Meyve Sebze Haberleri

Meyve Sebze Haberleri

Meyve Sebze Kurutma Tesisi İle Dört Mevsim Üretim

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı hali içerisinde kurulan Meyve Sebze kurutma tesisi üreticilerin ellerinde kalan ürünleri değerlendirmesine aynı zamanda katma değeri yüksek ürün elde etmesini sağlamaya devam ediyor.

Türkiye Narenciye İhracatında Dünya Sıralamasında 4.Sırada

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ çerçevesinde 5 bin Akdeniz Meyve Sineği tuzağı Ege’nin narenciye merkezi Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile narenciye üreticilerine dağıtıldı.

Narenciye bahçelerine ‘Sinek’ tuzağı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2023 yılı itibariyle başlattığı ‘Turunçgillerde Pestisit Kalıntısı ile Mücadele Eylem Planı’ çerçevesinde, Muğla’daki narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ile entegre mücadele başlatıldı. Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin desteği ile temin ettiği 5 bin adet Akdeniz Meyve Sineği tuzağını Ortaca’da üreticilere teslim etti.

Meyve – Sebze İhracatçılarından Katma Değerli Ürün Hedefi

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’ çerçevesinde 5 bin Akdeniz Meyve Sineği tuzağı Ege’nin narenciye merkezi Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen tören ile narenciye üreticilerine dağıtıldı.

Makedonya’ya yaş meyve sebze ihracatı için ilk adım atıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) Makedonya Türkiye Ticaret Odası (MATTO) ile birlikte düzenlediği çevrimiçi video konferans toplantısında, iki ülkenin yaş meyve ve sebze sektöründe faaliyet gösteren dış ticaret temsilcileri bir araya geldi.

DOLMALIK BİBER CEP YAKIYOR

Kış mevsimi daha yüzünü göstermeden meyve sebze zamlar şimdiden gelmeye başladı. Dolmalık biberin kilosunun 35 lira olması ise gözden kaçmadı.

YABANCILAR PAZARI DOLDURDU

Her hafta kurulan ve taze ürünlerin bulunduğu Salı Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Yabancı uyruklu vatandaşlar meyve sebze alış verişi için Salı Pazarı’nı tercih etti.

PAZAR DOLDU TAŞTI

Fethiye'de yaşayan ve turistik amaçlı olarak gelen yabancı uyruklu turistler, giyim ve meyve sebze alış verişi için Salı Pazarı’na akın etti.

‘’TALEP BEKLENTİLERİ KARŞILAMIYOR’’

Haftanın Salı günleri kurulan pazarda, esnafların getirdiği en taze ürünler tezgâhlarda vatandaşların alımına sunuluyor. Fakat pazara talepten şikâyetçi olan esnaf Ersoy Özdemir, pazarın 2 haftadan beri beklentileri karşılamadığı konusunda FRT TV mikrofonlarına konuştu.

Pazarda uygun fiyatlar dikkat çekti

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50'ye kadar düşürdü.

Ürünler Bollaştı Fiyatlar Düştü

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte topraktaki verimlilik arttı. Verimliliğin artmasıyla birlikte de ürünler bollaştı. Bu durum da meyve sebze fiyatlarını yüzde 50’ye kadar düşürdü. Fiyatların düşmesiyle ilgili konuşan Pazarcılar ve Manavlar Odası Başkanı Adem Hıra, “Cemre toprağa düştüğünde ürünler daha çabuk yetişecek‘’ dedi.

Çöpten taze meyve sebze çıktı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde paketi açılmamış taze meyve sebzelerin çöpe atılması, vatandaşların tepkisini topladı.

Yaş sebze meyve alınacak

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Milas Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından, 2022 Yılı Yaş Meyve Sebze Alımı alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Meyve sebze kurutma makinesi alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Tokat İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından, Meyve Sebze Kurutma, Paketleme Ve Depolama Tesisi Makine Ekipman Alımı mal alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.