Ilk Dönem Haberleri

Ilk Dönem Haberleri

Okullarda Dönem Sonu Faaliyet Haftası Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenleniyor.

Vali Orhan Tavlı, okulun ilk gününde öğrencileri yalnız bırakmadı

Muğla Valisi Orhan Tavlı, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin ilk gününde Menteşe İlçesinde bulunan Emirbeyazıt İlkokulunu ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrenciler, sanal karnelerini aldı

2020-2021 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler, pandemiden dolayı uzaktan eğitim alınca karneleri de sanal oldu. Pandeminin gölgesinde yarıyıl tatiline giren öğrenciler, karnelerini de sanal ortamda alırken, 1. Dönemin sona ermesiyle birlikte Türkiye’deki tüm okullarda olduğu gibi Fethiye’de de Covid-19 tedbirlerinden dolayı temsili karne töreni düzenlendi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Gazi Ortaokulu’nda gerçekleşen temsili törende basına yaptığı açıklamasında; öğrenci ve velilere tatilde neler yapmaları gerektiği yönünde önerilerde bulundu.

Yüz yüze sınavlar ertelendi

Karne notu için sınavlar sömestr tatili sonrasına bırakıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla ilk dönem sınavların iptal edildiğini duyurdu.

Seydikemer'de Başkan Otgöz Sevgisi Dalga Dalga Yayılıyor

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakının Seydikemer Belediye Başkan Adayı Yakup Otgöz sevgisi Seydikemer ve mahallelerinde dalga dalga yayılıyor. Ak Parti Seydikemer Belediye meclis üyesi adaylarının açıklanmasının ardından seçim çalışması temposunu iyice yükselten Seydikemer Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Yakup Otgöz, hemen her mahallede sevgi gösterileri ile karşılanıyor. Mahalle muhtarlarının yanı sıra vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Yakup Otgöz, ''Hak için ve halk için yine hizmetlere devam için yanınızdayım. 31 Mart'ta sandıkta vereceğiniz millet iradesi ile 1 Nisan'dan sonra Seydikemer'imize kentleşmenin tüm projelerini gerçekleştirmeye başlayacağız. Seçildiğimiz ilk dönemde başladığımız hizmetlerin yarım kalmaması için 31 Mart'ta hemen herkesi sandığa davet ediyorum. Alacağımız en yüksek oy ile iktidarımızdan çok daha fazla destek alacağız'' diye konuştu. Mahalle ziyaretleri sırasında Dodurga Muhtarı Rasih Mete de ''Belediye Başkanı Yakup Otgöz'e teşekkür ederek, Bugüne kadar ne talep ettiysek Belediye Başkanımız anında gerçekleştirdi. Başkanımızın yine seçilmesi için tam destek vereceğiz'' ifadelerini kullandı.

28 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Fethiye’de 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.