Metre Haberleri

Metre Haberleri

Motosiklet sürücüsünün metrelerce sürüklendiği kaza aksiyon kamerasına yansıdı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde kontrolsüz şekilde şerit değiştiren otomobile motosiklet çarptı. Kazada devrilen motosikletin sürücüsü yaralanırken, kaza anı motosikletteki aksiyon kamerasına yansıdı.

Single atlayış yapan Rus pilot pistin 30 metre altına düştü

 Dünyanın en önemli paraşüt atlama alanlarından Fethiye Babadağ’da 1200 pistinden atlayış gerçekleştiren Rus kadın pilot yaralandı.

Turizmin başkentinde 100 yıllık su hasreti sona eriyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Marmaris Bozburun Yarımadasında başlattığı içme suyu projesi devam ediyor. Yedi mahalleye ek içme suyu sağlayacak olan ve 262 milyon 980 bin TL’lik yatırımla hayata geçirilen Bozburun Yarımadası içme suyu hattının 19 kilometresi tamamlandı.

Taksimetre ücretine zam geldi

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

Göcek’te kayalıklardan düşen kişi hayatını kaybetti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde köpeği ile birlikte yürüyüşe çıkan 32 yaşındaki B.D yaklaşık 100 metre yükseklikten kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Ören kanalizasyon çalışmasının 25 bin metresi tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezinin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Milas’ın Ören Mahallesinde başlatılan kanalizasyon hat çalışmaları devam ediyor. Ören’de yapılan kanalizasyon hattı ile bölgenin doğasının korunması amaçlanıyor.

İçmeler-Osmaniye içme suyu hattı tamamlandı

 Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

İl Başkanı Koylu’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Denizova GES Projesinin Yüzde 60’ı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe Denizova Mahallesi’nde 96 bin 832 metrekare arazi üzerine kurulacak Güneş Enerji Santrali projesi devam ediyor. 109 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılacak olan Güneş Enerji Santralinin yüzde 60’lık kısmı tamamlanırken projenin kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

Arızalanan 17 Metrelik Lüks Tekneyi KIYEM Ekipleri Kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Yalıçiftlik açıklarında içinde 4 kişinin bulunan 17 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Arızalanan ve açık denizde sürüklenen tekneyi KIYEM ekipleri kurtardı

Muğla’nın Bodrum ilçesi Karaada açıklarında içinde iki kişinin bulunduğu 28 metre uzunluğundaki tekne makine arızası sonrası Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bozburun Yarımadası İçme Suyu projesinin tanıtım toplantısı yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımdası’nın 70 yıllık su problemini ortadan kaldırmak için başlatılan içme suyu projesinin tanıtım töreni Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı. Yaklaşık 342 Milyon TL yatırımla yapımına başlanan projede Marmaris Atatürk Barajından Turunç, Bozburun, Selimiye, Söğüt, Bayır, Osmaniye ve Taşlıca Mahallelerine içme suyu sağlanacak. 70 Bin kişiye yetebilecek miktarda içme suyu sağlayacak proje ile bu yedi mahalleye 53 kilometre içme suyu hattı, 3 terfi merkezi, 2 içme suyu dağıtım deposu, bir terfi deposu, 8 maslak, elektrik nakil hattı ve mekanik iyileştirmeler yapılacak.

Dalaman’da Sıcak Asfalt Çalışması Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle 13 ilçede yapılan kanalizasyon, içme ve yağmur suyu hatları gibi eksiklerin tamamlanması ile birlikte kazı yapılan bölgelerde yol yapım çalışmaları devam ediyor.

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Marmaris Adnan Menderes Caddesi’nde Çalışma Başlatıldı

Yaz sezonu açılmadan yol yapım ve üst yapı çalışmalarına ağırlık veren Marmaris Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, bir sorunlu noktaya daha neşter vuruyor. Özellikle yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı yerlerden biri olan Adnan Menderes Caddesi’nde çalışma başlatıldı. Çalışma bittiğinde bu yol da asfalta kavuşacak.

Bozburun İçme Suyu Hattının 10 Kilometresi Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris Bozburun Yarımadası'nın içme ve kullanma suyu için başlatılan 53 kilometre uzunluğundaki içme suyu hattının çalışmaları devam ediyor.

Akdenizli Sevgisi, Sokaklara Taştı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tekrar aday gösterilmesinin ardından AK Parti Muğla Aday Tanıtım Toplantısı dönüşünde coşkulu bir kalabalık ve meşalelerle karşılandı. Metrelerce uzayan kuyruk AK Parti Seydikemer İlçe Başkanlığı önünde sona erdi. Burada Başkan Akdenizli’nin Seydikemer Belediye Başkan Adaylığı için adak kurban kesilip, dualar edildi.

Fethiye'de Beton Mikseri Kadını Metrelerce Sürükledi: 1 Ağır Yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, B.B. idaresindeki beton mikseri, karşıdan karşıya geçmek isteyen genç kadına çarptı. Kazanın etkisiyle metrelerce sürüklenen genç kadın ağır yaralandı. Yapılan ilk müdahalenin ardından kazada ağır yaralanan Ecenur Götür (21), Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tehlikeli yolculuk kamerada

Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosiklet üzerindeki kasksız yolcunun dev ekran televizyonu kilometrelerce taşıması, kameralara yansıdı.

Akyaka'da Deniz Suyu 10 Metre Çekildi

Muğla’nın sakin kent ünvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde deniz suyu kıyıdan yaklaşık 10 metre iç kesimlere çekildi. Deniz suyunun çekilmesi sonrası sahilde küçük adacıklar oluştu.

Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da 24 Bin Metrelik Sıcak Asfalt Çalışmasını Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum ilçesinde Akyarlar, Gümüşlük, Geriş, Turgutreis ve Gündoğan güzergahında başlattığı 24 bin metrelik sıcak asfalt çalışmalarını tamamladı.

Muğla’da 101 Futbol Sahası Büyüklüğündeki Vahşi Alan Doğaya Kazandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 250 bin 857 metrekare vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmaları yaparak kenti yeşillendirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Kültür Hizmet Tırı 305 Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı

2016 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete alınan, farklı etkinlikler için mobil sahneye dönüşen, açıldığında 72 metrekare kullanım alanı olan Kültür Hizmet Tırı bugüne kadar 305 farklı etkinlik için kullanıldı. Kültür Hizmet Tırı konser, etkinlik, festivaller için sahne kurulumuna gerek kalmadan mobil sahneye dönüşebiliyor.

Ayaydın İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Başkan Adayı Ayaydın, “Şu anda körfezde 6 milyon metreküp balçık var. Bunları temizledikten sonra denizi halkımıza açacağız” dedi.

Kanalizasyon Projesinin 21 Bin Metresi Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İl genelinde kanalizasyon ve alt yapı yatırımlarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Milas’ın Ören Mahallesinde 58 bin metrelik kanalizasyon hattının 21 bin 706 metresi tamamlandı.

Marmaris’in ilk tescilli bal ormanında 5 bin fidan dikildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 2021 çıkan büyük yangın felaketlerinin ardından fidan dikim etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Osmaniye Mahallesi Yassıpüren mevkiinde projelendirilen ilk tescilli bal ormanına, akasya, keçiboynuzu, biberiye ve lavanta fidanları planlı olarak 20 bin metrekarelik alanda sıra sıra dikilerek toprakla buluşturuldu.

Datça’da yüzücüler ‘Her kulaç bir fidan’ sloganı ile kulaç attı

Muğla’nın Datça ilçesinde geleneksel hale getirilen ‘Datça Açık Kış Yüzme Maratonu’nun bu yıl 18.'si düzenlendi. Yunanistan’dan da yüzücülerin de yer aldığı maratona toplam 333 yüzücü katıldı. Yarışlar 3 bin metre ve bin 500 metre olmak üzere iki kategoride yapıldı.

Marmaris Beldibi’ndeki parkta çalışmalar sürüyor

Marmaris Beldibi İnönü Caddesi üzerinde yapılan 2 bin metrekare büyüklüğündeki parkta hummalı çalışma devam ediyor.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.