Kiracılar Haberleri

Kiracılar Haberleri

Depremzede kiracılar sokakta sabahladı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde mülk sahibi ve kiracı anlaşmazlığı neticesinde tahliye kararı çıkan bir apartta kalan kiracılar, "Birçoğumuz deprem bölgesinden geldik. Memleketimizde de gidecek yerimiz yok burada da" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Kiracı ve ev sahiplerine kötü haber!

Asgari ücrete 4 oranında zam yapılırken, Temmuz ayında ödenecek toplam tutar 11.402 TL'ye yükseldi. Temmuz zamlarıyla birlikte, ev sahipleri ve kiracıların korkulu rüyası gerçek oldu. Konut fiyatlarına yeni bir artış yapılacağı belirtilirken, aidat ücretlerinin 0'dan fazla artabileceği vurgulandı. 

BODRUM'DA FAHİŞ EV FİYATI EMLAKÇILARI BİLE İSYAN ETTİRDİ

Bodrum'da 1+1 evlerin bile 10 bin liradan kiraya verilmesi, kiracılar kadar emlakçıları da isyan ettirdi.

MARMARİS’TE KİRACILARIN KENDİLERİNİ ÇIKARMAK İSTEDİĞİNİ İDDİA ETTİKLERİ APART SAHİBİ KONUŞTU

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ev kiralarının artması ve bazı konut sahiplerinin tadilat yaptıracağız evden çıkın uyarılarına istinaden elektrik ve suları kesildiği iddia edilen apartın sahibi yazılı basın açıklamasında bulunarak, apartın faaliyet gösterdiği yapıda; elektrik tesisatı ve su tesisatı ile beraber yapının ihtiyaçlara cevap verebilmesi açısından hemen her yerinde tadilat yapılma kararı alındığını, gerekli yasal prosedürlerin uygulandığını belirtti.

ELEKTRİĞİ, SUYU KESİLEN KİRACILAR ÇATIYA ÇIKTI

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir apartın kiracıları, kaldıkları evlerden zorla çıkarılmak istenildiklerini, elektrik ve sularının apart sahibi tarafından kesildiğini iddia edip, durumu protesto ederek çatıya çıkıp apart sahibini protesto etti. Çatıya çıkan kiracılar emniyet müdürünün ikna çalışmaları sonucu aşağıya indirildi.

APART SAHİBİNİN KİRACILARINI ÇIKARMAK İÇİN SUYU KESTİRDİĞİ İDDİASI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir apartta 1+1 odalarda yaşayan kiracılar, apart sahibinin tadilat yapılacağını belirtip evlerin suyunu kestiğini iddia etti. Kiracılar, apart sahibinden şikayetçi oldu.

Kiracı ev sahibini, ev sahibi ise kiracıyı suçladı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kiraladığı evin sahibi tarafından elektrik çarptırıldığı iddia eden Ümit Arslan ölümden döndü. Ev sahibinin avukatı ise kiracılarının kaçak elektrik kullanmaya çalışınca elektrik çarptığını öne sürdü.

Yaşlı çift evlerinde ölü olarak bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşlı çift, kiracıları tarafından evlerinde ölü olarak bulundu.

Marmaris’te esnafa destek devam edecek

Marmaris Belediye Meclisi'nde belediyeye ait taşınmazlardaki kiracılara destek için kapalı olanlardan kira alınmaması, açık olanlara ise çeşitli indirim ve ertelemelerin uygulanması kararı alındı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise turizm bölgelerinin aşılamada öncelik sıralamasına alınması çağrısını yineledi.

Menteşe Belediyesi'nden kiracılarına pandemi indirimi

Menteşe Belediye Meclisi Bahattin Gümüş Başkanlığında Konakaltı Kültür Merkezinde toplandı. 13 maddeden oluşan gündemin pandemiden etkilenen esnafa yönelik son maddesi komisyona havale edilmesinin ardından kabul edildi. Buna göre toplam 344 işletmesi bulunan belediye, kapalı olan 63 işyerinden kira almayacak. Kiralarda  3 ay boyunca açık olan ve işleri kötü giden 73 işyerine yüzde 50, pandemiden çok fazla etkilenmediği tespit edilen 208 işyerine ise yüzde 25 indirim uygulanacak. 

Karaca,

Fethiye Belediye Meclisi toplantısında alınan karar gereği Fethiye Belediyesi kiracılarının pandemi dönemindeki kira borçları ile mevcut kiraları tamamen siliniyor. Meclis toplantısının ardından FRT TV'ye özel açıklamada bulunan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca belediye kiracısı esnaflara müjde vererek " Bu karar neticesinde zarar gören ve pandemi dolayısıyla kapanan bütün esnaflarımızın kiralarını siliyoruz. Aynı zamanda onlardan işgaliye bedeli almayacağız" ifadelerini kullandı. Bir müjde de belediye çalışanlarının ücretleri ile ilgili veren başkan Karaca " Türkiye'deki bütün Chp'li belediyeler, 3 bin 100 TL'nin altında hiç bir personel çalıştırmayacak. Onunla ilgili biz zaten kararımızı aldık, üzerine de çıkma durumumuz var" dedi.