezunlarını Verdi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 mezunlarını verdi. Pandemi döneminde ön safta mücadele eden sağlık ordusuna mezun olan 126 yeni hemşire katıldı.

Yakut, bu bir savaş ve biz en ön safdayız

Fethiye Belediyesi tarafından Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına yapılan Saygı Anıtı’nda model olarak heykeli dikilen Özel Letoon Hastanesi Başhemşiresi Seçkin Yakut, açılışın ardından çok mutlu olduğunu ifade etti. Hayattayken anıtının yapılmasının kendisini çok duygulandırdığını dile getiren hemşire Yakut, “Bu bir savaş ve biz en ön safhadayız. Halkımızdan kurallara uymalarını bekliyoruz” dedi.

Karaca, sağlık çalışanlarının yanında olmaya çalışıyoruz

Tüm dünyada ve ülkemizde son bir yıldan bu yana etkili olan koronavirüse karşı yoğun bir mücadele örneği gösteren sağlık çalışanları, Fethiye Belediyesi tarafından unutulmadı. Üzerinde bir hemşire heykeli ile birlikte vefat edenlerin isimlerinin yer aldığı anıtın açılış töreni Covid-19 tedbirleri kapsamında yapıldı. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca “İlk günden itibaren hep sağlık çalışanlarının yanında olmaya, hep onlarla birlikte yürümeye çalışıyoruz” dedi.

2021 yılı enfeksiyon kontrol uzaktan eğitim programı hizmet alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Bakım-İşletme Ve Sürdürümü Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, 2021 Yılı Enfeksiyon Kontrol Hekimliği Ve Hemşireliği Uzaktan Eğitim Modülü (Ekuzep) Bakım-İşletme Ve Sürdürümü hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Fethiyeli Sevil Hemşirenin Zaferi

Fethiye Devlet Hastanesi ameliyathanesinde görevli bir hemşire, Koronavirüsü yenerek ev karantinasına çıktı. Virüsün bulaşmasını ve yayılmasını engellemek amacıyla Fethiye Devlet Hastanesi’ndeki arkadaşlarıyla çalışma yapan Sevil Ayni isimli hemşireye yapılan muayene ve test sonrasında Covid-19 teşhisi konulmuştu. Hastanedeki 10 günlük tedavisi başarılı geçen Sevil Hemşire, karantinayı evinde oğluyla geçiriyor.

10 yaşındaki Adasu Yardım Bekliyor

Ayça ve Suat Zor’un ilk göz ağrıları, 10 yaşındaki Adasu Zor, bir süre önce yakalandığı amansız bir hastalık ile mücadele ediyor. Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavisi devam eden Adasu Fethiyelilerin desteklerini bekliyor. Esenköy Mahallesinde yaşayan Adasu Zor Esenköy Er Asım Özdemir ilkokulunda eğitim hayatını sürdürüyor. Adasu gelecekte hemşire olmayı hayal ederken, yakalandığı hastalık nedeniyle zor günler geçiriyor. Baba Suat Zor gündelik işlerle evin geçimini sağlamaya çalışırken, ev hanımı anne Ayça Zor ise evlatları Adasu ve Tuğçenaz ile ilgileniyor.

Vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı.

Fethiye Belediyesi Doktoru Serpil Dündar ile hemşirelerin katılımıyla vatandaşlara ücretsiz şeker ölçümü yapıldı. Taramalar gün boyu Fethiye Belediyesi önünde, Uğur Mumcu Parkı’nda ve Erasta AVYM’de yapıldı.

TÜRKAV ”12 MAYIS HEMŞİRELER GÜNÜNÜ KUTLADI”

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Fethiye Şube Başkanı Mustafa Uğur Yeğin; vakıf binasında yazılı bir basın açıklaması yaparak 12 Mayıs hemşireler gününü kutladı.