Kuruldu Haberleri

Kuruldu Haberleri

Başkan Aras, pazara gelen vatandaşların dertlerini dinledi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın en büyük halk pazarının kurulduğu Menteşe’de sabah mesaisine pazarda başladı. Menteşenin kırsal mahallelerinden gelerek Pazarda tezgâh açan üretici kadınlar ile görüşen Başkan Aras, pazara alışverişe gelen vatandaşlarında dertlerini dinledi.

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Fethiye Yerel Seçime Hazır

Muğla’nın Fethiye ilçesinde, 31 Mart yerel seçimlere 1 gün kala oylarını kullanılacağı okullara sandıklar kuruldu. Sınıflara paravan kurulurken, seçmenlerin oylarını kullanılacağı sandıklar ve oy kabinleri de sınıflara yerleştirildi.

El Emeği Göz Nuru stantlarına yoğun ilgi

Ahşaptan takıya birçok el işi ürünün bulunduğu ‘El Emeği Göz Nuru’ stantları Beşkaza Meydanı'nda el yapımı ürün severleri bekliyor. 

Mahalle Afet Gönüllüleri 6 Şubat’ı Unutmadı

Mahalle Afet Gönüllüleri ve Acil Müdahale Fethiye ekibi (MAG) tarafından 6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle Uğur Mumcu Parkı girişinde bilgilendirme standı kuruldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi destekliyor, Muğla üretiyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden itibaren çiftçiye, kooperatiflere verdiği destekle il genelinde tarımsal üretimin artmasını ve üreticinin daha fazla gelir elde etmesini sağladı.

Marmaris Belediyesi Vatandaşların Taleplerini Çözüme Kavuşturuyor

Marmaris Belediyesi ile vatandaşlar arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefleyen Halk Masası kurulduğu günden bu yana binlerce talebi çözüme kavuşturdu. Birime kurulduğu günden bu yana 105 binden fazla vatandaşa yanıt verdi.

Filistin Çarşısına Yoğun İlgi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde cuma namazı çıkışı Filistine destek amaçlı cemi avlusunda çarşı kuruldu. Vatandaşlar Filistin’ e destek olmak için yoğun ilgi gösterdi.

Muğla’da Slow Food Yılbaşı Pazarı açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Slow Food Yılbaşı Pazarında açılırken, pazarda organik gıdaların bulunduğu stantlar kuruldu.

El Emeği Ürünler, Beşkaza Meydan’ı Yeni Yıl Pazar’ında

Bu yıl Fethiye Yeni Yıl Pazarı, bu yıl Fethiye Beşkaza Meydanı’nda kuruldu. Fethiye Yeni Yıl Pazarı, 15-16 Aralık tarihlerinde Fethiye Beşkaza Meydanı’nda olacak. Fethiye Yeni Yıl Pazarında standı olan Ukraynalı Natali Hanım açıklamalarda bulundu.

Fethiye Yeni Yıl Pazarı İlgi Odağı Oldu

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) ve Fethiye Belediyesinin ortak olarak düzenlemiş olduğu Fethiye Yeni Yıl Pazarı, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda kuruldu. El Emeği Ürünler, Çocuk Etkinlikleri, Lezzetli Yiyecekler ve Dans, Müzik, Eğlencenin olduğu yeni yıl pazarında görevli Niran Hanım, yeni yıl pazarı ile ilgili bilgileri aktardı.

Acil Sağlık Hizmetleri Haftası etkinlikleri Muğla’da devam ediyor

 “1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Menteşe’deki bir alışveriş merkezinde tanıtım standı kuruldu.

Muğla EAH’ta HIV/AIDS farkındalık günü

1 Aralık Dünya HIV/AIDS farkındalık günü çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde Enfeksiyon Hastalıkları kliniği hekimleri tarafından farkındalık oluşturmak için bilgilendirme standı kuruldu.

Muğla'da Diyabet Günü nedeni ile stant kuruldu

14 Kasım Diyabet günü sebebi ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde stant kuruldu. Poliklinik önünde kurulan stantta vatandaşların kan şekeri ölçümü yapıldı.

Organ bağış standı kuruldu

“3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası” çerçevesinde, Menteşe Devlet Hastanesinde vatandaşlara organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla stant kuruldu.

Menteşe Devlet Hastanesi'nde stant kuruldu

Dünya El Yıkama” günü dolayısıyla Menteşe Devlet Hastanesi'nde Bulaşıcı hastalıkların yayılımının önlenmesinde dikkat edilmesi gereken sağlık uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

İl Tarım'dan bisiklet turunda özel stant

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bisiklet turu organizasyonunda stant kuruldu.

Hastanede Anne Sütünün Önemi Vurgulandı

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemini annelere farkındalık oluşturabilmek adına Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde stant kuruldu.

Dünya Kalp Günü'nde vatandaşlar bilgilendirildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dünya Kalp Günü çerçevesinde kardiyoloji polikliniklerinin olduğu alanda tansiyon ölçümü yapmak için stant kuruldu.

Turizm okuyan gençler için burs fonu kuruldu

 Bodrum Otelciler Derneği yükseköğrenim gören gençlere destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile BODER Turizm Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Turizmciler tarafından gençlere destek olmak için 2023-2024 eğitim öğretim yılında burs verilecek.

Mevlüt Bulma Grubu Fethiye’de kuruldu

Günlük hayatın sosyal medyadan takip edilir hale gelmesiyle birlikte Denizli'den sonra Fethiye’de de sıra dışı bir paylaşım grubu kuruldu.

Silahlı çatışmanın zanlıları adliyeye sevk edildi

Katil zanlısını yakalamak için özel ekip kuruldu Muğla’nın Bodrum ilçesi Gölköy Mahallesi'nde önceki gece meydana gelen, 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı silahlı çatışma ile ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Katil zanlısını yakalamak için çalışmalar sürüyor.

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi 'Kar şerbeti'

Fethiye’nin kavurucu yaz sıcaklarında halk pazarının kurulduğu günlerde satışı yapılan 'kar şerbeti' vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Başkan Akdenizli; “İstihdamı arttırmayı hedefliyoruz”

Seydikemer Belediyesi ile Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında İŞKUR Hizmet Noktası kuruldu. 

Şarj İstasyonları Kuruldu

Güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten şarj istasyonları 2. Etap Sahil Bandı’na ve Beşkaza Meydanı’na konumlandırıldı.

“Ben isterim ki Fethiyespor, bir üst lige çıksın”

TFF 2. Lig'de yer alan Fethiyespor'un olağanüstü kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Fethiyespor’un kurulduğundan bu yana delegesi olan Cihangir Özdemir, kongre ile ilgili FRTTV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

Köyceğiz’den Göksun’a kardeşlik köprüsü kuruldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yangı İlkokulu öğrencileri Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde bulunan öğrencilerle kardeşlik köprüsü kurdu.

Seydikemer’de 5 bin kişilik iftar!

Seydikemer Belediyesi mübarek Kadir Gecesi'nde, Belediye Hizmet Binası ve Hükümet Konağı önünde 5 bin kişilik iftar sofrası kuruldu. Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinde oruçlarını dualar eşliğinde açan Seydikemerliler, Ramazan Ayı’nın manevi güzelliğini ve bereketini paylaştı.

MENTEŞE BELEDİYESİ GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI KURULDU

Menteşe Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her gün bir hayırseverin katkılarıyla geleneksel olarak verilen iftar yemeğinin ilki Cumhuriyet Okulu bahçesinde verildi.