Kazı Haberleri

Kazı Haberleri

Güreş ağası Kazım Çağan, Karaca’yı ziyaret etti

Fethiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz sene yapılan yağlı güreş organizasyonda, güreş ağalığını kazanan Kazım Çağan, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Yıldız Kızlar Çim Hokeyi Muğla Şampiyonu Yatağan Ayser-Kazım Eren Ortaokulu

Açık Alan Yıldızlar Çim Hokeyi Türkiye şampiyonası Muğla finallerinde Bozüyük Yıldız Kızlar Çim Hokeyi takımı yenilgisiz Muğla şampiyonu olarak Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazandı.

Kayaköy İçin Koruma Amaçlı İmar Planı Yapılacak

Çalış Sahil, Şat Burnu ORKA Grup'un bölgedeki yatırımlarından bir tanesi olan Big Chefs’te düzenlenen "Fethiye Turizm Sektörü Temsilcileri Buluşması" programında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Aksoy "Fethiye Kalesi'nde 12 ay kazı yapılacak" dedi. Ersoy, 144 kazı başkanlığıyla kazı programını başlattıklarını belirterek, Fethiye Kalesi'ni de 12 ay kazı programına aldırma talimatını verdiğini söyledi.

Fethiye’de kaçak kazı operasyonu

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Fethiye İlçesi Kayaköy Mahallesinde kaçak kazı yapıldığı bilgisinin alındı. Kaçak kazı alanına KOM Şube Müdürlüğü ve Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan operasyonda 4 şüpheli şahıs suçüstü yakalandı.

MSKÜ aşçılarından tarihi başarı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Datça Kazım Yılmaz Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Ulusal Aşçılık Yarışması’nda tarihi bir başarıya imza attı.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle 13 ilçede yapılan kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatları gibi eksiklerin tamamlanması ile birlikte kazı yapılan bölgelerde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Fethiyeli Koyuncu Ailesinin Deprem Acısı

Yaklaşık bir yıl önce Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası, Hatay’da 8 katlı apartmanda polis oğlu, ikiz torunu ve gelini yıkılan evlerinin enkazı altında kalırken, 6 Şubat'tan bu yana canlarına bir türlü kavuşamayan Fethiyeli Koyuncu ailesi, DNA örneği verilmesine rağmen bulunamayan evlatları ruhuna Mevlid-i Şerif okuttu.

Ara Tatilde Çocuklara Müzikli Çocuk Tiyatrosu

Muğla’da üniversite öğrencilerinin 2 aylık bir çalışma sonucunda Gençlik Merkezi'nin faaliyetlerine katılan çocuklara yönelik Müzikli Çocuk Tiyatrosu ''Sihirli Çiçeğin Gücü'' oyununu sergilendi.

Muğla’da Kış Kampı Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından geleneksel 8. Tematik Kış Kampları başladı.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışmaları Sürüyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle 13 ilçede yapılan kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatları gibi eksiklerin tamamlanması ile birlikte kazı yapılan bölgelerde yol yapım projeleri hayata geçiriliyor. Son olarak Dalaman’da çalışmalarına devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri İlçede sıcak asfalt ve parke kaplama çalışmalarına sürdürüyor.

Muğla'da Ara Tatilde Çocuklar Kültür Sanat Etkinlikleri İle Buluşuyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde çocuklara sanatla dolu, eğlenceli bir ara tatil programı hazırlandı.

Muğla’da Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Başladı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2024 yılı faaliyet programında yer alan Büyükler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'nın açılış seremonisiyle başladı.

Amos Antik Kenti’ndeki keşif heyecanlandırdı

Marmaris’in kültürel mirası Amos Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmaları sonucunda yeni bir keşif daha yapıldı. Yaklaşık 3 bin yıllık tarihe sahip antik kentte yapılan kazı çalışmaları sonucunda 10 adet amfora (dikey kulplu kap) bulundu. Bir tanesi tam olmak üzere, diğerleri parçalar halinde ele geçen amforaların M.Ö. 2. yüzyıla ait Rodos amforaları olduğu ve çalışmaların hala devam ettiği belirtiliyor.

Hokey Süper Lig Şampiyonu Muğla’ya Döndü

Salon Hokeyi Süper Ligi'nde şampiyon olan Muğla takımı Menteşe Ege Yıldızları, Muğla'ya döndü.

Anne Ve Çocukları Aynı Sanat Atölyede Bir Araya Geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde anne çocuk aynı atölyede bir araya geldi.

Gençlik Spor Muğla Müdürü Tenis Şampiyonları ile bir araya geldi

Muğla tenis kulübü olarak, Türkiye tenis federasyonu faaliyet programında yer alan 2023 yılı yaz kupaları ve hafta sonu turnuvalarında dereceye giren şampiyonlar Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ile bir araya geldi.

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Yılında Muğla'da Anıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde KYK Erkek Yurdunda öğrenciler için her hafta düzenlenen 'Gençler Sanatın İçinde Programı' çerçevesinde İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden yola çıkarak öğrenciler oto portre çalışması gerçekleştirdi.

Muğla’da 860 Çocuk Sanat Atölyesiyle Buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Uluslararası Gençlik Merkezi’nde ‘’Her Çocuk İçin Bir Atölye’’ projesi çerçevesinde 860 çocuk sanat atölyesi ile buluştu.

Muğla’da kazı ekiplerine yangın söndürme eğitimi verildi

Muğla’da antik kentlerde görev yapan kazı ekiplerine muhtemel orman yangınlarına karşı eğitim verildi.

Marmaris'te inşaat kazısında havan topu bulundu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde inşaat kazısı sırasında bulunan havan topu kontrollü şekilde imha edildi.

Deniz dibi temizliğinde, deniz motoru bulundu

Akdeniz Koruma Derneği, Sualtı Kültürel Mirasın Korunması ve Çıkarılması çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nün Bozburun bölgesindeki kazı çalışmalarına destek olmak için Bozburun Yeşil Ada ve Söğüt Antik Liman çevresinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

“Ben ücretsiz binişin kalkmasından yanayım"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

Sıcak asfalt çalışması başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’un en büyük sorunu olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için kanalizasyon ve arıtma tesisi projelerini tamamlıyor.

Amos Antik Kentinde Kazı Çalışmaları Devam Ediyor

Muğla’nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi’nde binlerce yıllık geçmişiyle tarihe ışık tutan Amos Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları sürüyor. Bu yıl çalışmalar tiyatro, sahne ve merdivenlerde yoğunlaştırıldı.

2 bin 500 yıllık zar oyunu tablası bulundu

Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Daskyleion Ören Yeri'nde, 2023 yılı içerisinde iki alanda kazı çalışmaları gerçekleştirildi. Daskyleion'da 2015 yılından bu yana devam eden kazılarda pek çok buluntu gün yüzüne çıkarıldı.

3. etap sosyal konutların temel inşaatı tamamlanıyor

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından 2020 yılında kura çekimi gerçekleştirilen 350 adet 2+1 ve 150 adet 3+1 toplam 500 adet sosyal konutun temel kazımı ve temel beton döküm işi tamamlanıyor.

Orta Tunç Çağı'ndan Yerleşim İzleri Bulundu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin (MSKÜ) destekleriyle yürütülen Asarcık Tepesi kazılarında, Anadolu Selçuklu Dönemi ile Hitit Uygarlığından Orta Tunç Çağı'na uzanan kültür tabakalarına ulaşıldı. 

Muğla Valisi İdris Akbıyık’a Ziyaret

Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Yatağan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Çetin, Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz  ve Stratonikeia Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt Muğla Valisi İdris Akbıyık'ı ziyaret etti.

Amos'taki Kazılarda Deprem İzlerine Rastlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından yürütülen Amos Antik Kenti arkeolojik kazılarında, MS. 3. yüzyılda gerçekleşen ve buradaki iskânı sona erdiren büyük depremin izleri ortaya çıkarıldı.