Müze Haberleri

Müze Haberleri

Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel etkinlik

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Arkeoloji Günleri ve Müzeler Haftası’na özel Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde bilgilendirme konferansı yapıldı. Etkinliğe Fethiye’de yaşayan vatandaşlar ilgi gösterdi.

‘Antik çağlardan günümüze Muğla Mutfağı’ kitabının ön tanıtımı yapıldı

Antik çağlardan günümüze şifa kaynağı olarak bilinen asırlık tariflerin yer aldığı 'Antik Çağdan Günümüze Muğla Mutfağı' kitabının ön lansmanı ve tadım etkinliği Muğla’nın Marmaris ilçesinde yapıldı.

Vali Akbıyık Milas’ın Antik Kentlerinde İncelemelerde Bulundu

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Milas’ta İasos ve Mylasa Antik kenti, Halikarnas Mozolesi ve Milas Halı Müzesinde incelemelerde bulundu.

Fethiye’de Ören Yerlerine Rekor Ziyaret

Fethiye’de müzeye bağlı ören yerleri 2023 yılı ziyaretçi sayıları belli oldu. En çok ziyaret edilen ören yeri ise Kayaköy oldu.

Genç Ressamın Eserleri Sanatseverlerle Buluştu

İlayda Metan’ın “Collective Resim” Sergisi, Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. organizasyonuyla Bodrum Kent Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Yolun Karşısına Geçen Yayayı Çarpan Sürücü Tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesinde dün akşamüzeri meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmek isteyen Kadriye Uzun isimli kadına çarpan sürücü gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

Muğla BİLSEM projesi finale kaldı

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği 20-22 Kasım tarihleri arasında Mamam Belediyesi Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda gerçekleştirilecek. Şenlik çerçevesinde düzenlenen bilimsel proje yarışmasına Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü Muğla BİLSEM okulundan katılan öğrenci Ada Hozatlı ve danışman öğretmeni Dr. Ayşe Tosun’un “Kültürel Mirasımız Sanal Müzede” projesi finale kaldı.

Köyceğiz’de Nostalji Müzesi düzenlendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Nostalji Müzesi düzenlenerek geçmişe yolculuk yapıldı.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Halikarnas Balıkçısı 50. Ölüm yıldönümü anma etkinlikleri

Bodrum Deniz Müzesi ve Bilgi Yayınevi iş birliğinde Halikarnas Balıkçısı 50. ölüm yıldönümünde anılacak.

Taşdemir: “1 puanımızı aldık ve önümüze bakacağız”

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Altay beraberliğinin ardından, “1 puan aldık ve önümüze bakacağız” dedi.

Şaban Gürsoy Yörük Oyunları Şenliğine Damga Vurdu

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Yoğun katılımın olduğu şölene Türk Halk Müziği’nin sevilen sesi Şaban Gürsoy damga vurdu. 

Kökten’den Şenlik Değerlendirmesi

Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı aynı zamanda Fethiye Belediye Meclis Üyesi Muhammet Kökten beraberindeki heyetle Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çoban, “Anlamlı Bir Organizasyon”

Fethiye’de faaliyet gösteren iş insanı Ali Fatih Çoban, Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Çaylı, “Bu Tür Etkinlikler Büyük Önem Taşıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı beraberinde kalabalık bir heyet ile Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programına katıldı.

Turgutoğulları Şenliği Değerlendirdi

İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği’ne katılım sağladı. 

Şenlik Konser ve Etkinliklerle Devam Ediyor

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği konser ve etkinlikler ile devam ediyor. 

Şenlik Kortej Yürüyüşü İle Başladı

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı kortej yürüyüşü ile başladı.

Yörük Oyunları Şenliği 17 Eylül’de

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı geçtiğimiz hafta yağış nedeniyle ertelenmişti. Etkinliğin 17 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceği belirtildi.  

Yörük Oyunları Şenliği 10 Eylül’de

Fethiye Belediyesi ile Nif Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde organize edilen Fethiye Nif Köyü 10. Geleneksel Geçmişten Günümüze Yörük Oyunları Şenliği programı, 10 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. 

Deniz Müzesinde Dolu Dolu Geçen Bir Yıl Daha

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Programlarını Eylül ayında açıklayan Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş.’ye bağlı özel müze olarak faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, BDM Eğitim Birimi koordinasyonunda, birbirinden farklı etkinlik, proje ve atölyelerle dönemi tamamladı.

İlkokul Öğrencilerine El Hijyeni Eğitimi Verildi

Bodrum Amerikan Hastanesi, ilkokul öğrencileri için düzenlediği el hijyeni konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 6 Haziran Salı günü düzenlenen etkinliğe katılan Şehit Serkan Göker İlkokulu öğrencileri ve 15 Haziran Perşembe günü düzenlenen etkinliğe katılan Hüseyin Boyacı İlkokulu öğrencileri, Türkiye’nin ilk “Müze Hastane”si olan Bodrum Amerikan Hastanesi’nde müze alanını gezip mozaikler hakkında bilgi edindi. Öğrencilere enfeksiyon hemşiresi tarafından ellerini nasıl yıkamaları gerektiği anlatıldı.

“Atatürk'ümüze benzemek benim için bir gururdur.”

Mustafa Kemal Atatürk’e benzerliği ile tanınan Necdet Bardak, Fethiye Halk Eğitim Merkezi’nin ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinliklerine katılım sağladı.

Bahçe Sohbetleri Başlıyor

Bodrum Belediyesi Kültür AŞ’ye bağlı Bodrum Kent Müzesi ve Arşivi bahçesinde yaz boyunca Bodrum'a dair konularda, alanında donanımlı kişilerle bahçe sohbetleri gerçekleştirilecek.

Ortak Hizmet Protokolü İmzalandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Yatağan Belediyesi arasında, Stratonikeia ve Lagina'da arkeolojik kazı, bakım, onarım ve çevre düzenlemesi çalışmalarına destek verilmesine ilişkin ortak hizmet protokolü imzalandı.

Başkan Akdenizli, Elleri Öpülesi Annelerin Gününü Kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, anne sevgisinin sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi olduğuna vurgu yaparak; “Fedakarlıklarıyla ömrümüze değer katan, varlıklarıyla bizi biz yapan en büyük zenginliğimiz annelerimizdir” dedi.

Antik Kent Kaunos'un efsanesi

Türkiye'nin tarım ve turizm kenti olarak bilinen Muğla'daki müze ve ören yerleri, bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

TIBBİYELİ HİKMET’TEN GÜNÜMÜZE TIP BAYRAMI

Atatürkçü Düşünce Derneği 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla basın açıklamasında bulundu. 

BODRUM’DA MÜBADELENİN 100. YILI ANILACAK

Bodrum Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi ve Bodrum Girit ve Yunanistan Göçmenleri Derneği iş birliği ile mübadelenin 100. yılı, özel bir program ile anılacak.

FETHİYE MÜZESİ MÜDÜRÜ DENİZ ONGUN, “YENİ YAPILACAK MÜZEYİ, YAŞAYAN BİR MÜZE HÂLİNE GETİRMEK İSTİYORUZ”  

Üç dilli Letoon yazıtları, Tlos antik kentinden çıkarılan imparator heykeli gibi öne çıkan eserlerin yanı sıra, bölgenin geçmişini yansıtan iki bin arkeolojik buluntu ile hizmet veren Fethiye Müzesi, yapılması planlanan yeni bir müze ile deposundaki diğer eserleri de sergileme fırsatı bulacak. SED Medya’ya açıklama yapan Müze Müdürü Deniz Ongun, yeni yapılacak müzenin ‘Yaşayan bir müze’ olmasını arzuladıklarını ve proje hayata geçtiğinde, müzede dinleti ve söyleşi gibi etkinlikleri de gerçekleştirmek istediklerini belirtti.