Odağı Haberleri

Odağı Haberleri

Fethiye’de 100 Metre Uzunluğundaki Gelinlik Tanıtıldı

Fethiye’de Manken Wilma Elles, giydiği gelinlikle ilgi odağı oldu. 100 metre kuyruğu olan kırmızı gelinlik satışından elde edilecek gelir depremzede çocuklara bağışlanacak.

Yurt Dışı Fuarında Bodrum Damgası

10 ile 14 Ocak tarihleri arasında Hollanda’nın Utrecht kentinde gerçekleşen fuarda yer alan Bodrum standı yine ilgi odağı oldu.

Fethiye Yeni Yıl Pazarı İlgi Odağı Oldu

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı (FETAV) ve Fethiye Belediyesinin ortak olarak düzenlemiş olduğu Fethiye Yeni Yıl Pazarı, Fethiye Beşkaza Meydanı’nda kuruldu. El Emeği Ürünler, Çocuk Etkinlikleri, Lezzetli Yiyecekler ve Dans, Müzik, Eğlencenin olduğu yeni yıl pazarında görevli Niran Hanım, yeni yıl pazarı ile ilgili bilgileri aktardı.

“Ben ücretsiz binişin kalkmasından yanayım"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

Akıllı Bisiklet Sistemi İlgi Odağı Oldu

Marmaris Belediyesi'nin, bisikleti spor ve hobi olmanın ötesine taşıyarak ulaşım için kullanılmak üzere hayata geçirdiği projeler meyvelerini veriyor. 'Sağlığa pedalla, hayatı yakala!' sloganıyla hizmet veren Marvelos Akıllı Bisiklet Sistemi'ni 4 yılda 94 bin 570 kişi kullanırken bisiklet yolu ağı da 21.3 kilometreye çıkarıldı.

“Mor Tarlalar” İlgi Odağı Oldu

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesi’nde 27 dönümlük arazinin 5 dönümüne dikilen lavanta bitkisi, güzelliğiyle göz kamaştırarak hem turistlerin hem de yerli halkın ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Saklıkent’te Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor 

Saklıkent Kanyonu, Kurban Bayramı’nın son gününde de ilgi odağı oldu.

Fethiye Ramazan Bayramı’nda ilgi odağı oldu

Ülkemizin olduğu kadar dünyanın da sayılı tatil destinasyonlarından biri olan Fethiye; vadileri, koyları, adaları, plajları ve ekstrem sporlarıyla tatilciler gözdesi konumunda.

Antik Kent Kaunos'un efsanesi

Türkiye'nin tarım ve turizm kenti olarak bilinen Muğla'daki müze ve ören yerleri, bölgeye gelen turistlerin ilgi odağı oluyor.

DEVASA SALATALIK GÖRENLERİ ŞAŞKINA UĞRATTI

Langa lingo adı verilen devasa salatalık, sosyal medyada vatandaşın ilgi odağı olmayı başardı.

STRATONİKEİA BİLİM İNSANLARININ İLGİ ODAĞI

Muğla'nın Yatağan ilçesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği içinde hala yaşamın sürdüğü dünyanın en büyük mermer antik kenti Stratonikeia antik kentindeki kazı çalışmaları bilim insanlarının da ilgisini çekiyor.

AKDENİZ TURİZMİNİN GELECEĞİ BODRUM’DA KONUŞULACAK

Bodrum, sürdürülebilir turizmin geleceğine kapı açarak dünya ve bölge turizme yön veren ulusal ve uluslararası isimleri ağırlamaya hazırlanıyor. İlk kez, 34. Amerikan Hastanesi The Bodrum Cup ile iş birliğinde düzenlenecek olan Bodrum Turizm Forumu, 14 Ekim'de 'Mavi Ekonomi' odağıyla gerçekleştirilecek.

ÇOCUK BİLİM PARKI YAZ AYLARINDA DA ZİYARETÇİLERİN İLGİ ODAĞI

Geçtiğimiz aylarda kapılarını yeniden açan Menteşe Belediyesi Bilim Parkı Haziran ve Temmuz aylarında 3 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Yaz mevsiminde çocukların yoğun ilgi gösterdiği Menteşe Belediyesi Bilim Parkı sayesinde çocuklar, hem öğreniyor hem de eğleniyor.

Gökova koyları yerli ve yabancı turistin ilgi odağı

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Muğla'da yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği bölgelerden Gökova Körfezi koyları hem yat turizminin, hem de gezi teknelerinin uğrak noktası oldu.

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü mesajı

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Demir, “Devletimizin tüm kurumları ve asil milletimizin fedakârlıklarıyla; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de, ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden hiçbir şer odağına karşı, asla taviz verilmeyecektir.” dedi.

Kül gölü fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde kullanılan kömür atıklarından oluşan kül dağının kıyısındaki gölet, mavi ve turkuaz rengi nedeniyle fotoğrafçıların uğrak mekanı oldu.

Salı Pazarı Doldu Taştı

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üstünde olmasıyla hem Fethiye'de yaşayan vatandaşlar hem de farklı şehir ve ülkelerden gelen insanların ilgi odağı Salı Pazarı oldu.

Pazara Yoğun Talep

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üstünde olmasıyla hem Fethiye’de yaşayan vatandaşlar hem de farklı şehir ve ülkelerden gelen insanların ilgi odağı Salı Pazarı oldu.

Pandeminin parlayan sektörü kozmetik sanayi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde Menteşe'nin Yerkesik Mahallesi'nde Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile açılan Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi, ürettiği doğal sıvı sabun, kolonya, hijyenik ürünler ve deterjanlar ile bölge insanının ilgi odağı oluyor.

Menteşe Belediyesi ‘Tarım Zirvesi’ne katıldı

Menteşe Belediyesi İstanbul'da düzenlenen 'Tarım Zirvesi'ne Yerkesik Kırsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte Menteşe'nin el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. 160 belediyenin 300'ün üzerindeki kooperatifle katıldığı zirvede Menteşe Belediyesi'nin yerel ürünlerden oluşan standı ilgi odağı oldu.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende’de online abonelik dönemi başladı

Ege Bölgesi görevli elektrik tedarik şirketleri Aydem Perakende ve Gediz Perakende, müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak dijital çözümler sunmaya devam ediyor. 2021 yılında müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda süreçlerini dijitalleştirmeyi odağına alan şirketlerin hayata geçirdiği online abonelik hizmetiyle; mesken (ev) müşterileri, abonelik işlemlerini Müşteri İlişkileri Merkezi’ne gitmeden Aydem Perakende ve Gediz Perakende web sitelerinden online olarak gerçekleştirebilecek.

“Gale 48’e TEKNOFEST’te yoğun ilgi

Menteşe Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından üretimi yapılan, 1 saat şarj ile 90 kilometre yol kat edebilen elektrikli araç TEKNOFEST'te ilgi odağı oldu.

Bu otelde turizm sanatla buluşuyor

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni açılan otel yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı oldu. Sanatla, turizmi buluşturan otelin içerisinde ise birbirinden ünlü sanatçıların eserleri de sergileniyor.

Bodrum’da sanatla tatili bir arada sunan otel ilgi odağı oldu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yeni açılan otel yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı oldu. Sanatla, turizmi buluşturan otelin içerisinde ise birbirinden ünlü sanatçıların eserleri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Marmaris’teki 2 bin yıllık ağacın yaraları sarıldı

Marmaris'te yaklaşık 2 bin yıldır ayakta duran ağaç tarihe meydan okuyor. Ağacın yaşam süresini uzatmak için ise katran ve bitkisel karışımlarla pansuman yapılıyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ağaç havadan görüntülendi.

Meyve tabağını gören turistler gözlerine inanamıyor

Bodrum'da meyveleri sanatla buluşturan aşçılar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

Bodrum Belediyesi’nden can dostlara jest, ‘Dost patiler eğitim ve oyun parkı’ açıldı

Bodrum Belediyesi, sevimli dostlar için yepyeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatları doğrultusunda, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya'nın sorumlu olduğu Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından her ayrıntısı düşünülerek yapılan 'Dost Patiler Eğitim ve Oyun Parkı' hizmete girdi. Park şimdiden hayvanseverlerin ilgi odağı oldu.

Datça’da yavru Yunus sürprizi

Muğla’nın Datça ilçesi Kumluk plajında yavru Yunus uzun süre sahile yakın bir bölümde yüzmesi vatandaşların ilgi odağı oldu.

KARGA KAMİL HERKESİN MASKOTU OLDU

Yuvadan düştüğü tahmin edilen kargaya sahip çıkan turizmci Mahmut Çakır, yaklaşık 2,5 aydır Kamil ismi verilen bu karga ile yaşıyor. Evinde bir kedisi de olan Çakır, Kamil’i her gün elleriyle besliyor. Mahalle sakinlerinin de ilgi odağı olan sevimli karga, zaman zaman çevrede bulunan esnafların önüne de konuyor.

ALTINDAN YOL GEÇEN TEK CAMİ

Fethiye’nin İncirköy Mahallesi’ndeki yaklaşık 60 yıllık camide vatandaşlar namaz kılarken altından geçen araçlar tehlike saçıyor. Mahallenin tam ortasındaki İncirköy Hacı Nuri Dirlik Cami, altından yol geçen cami olarak büyük dikkat çekerken bu özelliğiyle yerli ve yabancıların da ilgi odağı oluyor. İncirköy Mahalle Muhtarı Orhan Orhun altından trafiğin işlediği tek cami olarak bu cami gösteriliyor. Karadeniz’de de benzerinin olduğu söyleniyor. 60 yıldır hizmet veren camimizde cemaat namaz kılarken kamyon ve tırların çarpmasıyla tehlike arz ediyor. Bu yüzden yeni bir cami yapmayı kararlaştırdık” dedi.