Köyler Haberleri

Köyler Haberleri

Dalaman Salep Üretim Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Muğla’nın Dalaman ilçesinde alternatif ürünlerin gelişmesi adına İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında özellikle dağ köylerinde küçük alanlarda yüksek ekonomik getirisi olan salep yetiştiriciliği için kurslar düzenleniyor ve demonstrasyon sahaları kuruluyor.

Marmaris’te Mahalle Sayısı 30'a Çıkarıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Belediye Başkanlığı yetki ve sorumluluk alanının genişlemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sınırları da büyümüş oldu. Bu büyüme ile birlikte sınırların genişlemesi, nüfusun artmasına yönelik hizmet kalitesinin artması amacı doğrultusunda Marmaris’in bazı mahalleleri bölünerek sayıları artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmiş oldu.

Susuz Köyler Haziran’da Suya Kavuşuyor

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Küresel iklim değişikliği, en fazla üreticileri etkiliyor

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, hafta sonunda Milas'ın köylerinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Fethiye’de Gündüz Güneş , Gece Eğlence

Fethiye’ye gelen yerli ve yabancı turistler gün boyu sahillerde güneşlenip bronzlaşırken, geceleri de bulundukları tatil köyleri ya da hotellerdeki animasyon ekipleri tarafından düzenlenen özel gösterilerde bol bol eğleniyorlar. Fethiye ve çevresine gelen turistler, günlerini gün ederken Fethiye’nin doğal güzelliklerinin tadını da çıkarıyorlar.

Söğütlü Yürek Camii Öğrencileri, Köyün Yaşlılarına Yapılan Ziyaretlere Devam Ediyor

Söğütlü Yürek Camii'nde eğitim gören öğrenciler, köylerinde yaşayan yaşlı amca ve teyzeleri ziyaret etmeye devam ediyor. Bugünkü ziyaret Mehmet Amca'ya..

Tosun: "Muğla’nın Kapatılan Köy Okullarını Yeniden Açacağız"

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, Datça ve Köyceğiz’in mahalleye dönüştürülen köylerini tek tek gezerek, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

HATİCE NİNE’NİN HAYALLERİNİ MİLAS BELEDİYESİ YIKTI

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgâh açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI OKTAY: "KİMSE SİYASET PEŞİNDE KOŞMASIN"

Marmaris’te kaçak yapılara karşı mücadeleye devam ettiklerini söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediye meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Oktay, “Yıkımları hızlandırdık. Ama bu işi günlük siyasete de alet etmemek gerekiyor. Bu nedenle yarın köylerde yıkımlar devam ederken kimse siyaset peşinde koşmayacak. Çünkü bundan a’dan z’ye hepimiz zarar görüyoruz” şeklinde konuştu.

DATÇA BELEDİYESİ'NDEN ÜMİTLERİNİ KESEN KÖYLÜLER KENDİ YOLLARINI KENDİLERİ YAPMAYA BAŞLADI

Muğla'nın turistik ilçelerinden Datça ilçesine bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, defalarca müracaat etmelerine rağmen belediye yollarını yapmayınca kendi yollarını kendileri yapmaya başladı. Bozulan yollarını kendileri yapmak zorunda kalan vatandaşlar Datça Belediyesi'ne sitem ettiler.

CHP'Lİ BURAK ERBAY; KARAYOLLARINDA ACİL TEDBİRLER ALINMALI

Menteşe Salihpaşalar kavşağında meydana gelen ve 15 yaşındaki lise öğrencisi Sıla Akgü’ün hayatını kaybettiği kaza nedeniyle Menteşe Kent Konseyi tarafında düzenlenen basın açıklamasına katılan CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, bir an önce trafik ışıklılarının konulmasını ya da alt-üst geçit yapılarak gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sıla Akgül’ün ailesi, arkadaşları, Salihpaşalar halkı ve civar köylerden yurttaşların katıldığı açıklama sonrasında yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı.

YK ENERJİ'DEN KÖY OKULUNDAKİ ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE SET

Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ (YK Enerji) tarafından Milas’ın çevre köylerinde eğitim gören okula yeni başlayan öğrencilere kırtasiye seti hediye edildi.

Marmaris’te ’Apollon kutsal alanı’nda kazı çalışmaları devam ediyor

Muğla'nın Marmaris ilçesi Taşlıca Mahallesi'nde 2 yıldır devam eden kazı çalışmaları ve arkeolojik yüzey araştırmaları devam ediyor. Çalışmaların ilk yılında kent merkezinin üç boyutlu haritaları oluşturularak, taşınır ve taşınmaz tüm kültür varlıkları kayıt altına alınarak, kırsal mimarinin korunması amacıyla bölgedeki çok katmanlı yerleşim kültürünün izlerini yansıtan Aşağı ve Yukarı Fenaket Rum köyleri de belgelendi.

Opet, orman yangınlarından zarar gören köyleri yeniden inşa ediyor

Geçen yıl Muğla'da meydana gelen yangınlarda etkilenen köyler, Opet'in başlattığı 'Doğaya Saygı' projesi çerçevesinde adeta yeniden inşa ediliyor. Proje çerçevesinde Muğla Marmaris'e bağlı Kırsal Bayır Mahallesi yepyeni görünümüne kavuştu.

Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri sona erdi

Bodrum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri, Çırkan ve Kızılağaç mahallelerinde gösterime sunulan Ailecek Şaşkınız filmi ile sona erdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi Miladını Doldurmuştur, Gidiyor Gitmekte Olan”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bugün TBMM’de gündem dışı söz alarak “Muğla’nın içme suyu” üzerine bir konuşma yaptı. Milletvekili Gökcan konuşmasında, genel kurul çalışmaları dışında, her hafta sonu Muğla’da sahada olduğunu belirterek, “13 Belediyenin 7’sini kazandık. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi de miladını doldurmuştur. Gidiyor gitmekte olan. Hemşerilerimizin Muğla’da en büyük sorunu içme suyudur ve köyler ve ilçelerimiz susuzluktan kırılıyor” dedi.

Muğla’da çeşmelerden isli çamur akıyor

Yağmur sonrası yangın bölgeleri olan Menteşe ve Kavaklıdere İlçesi’ne bağlı köylerde is kokulu çamurlu sular aktı. Vatandaş bu duruma tepki gösterirken bir tepki de Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’den geldi.

Bodrum’da köylerde ''Sarı Yaz Sinema Günleri''

Muğla'nın Bodrum Belediyesi'nin geçtiğimiz Eylül ayı başlarında gerçekleştirdiği Köy Meydanı Türk Filmleri Günleri, Bodrum Köyleri Sarı Yaz Sinema Günleri adı altında devam ediyor.

Yangın mağdurlarına psikolojik destek

Marmaris yangınının ardından bir yandan yaralar sarılmaya devam edilirken bir yandan da yangından etkilenen vatandaşların herhangi bir psikolojik sıkıntı yaşamaması için çalışmalar yapıldı. Bir grup uzman psikolog, yaşananların travma oluşturmaması için Osmaniye ve Bayır köylerinde vatandaşlarla görüştü.

Orman yangınından etkilenen köylerde yaralar sarılıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz tarihinde çıkan ve 9 gün süren orman yangınında sadece ağaçlar, yaban hayvanları değil, tarım arazileri, evler, ahırlar, evcil hayvanlar da zarar gördü. Orman yangınının en çok etkilediği kırsal mahallelerden olan Osmaniye köyünde evlerin yıkım çalışmaları ve bir evin yapım çalışması başladı.

İZBAK ekipleri Muğla’da alkışlarla uğurlandı

Yangın bölgesinde çalışmalara katılan İZBAK ekipleri Muğla'nın Milas ilçesindeki köyleri dolaşarak halkın ihtiyaçlarını dinledi. Bölge halkına yardımcı olan İZBAK ekipleri hayır duaları ve alkışlarla uğurlandı.

Dilek İmamoğlu’ndan Bodrum’a dayanışma ziyareti

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'la birlikte Bodrum'da yangından etkilenen köyleri ziyaret etti.

Yıldırım, Muğla’ya ‘can’ oldu

Türkiye, Ege ve Akdeniz'de çıkan orman yangınlarıyla mücadele ederken, söndürme ve tahliye işlemlerine katılmak için Muğla'nın Milas ilçesine giden Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi çalışmalarına devam ediyor. 15 personel, 5 su tankeri ve 2 kurtarma aracı ile yaklaşık 1 haftadır Milas'ta bulunan Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, afetin en yoğun şekilde yaşandığı Hayıtlı ve Fesleğen köyleri ile Yeniköy Termik Santrali bölgesinde yangınla etkin bir biçimde mücadelesini sürdürüyor.

Muğla Kavaklıdere’de boşaltılan köylere geri dönüş başladı

MUĞLA (İHA) – Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde orman yangınlarından hasar görmüş ya da tehlike altında olan köyler boşaltılmıştı. Yangının kontrol altına alındığı bölgelerde köylere geri dönüş başladı.

Kavaklıdere yangınında da köyler tahliye edilmeye başlandı

Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz ve Seydiker ilçelerinden sonra akşam saatlerinde Kavaklıdere ilçesinde de başlayan yangın hızla yayılırken, ilçeye bağlı Ortaköy tahliye edilmeye başlandı.

Başkan Uysal’dan turizmle ilgili önemli açıklamalar

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, 1 Haziran tarihinden itibaren beklenen normalleşme ve güvenli turizm sertifikası ile birlikte sektörde yaşanacak beklentilerle ilgili soruları cevaplandırdı. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, birlik binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sezonluk tesislerimizin büyük bir çoğunluğu Haziran itibaren açılacak ama Nisan’ın 20’sinden itibaren pek çok tesislerimiz kapılarını açtı. Fethiye’de ki yaklaşık 12 tane tatil köyümüz var, bu tatil köylerin tamamı kapılarını açtı. Tesislerimiz an itibariyle Ukrayna ve yerli turistlerimize hizmet vermekte. Önümüze bakacak olursak İngiltere ve Rusya bölgemizin ana pazarı. İngiltere 28 Mayıs, daha önce açıkladıkları kategoriler var, yeşil, kırmızı, sarı olarak. Biz daha önce kırmızı kategorideydik, bugün açıklayacaklar ama muhtemel sarı kategoriye Türkiye olarak düşeriz” dedi. 

Marmaris Çam Balı’nın kalitesi garanti altına alınacak

Marmaris Ticaret Odası (MTO), Marmaris Çam Balı Coğrafi işaret başvurularını yaygınlaştırmak ve üreticileri bilgilendirmek amacıyla arıcılar ile görüşmeye başladı. Coğrafi işaret kapsamının ve başvuru sürecinin anlatıldığı görüşmeler, Marmaris köylerinde yer alan üreticiler ve Coğrafi İşaret denetim kurulu yetkilileri arasında yapılıyor.

Pandemide tarımsal üretim arttı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, pandemi sürecinde köylere yoğun bir şekilde dönüşün olmasıyla birlikte çiftçilerin istekleri doğrultusunda İl Müdürlüğü olarak çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini ve yatırımlarına hız verildiğini söyledi.

Menteşe Belediyesinden tip proje uygulaması

Menteşe Belediyesi tarafından 2014 yılında Büyükşehir Kanunu kapsamında köylerin mahalle statüsüne dönüşmenin ardından kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla kırsal mahallelerde ev yapmak isteyen vatandaşlar için hazırlanan Tip Proje uygulamasına 210 başvuru yapıldı. Başvuruların 63 tanesinin inşaat ruhsatı, 21 tanesinin de yapı kullanım izinleri verildi.

Elektrik Üretim Şirketi yetkilileri, talepleri yerinde dinledi

Ege Bölgesi’nde yer alan ve Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık Yüzde 5‘ini karşılayan Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. yetkilileri, çevre köylere giderek vatandaşları dinledi. Kurum yetkilileri ziyaretlerin amacının; bölgesel iletişimi güçlendirmek ve sosyal fayda esasına dayalı olarak, başta köy muhtarları olmak üzere köyün ileri gelenleri ile istişare toplantıları düzenlemek olduğunu belirtti.