Inşaat Mühendisleri Haberleri

Inşaat Mühendisleri Haberleri

Deprem Konulu Seminer Düzenlendi

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği İnş. Müh. Ahmet Çelikkollu’nun konuşmacı olarak katıldığı 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri ve depreme dayanıklı yapı tasarımı konulu meslek içi eğitim semineri düzenledi.

İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzalandı

Bodrum Belediyesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Muğla Şubesi işbirliğinde "Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması ve Yapı Güvenliğinin Deprem Riski Açısından Değerlendirilmesi Ortak Hizmet Projesi Protokolü" imza töreni gerçekleştirildi.

Hayıtlı’dan Start Verildi

Milas merkezde, konutlar da dahil olmak üzere 12.000 binayı kapsayan Ücretsiz Yapı Durum Tespiti çalışmaları, Milas Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında başladı.

Milas’ta 12 bin bina tek tek incelenecek

Milas Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi arasında Milas kent merkezindeki binaların depreme karşı güvenliğinin tespit edilmesini amaçlayan protokol imzalandı. 12 bin binayı kapsayan ve 6 ay içerisinde tamamlanacak çalışmayla ilçe merkezindeki binalar analiz edilecek, deprem riski taşıyan binalar tespit edilecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak çalışmayla Milas’taki konutlar tek tek incelenecek.

17 Ağustos’tan 6 Şubat’a; Enkaz Altında Kalan Bir Ülke!..

İnşaat Mühendisleri Fethiye Şubesi Başkanı Hüseyin Kaya, deprem konusu hakkında basın açıklaması yaptı.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ İLE İMZALAR ATILDI

Fethiye Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası protokol imzaladı.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ FETHİYE ŞUBESİ’NDEN BASIN AÇIKLAMASI

İnşaat Mühendisleri Fethiye Şubesi Başkanı Hüseyin Kaya, yapı denetim düzeni hakkında basın açıklaması yaptı.

OLASI BİR DEPREME KARŞI AÇIKLAMALARDA BULUNDULAR

Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi, İnşaat Mühendisleri Odası Hasar Tespit Saha Koordinasyon Başkanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı ile Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Serhat Karagöz, Fethiye’de olası bir depreme yönelik yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 

KAYA, “EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ”

İnşaat mühendislerinin istihdamı, çalışma koşulları ve özlük hakları kampanyası kapsamında eş zamanlı basın açıklaması yapıldı.

ÇİMEN,” YENİ BİR İMAR AFFI KONUŞULUYOR”

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu adına Levent Çimen tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Çimen, imar affı hakkında açıklamalarda bulundu.

KAYA, “SORUNLARIN BAŞINDA GÜVENLİ YAPI ÜRETİMİ GELMEKTEDİR”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Hüseyin Kaya’da basın açıklaması yaptı.

İnşaat Mühendislerinden Karaca’ya ziyaret

Fethiye İnşaat Mühendisleri Odası Başkanlığı görevine seçilen Hüseyin Kaya ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu. Aynı zamanda EKİP-Ekonomik Kalkınma İstihdam Proje Grubu Kurucu Başkanı Durmuş Çelen de Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Karaca’dan İnşaat Ve Mimarlar Odası’na Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Günay Solak’a ziyarette bulundu.

İnşaat Mühendisleri Başkan Vekili Gözde Gürsoy’u ziyaret ettiler

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün ortaklaşa düzenlediği ‘Geoteknik Mühendisliği Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleşti. Heyet ardından Fethiye Belediye Başkan Vekili Melek Gözde Gürsoy’u ziyaret etti.

Başkan Çimen, “Alınmayan önlemler felaketin habercisidir”

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkanı Levent Çimen, 17 Ağustos Depremi’nin 22. yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Çimen, alınmayan önlemlerin felaket habercisi olduğunu belirtti.

Çimen, “Mevcut yapı stoku değerlendirilmelidir” 

1-7 Mart Deprem Farkındalık Haftası kapsamında İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi, Muğla deprem master planı çağrısında bulundu. İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkanı Levent Çimen, “Muğla genelinde deprem etkisi baz alındığında mevcut yapı stokunun değerlendirilmesi uygun parametreler bu konuda eğitimli inşaat mühendisleri ile güvenilir ve hızlı sonuçlar verecek şekilde yapılmalıdır” dedi. 

Çimen, “Şantiye şefliği anahtar konumundadır” 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği Başkan Levent Çimen, deprem bölgesi üzerinde bulunan ülkemizde güvenli yapı üretimi ve depremden doğabilecek zararların asgariye indirilmesi adına şantiye şefliğinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Çimen, “Şantiye şefliğinin bir başka kilit rolü ise, şantiye alanında işçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasıyla ilgilidir. Ne acıdır ki ülkemiz yıllardır işçi ölümlerinde Avrupa birinciliğini ve dünya üçüncülüğünü bırakmamaktadır. Bu işçi ölümlerinin büyük çoğunluğunun inşaat sektöründe yaşandığı herkesin malumudur” dedi. 

Deprem hiç unutulmamalı

İzmir’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen, 115 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda vatandaşın yaralandığı ayrıca saatler sonrasında büyük mucizelerle enkaz altından bebek ve çocukların da çıkarıldığı deprem geride kalırken, 1957 yılında deprem faciası yaşayan Fethiye için depremin hiç unutulmaması ve önlemlerin vakit geçirmeden alınması gerektiği hatırlatıldı. Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, “Yaptığımız en büyük hatalardan birisi 1999 depreminden itibaren meydana gelen depremlerin hep sonrasını konuşuyoruz. Bizlerin, ‘Depremden önce neler yapabiliriz’ şeklinde düşünmemiz lazım. Defalarca söyledik artık klişe haline geldi; “Deprem öldürmez, bina öldürür” biz bunu hep söylüyoruz. Biz nasıl önlem alabiliriz diye düşünürsek, iki şık ortaya çıkar; Birincisi yeni yapılacak binalar, ikincisi ise mevcut yapılar. Bizim en büyük eksikliğimiz, mevcut yapı stoklarımızın tespit edilememesidir” dedi.

HOŞAFÇI,“BİNA ENVANTERLERİ ÇIKARILMALIDIR”

İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Yöneticisi Melek Gözde Gürsoy Hoşafçı, geçtiğimiz günlerde İzmir’de meydana gelen 6.8’lik deprem ve Fethiye’nin yapı envanter stoku hakkında bir dizi açıklamalar ve uyarılarda bulundu. Hoşafçı, “En kısa sürede mevcut yapı stokunun analizinin mutlaka yapılması gerekmektedir” dedi.

Çimen, “İnşaat Mühendisleri Eleman Statüsüne Getirilmek İsteniyor”

Muğla İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, İnşaat Mühendisliği bölümlerine giriş için belirlenen en düşük başarı sıralaması 50 bin olarak değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çimen, “Ülkemizde inşaat mühendislerinin geldikleri nokta hayli düşündürücüdür. Maalesef karar vericiler tarafından inşaat mühendisliği ara eleman statüsüne getirilmeye çalışılmakta, alenî bir şekilde de bu niyet en yetkili ağızlardan ifade edilmektedir” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR MİRAS BIRAKMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Meslek kuruluşlarını ziyaret ederek taleplerini dinleyen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut Cuma günü İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasını ziyaret etti.

ÇİMEN “YÜKSEK ARSA FİYATLARI EV FİYATLARINI ETKİLİYOR”

İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, merkezde arsaların çok sıkışmış olması ve arsa bulunamaz hale gelmesi, arsa fiyatlarının çok yüksek olmasının ev fiyatlarının etkilediğini söyledi.