28 Bin Öğrenci Karne Heyecanı Yaşadı

Fethiye'de 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde 28 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Fethiye Gazi İlkokulu’nda düzenlenen karne törenine; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, daire amirleri, Fethiye’deki okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Törende öğrenciler halk oyunu gösterisi de sundu. Yarıyıl tatilinde öğrencilere aşırı ödev verilmemesi gerektiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Kaya; “Türkiye’de 18 milyon Fethiye’de de 28 bin öğrencimiz 15 günlük bir tatile girecek.  Öncelikle öğrencilerimize yönelik mesajlarımız olacak. Sevgili öğrenciler bu 15 günlük süreyi dinlenerek, gönlünüzce eğlenerek, oynayarak, hoşça vakit geçirerek değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Ödev denilen şeyin artık tatillerde olmayacağını Milli Eğitim Bakanımızın da açıklamalarıyla kesinleşmiştir. Okumadan, eğitimden kopulmasını bahsetmiyoruz, bahsettiğimiz çocukların ödev yükü altında ezilmesine müsaade etmiyoruz” dedi.

Karne töreninde öğrenci velilerine de seslenen Kaya, velilerin eğitime ve çocuklara verdiği desteği arttırmalarını istedi. Gazi İlkokulunda ikili eğitim sorununu çözüme kavuşturduklarını ancak hala ilçede 7 okulda ikili eğitim görüldüğünü belirten Kaya; “Bunlarında çözümü imkanlar ölçüsünde aranmakta. Gazi İlkokulu bu yönden şanslı. Tekli öğretime geçilmesi her açıdan güzel. Çocuklarımızın eğitiminde zaman zaman günümüz çocukları tembel, haylaz, çalışmayı sevmeyen, kolay para kazanmak isteyen gibi hayıflanmaları duyuyoruz fakat bu cümleleri artık kullanmamalıyız. Gençlerimiz kendilerine olan güveninde yanılmadığımızı bize ülkemizin yaşadığı talihsiz olayda 15 Temmuz olayında çok güzel gösteri. Vatan, bayrak ne demektir, bu ülke nasıl korunur, kime karşı nasıl mücadele edilir. Bu gençlik kendini ispat etmiştir. Biz onlara güveniyoruz, onları yetiştiren okullara güveniyoruz” diye konuştu.

15 günlük tatilde öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulunan Kaymakam Ekrem Çalık; “15 tatilinde çalışmayın dinlenin, tatil yapın deniliyor ama ben kitap okuyun diyeceğim. Boş durmayın çünkü boş yatmak dinlenmek değil. Çalışma alanınızı değiştirirseniz dinlenmiş olursunuz. Kitap okumak kadar güzel bir şey yok” dedi.

Çalık; “18 milyon okula devam eden gencimiz bugün karne alıyor. Avrupalı, batılı ülkelere baktığımızda 18 milyon genç en büyük sermayemiz, en büyük ümidimiz, geleceğe güvenle bakmadaki en büyük teminatı. Ama bu gençliğimizi okuyan, düşünen, muhakeme edebilen, kendi beynini kullanan, bayrağını, vatanını, milletini seven insanlar olarak yetiştirmemiz lazım. Ne olursa olsun hiçbir şekilde vatanına milletine ihanet etmemesi gerekiyor. Düşünen insan çok önemli çünkü beynini kiraya verenler sayesinde bu darbe ve vatan hainlikleri ortaya çıkıyor. Beynimizi hiçbir zaman kiraya vermememiz gerekiyor. Önce insana saygıyı, insan olmayı ardından içinde yaşadığımız milleti sevmeyi, bayrağımızı, vatanımızı koruyabilmemiz gerekiyor. Ötekileştirmeden hoşgörüyle yaklaşmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

Velilere de seslenen Çalık; “Karne ne olursa olsun çocuğunuzun karnesine baktığınızda biraz kendinizi görmeniz lazım. Çocukların karnesi velilerin karnesidir. Karneden dolayı çocukları hiçbir şekilde üzmeyin” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve daire amirleri öğrencilere karnelerini verdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN