Martı Haberleri

Martı Haberleri

Oltaya Balık Yerine Martı Takıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde balık tutan vatandaşın oltasına martı takıldı. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntülerde, misinaya dolanan martı vatandaşlar tarafından kurtarılarak, tekrar uçması için bırakıldı.

“Özel Çocuklara Özel” 70’leri Yaşayacak

Marmaris Belediyesi ve Marmaris'in Ritmi Özel Çocuklar Dayanışma Derneği (MARTİMDER) işbirliğiyle; otistik - down sendromlu ve zihinsel engelli çocuklar yararına düzenlenen gecede sanatçılar, 70’li yılların şarkılarıyla nostalji rüzgarı estirecek.

Elektrikli Scooter’lar Hor Kullanılıyor

Fethiye’de vatandaşlar Martı Scooter’ları hor kullanmaya devam ediyor. Hatalı parktan dolayı zabıtaların sık sık denetlediği scooterlar, sokak aralarında kırılmış ve yere atılmış şekilde görüldü.

Martı Scooter'ı Çöpe Attılar…

Fethiye’de bir çöp konteynerinde Martı Scooter görüntülendi.

"Önceliğimiz her zaman Fethiye ve Fethiyelilerin yararıdır.”

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Martı Kafe’nin tahliyesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Martı Kafe, Mahkeme Kararıyla Boşaltıldı 

Fethiye’de 2012 yılından bu yana hizmetini sürdüren Martı Kafe, uzun süre kapalı kalması gerekçe gösterilerek sözleşmesi Fethiye Belediyesi Anonim Şirketi (FEBAŞ) tarafından fesih edildi.

KARADAN ULAŞIM YOK, TOMRUKLAR DENİZDEN TAŞINDI

Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Martı Koyu'nda kuruyan ağaçlar kesiliyor. Kesilen ağaçların nakliyatı karadan ulaşım olmaması nedeniyle denizden yüzdürülerek yapılıyor.

YARALI MARTI İÇİN SEFERBER OLDULAR

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaralı halde bulunan martı, Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından tedavi edildi.

MARMARİS’İN GENÇ MARTILARI SAHAYA ÇIKTI

Muğla Süper Amatör Ligi ekiplerinden Marmaris Gençlikspor Kulübü, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

SMARTİUM CLEAN DENİZDE KATI ATIKLARI TOPLAYACAK

Deniz üzerindeki katı atıkları toplamak üzere, Koç Savunma tarafından üretilen ‘SMARTIUM CLEAN’ Fethiye Belediyesi’nin temizlik filosuna katıldı.

AFERİN MARMARİS’İN BU KIZLARINA!

Kış sezonuna hızlı giren Marmaris Martı Resort Hotel; 7 kadın sanatçıdan oluşan “Aferin Kızıma III” adlı karma seramik ve resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

Yaralı Martı 3 puana uçtu!..

Geçen hafta kendi sahasında bariz hakem hatalarıyla dolu maçta lig lideri Dalaman Belediyespor’a 2 - 0 yenilen ve aynı maçta kırmızı kart gören 4 oyuncusundan yoksun çıktığı maçta Menteşe Yerküpespor’u tek golle mağlup eden Marmarisspor, ligdeki iddiasını sürdürüyor.

Deniz kirliliği akıllı şamandıra ile takip edilecek

Fethiye Körfezi’ndeki deniz suyu kalitesini gözlemlemek ve tespit edilen verileri anlık olarak sunmak üzere Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen “Akıllı Şamandıra” ürünü Smartium Blue, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA ve Fethiye Belediyesi desteğiyle Fethiye Körfezi’nde faaliyete geçti.

Fethiye’de yeni ulaşım tarzı; Martı Scooter

Büyükşehirlerde kullanılan Martı Scooter Fethiye sokaklarında yerini aldı. Kısa mesafeli ulaşımda çevreci ve güvenli ulaşımın sağlanması için Martı Scooter artık Fethiye sokaklarında hizmete başladı.

Azerbaycan’dan gelen itfaiyeciler Hisarönü Orhaniye yolundaki çalışmalara katılıyor

Marmaris'te alevlerin yoğun olduğu Hisarönü civarında, bölgede lojistik destek sağlanan tek karayolu olan Orhaniye-Hisarönü yolu ulaşıma açık tutulmaya çalışılıyor. Bu güzergahtaki yol parça parça grupların çalışmasına açıldı. Yol kenarındaki devasa kızıl çam ağaçları, alevlerin yolun karşısına geçmemesi ve ulaşımın kapanmaması için kesiliyor. Azerbaycan'dan Muğla'ya gelen ekipler de bu yol güzergahı üzerinde Martı Marina önünde yoğun bir şekilde çalışıyor.

İşler yavaşlayınca kuşları beslemeye başladılar

Fethiye’de her hafta kurulan Salı Pazarı’nda esnaflar, pandemi nedeniyle işleri yavaşlayınca, Devlet Su İşleri (DSİ) kanalında kuşları beslemeye başladılar. Ördeklere ve martılara ekmek atarak adeta terapi olduklarını belirten esnaflar ve vatandaşlar, tüm halkın bu bölgede kuşları besleme faaliyetine destek olmasını istediler.

Deniz Kirliliği Ölçüm Sistemi Protokolü imzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri A.Ş. (KBS), Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve IMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi arasında Deniz Kirliliği Ölçüm Sistemi Geliştirilmesi (Smartium-Blue) Projesi kapsamında görev ve sorumluluk paylaşımı protokolü imzalandı.

FETHİYE 5.1 İLE SALLANDI

Fethiye'de dün sabah saat 07:44'te merkezi Akdeniz olan 8.7 derinlikteki 5.1 şiddetinde meydana gelen deprem korkuttu. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, 5.1 şiddetindeki depremin Fethiye'de can ve mal kaybı meydana getirmediğini, çok fazla bir panik de yaşanmadığını ifade etti. Vatandaşların büyük bir bölümü ise depremi hissettiklerini ve çok korktuklarını söylediler. Bazı vatandaşlar da depremin hemen öncesi martıların çok büyük bir ses çıkardığını kaydetti.