Organ bağış standı kuruldu

'3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası' çerçevesinde, Menteşe Devlet Hastanesinde vatandaşlara organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla stant kuruldu.

PAYLAŞ


Menteşe Devlet Hastanesine muayeneye gelen vatandaşları bilgilendirme broşürü dağıtılıp organ bağışının önemi hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılarak vatandaşların organ bağışı başvuruları alındı.

Organ bağışında bulunan Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şadi Ballı “Organ bağışı bir kalbin yeniden atması, yepyeni bir hayatın filizlenmesidir. Organ bağışı sayesinde birçok kişinin hayat kalitesi yükselirken bir o kadar kişinin de hayata tutunması sağlanıyor. Organ bağışı konusuna toplum olarak hassasiyet göstermeli, organ nakli gerektiren hastalıkların her an bizim ve sevdiklerimizin başına gelebileceğini unutmamalıyız. Yaşarken de yaşamdan sonra da başkalarına yardım etmek bizim elimizde. Bu konuda duyarlı davranmak hepimizin toplumsal sorumluluğudur. Organ bağışı bekleyen hastalara umut olunması adına vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum” dedi.

Etkinliğe Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şadi Ballı ve Hastane Yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN