Kadın Hakları Günü Haberleri

Kadın Hakları Günü Haberleri

ÇYDD’DEN ÖZEL PROGRAM

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'ne özel program düzenlendi.

KADIN HAKLARI GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM

5 Aralık Türkiye’de Kadına Şeçme ve Seçilme Hakkının veriliş gününde Siyasetçi Nazmiye Halvaşi tarafından Özer Olgun Kültür Merkezi’nde söyleşi gerçekleştirildi.

ATATÜRK’ÜN TÜRK KADININA VERDİĞİ SEÇME VE SEÇİLME HAKKI KUTLANDI…

5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününde Fethiye’deki kadınlar, Atatürk’ün Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkını coşkuyla kutladı. Beşkaza Meydanında düzenlenen törende; Türk Kadınlar Birliği ile Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubeleri sırayla Atatürk anıtına çelenk sundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende; Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Zeynep Tuncel ile Cumhuriyet Kadınları Derneği Fethiye şubesi yönetim kurulu üyesi Ebruhan Yeter günün anlam ve önemini dair konuşma yaptılar.

Kadınlar Seçme ve Seçilme Haklarını Kutladı

Fethiye’de kadın sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82’nci yıl dönümünü törenle kutladı. 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününde Fethiye’deki kadınlar, Atatürk’ün Türk kadınına verdiği seçme ve seçilme hakkını coşkuyla kutladı.