Klinik Haberleri

Klinik Haberleri

Üniversite hastanesinde sağlığına kavuştu

Muğla'da gözünden rahatsız olan bir vatandaş Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

İnsan yaşama ömrü uzuyor, 2080 yılında 120 olarak öngörülüyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Muğla Aile Hekimleri Derneği tarafından Muğla’da düzenlenen ‘Aşı Okulu’ konferansına katılan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, yeni aşılardan Zona ve RSV aşıları hakkında bilgi verdi. Şenol, yeni aşılardan Zona aşısının küçük yaşlarda geçirilen, fakat vücutta saklı kalan hastalıkların 50-70 yaşlarında tekrar uyanmasına engel olduğunu açıkladı.

Fethiye'de Uzman Ve Donanımlı Kadrosuyla Cep Klinik Hizmetinizde

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi, Atatürk Caddesi No:37’de bulunan Cep Klinik Teknik Servis & Aksesuar, uzman ve donanımlı kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor.

Artan solunum yolu vakaları sonrası uzmanından uyarı: “Okulların Açılması İle Vakalar Artabilir”

Son günlerde acil servis ve polikliniklerde yoğunluğa neden olan solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarına karşı Kovid-19 döneminde olduğu gibi maske, mesafe ve hijyen önerilirken, uzmanlar okulların açılması ile birlikte salgın hastalıklarda artış yaşanma ihtimalinin yükselebileceği uyarısında bulundu.

Bodrum'da Kadınlara Yönelik Danışmanlık Hizmetleri Devam Ediyor

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ya da kalma riski bulunan kadınlara yönelik sosyal, psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmeti veriyor.

MSKÜ’de Ortodonti Kliniği Açıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde oluşturulan ‘Klinik 4’ yeni hasta tedavi kliniğinin açılışı Rektör Prof. Dr. Turhan Kaçar'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Havalar soğudu, Başhekim Togan vatandaşları uyardı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Turhan Togan, üst solunum yolu hastalığının, havaların soğumasıyla birlikte özellikle kış aylarında artış gösteren bir rahatsızlık olduğunu açıkladı.

Muğla'da Diyabet Günü nedeni ile stant kuruldu

14 Kasım Diyabet günü sebebi ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde stant kuruldu. Poliklinik önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümü yapıldı.

Dünya Kalp Günü'nde vatandaşlar bilgilendirildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dünya Kalp Günü çerçevesinde kardiyoloji polikliniklerinin olduğu alanda tansiyon ölçümü yapmak için stant kuruldu.

Uzman Klinik Psikoloğu Seray Aksoy: “Çocukları okula dönüş fikrine hazırlamak çok önemli”

Hem ebeveynler hem de çocuklar için tatil dönemi artık bitti. Okul alışverişi yapıldı, eşyalar tamamlandı ama peki ya çocuğunuz yeni eğitim-öğretim dönemine hazır mı? Tatil havasından çıkması için neler yapmalısınız? Sorularının cevabı veren Klinik Psikolog Seray Aksoy, önerilerde bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE BAĞIŞIKLIK ALARMI!

 Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Elif Karakoç Aydıner, İmmün yetmezliği olan hastaların, tedavileri aksamadan devam etmesi gereken özel bir grup olduğunu belirterek, bu hastaların, diğer bireylere göre enfeksiyonlara çok daha yatkın olması nedeniyle, sanitasyon ve hijyen önerilerine mümkün olan en üst seviyede dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu 

MUĞLA’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde kurulan organ ve doku bağışı standında organ bağışının önemine dikkat çekilerek, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

DARP EDİLEN DOKTOR KONUŞTU

Fethiye’de 12.12.2022 tarihinin sabah saatlerinde poliklinik görevi sırasında darp edilen doktor konuştu.

BELEDİYE, DOC POLİKLİNİĞİ İLE ANLAŞMA YAPTI

Fethiye Belediyesi, DOC Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile belediye çalışanları ve birinci derece yakınlarına yüzde 20 indirim anlaşması yaptı.

“Covid-19’dan korkusu anksiyeteyi tetikliyor”

Acıbadem Bodrum Hastanesi Uzmanı Klinik Psikolog Rana İrem Güler, pandemi ile başlayan Covid-19'a yakalanma endişesinin bazı kişilerde anksiyete (Kaygı bozukluğu) artışına yol açtığını belirterek bu korkuyu aşmak için psikolojik olarak aşırı iyimser olmaya zorlamak yerine kendine özşefkat göstermenin daha doğru olduğunu vurguladı.

“Vazgeçmiyoruz! Oyalama Değil Hakkımızı İstiyoruz”

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Muğla Tabip Odası tarafından Fethiye Devlet Hastanesi Poliklinik Girişi önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Muğla Tabip Odası Fethiye 2.Temsilcisi Beyin Cerrahisi Uzmanı Hasan Murat Ayten okudu.

Sağlıkçılardan Zam Dayanışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısının çıkışında pratisyen hekimlere ve uzman hekimlere zam yapılacağını açıklamasına tüm sağlık çalışanları tepki gösterdi. Fethiye Devlet Hastanesi’nde çalışan sağlıkçılar yapılan zam açıklamasına tüm sağlık çalışanlarını kapsamadığı için tepki göstermek amacı ile hastane poliklinik kapısı önünde basın açıklaması yaptılar.

Kara, "Orman içinde hayatını kaybetmiş çok hayvan var"

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen yangınlardan etkilenen hayvanlar için İl müdürlüğü tarım ve orman bakanlığı veteriner hekimleri ve personelleri, gerekli özel klinikler, Muğla veteriner hekimler odası tam koordine bir şekilde seferber oldular. Bölgede ki meydana gelen yangınlar da ormanda hayatlarını sürdüren hayvanların da can kaybı yaşadığını belirten veteriner hekim Osman Aydın Kara, “can demek sadece insanlar demek değil, hayvanlarında bir canı var ve o kadar zor durumdalar ki yangının ortasında kalmış durumdalar biz elimizden geleni yapmak için buradayız” dedi.

Tıbbi sarf malzeme satın alınacak

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Eğitim Ve Araştırma Hastanesi-Gülhane Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıkları tarafından, Gülhane Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Çeşitli Kliniklerin İhtiyacı 23 Kalem Tıbbi Sarf Malzeme Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Başhekimden Koronavirüsle mücadele açıklaması

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, koronavirüse karşı kurum olarak yapılan mücadele ile ilgili açıklama yaptı. Başhekim Togan; “Kurumumuz genel hizmetleri yanı sıra aynı zamanda pandemi hastanesidir. Poliklinik hizmetlerimiz sadece MHRS sistemi ya da 182 üzerinden alınacak randevulu ve acil hastalara hizmet vermek kaydıyla hasta kabulüne devam etmektedir.” dedi.

Cep Klinik İletişim Merkezi Ege Bölge birincisi oldu

Fethiye’de 20 yıldan bu yana hizmet veren Cep Klinik Turkcell İletişim Merkezi, Ege Bölge satış birincisi oldu. Genç işadamı Halil İbrahim Öztürk’ün sahibi olduğu Cep Klinik İletişim Merkezi’nin birinciliği personeli sevince boğdu.

Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Normalleşme Sürecine Geçti

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını sürecinde Muğla ve ilçelerindeki özel hastaneler içinde pandemi hastanesi olarak görev yapan Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi bu görevini başarıyla tamamlayıp, 1 Haziran Pazartesi gününden itibaren normalleşme sürecine geçti. Pandemi dönemi devam ederken, Lokman Hekim Esnaf Hastanesi’nde tüm polikliniklerde ve cerrahi branşlarda normalleşme başlatıldı. Fethiye Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Mesul Müdürü Dr. Öztürk Günal, “1 Haziran itibariyle eski çalışma düzenimize döndük. Bütün branşlarımız ve birimlerimiz hizmet veriyor. Gün içerisinde 08.30-17.30 arasında bütün polikliniklerimiz açıldı. Ayrıca bizim başlatmış olduğumuz gece poliklinikleri saat 16.00-23.00 arasında Dahiliye, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları alanlarında devam etmektedir” dedi.

Fethiye'de İlk Doku Nakli

Muğla’nın Fethiye ilçesinde ilk kez sevimli bir hayvana doku nakli yapıldı. Özel bir Veteriner kliniğinde gerçekleştirilen operasyon, yaklaşık beş saat sürdü. Ön ayaklarından biri tamamen sıyrılan yaban tavşanına yapılan deri nakli çok başarılı geçti. Şaşkın ismi verilen tavşanın iyileştikten sonra sahiplenen kişiye verileceğini söyleyen Fethiye Veteriner Kliniği Sahibi Osman Aydın Kara “Gayet başarılı şekilde gerçekleştirdiğimiz bu nakilin ardından tüm deri nakillerine talibiz. Klinik olarak zor olan her şeyi yapabiliriz” ifadelerini kullandı.

Ege Ve Akdeniz Bölgelerinde İlk Ve Tek

Fethiye’de geçtiğimiz ay kurulan Fethiye Bölge Veteriner Kliniği, bütüncül kalite ve hizmet anlayışı ile etik ilkelerden ödün vermeden can dostlarımıza koruyucu ve iyileştirici sağlık hizmeti sunuyor. 7/24 acil servise sahip olan klinik; bilimsel ve son teknolojiye sahip altyapısı, hekim kadrosu, doğru tanı ve hizmet anlayışını destekleyen güncel bir yaklaşım anlayışı ile hareket ediyor.

İLK 6 AYDA 77.365 KİŞİYE POLİKLİNİK HİZMETİ

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Fethiye Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2016 yılında 143 bin 893, 2017 yılının ilk 6 ayında 77 bin 365 poliklinik hizmeti verdi.

Poliklinikler Artık Cumartesi Günü De Hizmet Verecek

Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Fethiye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Okulu, 2016 yılında hastane bünyesine 803 bin 155 hastaya sağlık hizmeti verdiklerini bildirdi.