Okul, Haberleri

Okul, Haberleri

Dalaman’daki okul, Türkiye Şampiyonu oldu

Dalaman Cumhuriyet Ortaokulu, Okul Sporları Rafting Türkiye Birinciliği’nde yıldız kızlar, yıldız erkekler ve karma takım kategorilerinde zirveye çıkarak altın madalyaların sahibi oldu.

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu'nda Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi

Muğla Özel Eğitim Meslek Okulu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında farkındalık etkinliği düzenledi.

Menteşe Spor Lisesi, Türkiye Şampiyonu oldu

 Muğla'nın Menteşe Spor Lisesi, Oryantiring Okul Sporları Türkiye Finalleri'nde büyük bir başarıya imza attı. Genç Erkekler A kategorisinde takım olarak mücadele eden okul, Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni adaylarına görev eğitimi

 MSKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü tarafından “Resmi Bayram, Tören ve Kutlama Programlarının Hazırlanmasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeninin Görevleri” etkinliği düzenlendi.

Gönüllü gençler okul bahçesini renklendiriyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nin gönüllü gençleri, Menteşe Şehbal Baydur İlköğretim Okulu'nun duvarlarına geleneksel Türk masal kahramanlarını resmediyor.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Final haftasında MEGEM öğrencilerin uğrak noktası

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencileri 9-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak finallerin heyecanı sardı. 10 gün sürecek sınav maratonunda Menteşe Belediyesi Gençlik Merkezi finale girecek öğrencilerin uğrak noktası oldu.

Aday Adayı Kökten'den kermese katılım

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, Fethiye Gazi Ortaokulu’nda düzenlenen kermes etkinliğine katıldı.

Fethiye Gazi Ortaokulu Kermes Etkinliğinde Bir Araya Geldi

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Fethiye Gazi Ortaokulu’nda okul aile birliği tarafından okul bahçesinde kermes etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe okul öğrencileri, öğretmenler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Köyceğiz Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri’ tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Yunus Emre Ortaokulu’nda ‘Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’ etkinlikleri düzenlendi.

Okul bahçeleri oyun alanlarına dönüşüyor

Muğla genelinde okul bahçelerinde oluşturulan ‘Oyun, spor, eğitim ve sosyokültürel’ alanlar sayesinde, öğrenciler hem eğleniyor, hem de spordan sanata birden fazla alanda destekleniyor.

Cumhuriyetin 100. Yılı ‘’Atanın Çocukları’’ Tarafından Kutlandı

Özel Fethiye Ata Okulları; Cumhuriyetin 100. yılını, öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu törenle kutladı.

Eğitime Engel Yok

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan cilt ve böbrek rahatsızlığı olan Berkay Sungur, evde eğitim hizmeti ile eğitimine 6 yıldır devam ediyor.

50 Okulda Bilim Fuarı Düzenlenecek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı sonuçları açıklandı. Muğla’dan 50 okul, Bilim Fuarları programı çerçevesinde hibe desteği almaya hak kazandı.

‘Okul Yolunda Her Şey Yolunda’

2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile Muğla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verildi.

Babalarının vasiyetini yerine getirdiler

Muğla’nın Milas ilçesindeki Kızılcayıkık İlkokulu’nda hayırsever bir vatandaşın vasiyeti sonrasında yapılan tadilat işlerinin ardından öğrenciler okullarına kavuştu.

Okullarda Ücretsiz Öğün Talebinde Bulundular

Cumhuriyet Halk Partisi il ve ilçe örgütleri kadın kolları, ülke genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada gıda artışlarındaki fiyatlara dikkat çekilerek, okullarda ücretsiz öğün taleplerini bir kez daha dile getirdiler.

Okullar yeni eğitim öğretim yılına hazırlanıyor

Milas ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullarda yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bakım, onarım ve güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Tamamlanan okulları Muğla Milli Eğitim Müdürü Emre Çay ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaymakam Karaman’dan Tadilattaki Okula Ziyaret

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin devam eden deprem güçlendirmesi ve onarım çalışmalarını yerinde incelemek üzere ziyarette bulundu.

Yaz Spor Okulları Açılışı Yapıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından her yıl okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte yaz spor okulları gösterilerle açıldı.

Öğrencisi için taziye mesajı paylaştı

6 Şubat 2023’te meydana gelen depremden sonra Fethiye’ye yerleşen İlke Karakaya, 18 Haziran Pazar günü trafik kazası sonrası hayatını kaybetti.

TOBB Proje Okulundan 106 Öğrenci Mezun Oldu

MUTSO’nun hamiliğini yürüttüğü Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş MTAL’nin 106 öğrencisi mezun oldu. 

Örnek Okul Müdürü Hacer Çetin’den Çevre Haftasında Anlamlı Etkinlik

Karaköy Ortaokulu öğrencileri 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolasıyla Karadere Plajında çevre temizliği yaptı. Karaköy Ortaokulu Müdürü Hacer Çetin ve öğretmenler öncülüğünde yapılan plaj temizliğinde öğrencilere çevre temizliği bilinci aşılandı.

Eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden sonraki gün eğitim ve öğretime 1 gün ara verileceği açıklandı.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELLİ OLDU

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Tamamını Güzel Okuma Yarışması kapsamında, Fethiye’den dereceye giren öğrenciler belli oldu. Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda gerçekleşen üç ayrı programda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci olabilmek adına yeteneklerini sergiledi.  

PANSİYONLU OKULLARDA İNCELEMELERDE BULUNULDU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından pansiyonlu okullarda incelemelerde bulunuldu.

MARMARİS'TE OKUL KANTİNLERİ DENETLENDİ

Okullarda yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerinde denetim başlattı.

OKULLARIN KANTİN VE YEMEKHANELERİ DENETLENİYOR

Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda, yemekhane ve kantin denetimi gerçekleştiriyor.

HAYIRSEVERLER, BODRUM'A 2 OKUL YAPTIRDI

Muğla’nın Bodrum ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 2 okul, düzenlenen törenlerle açıldı.

KÖYCEĞİZ’DE OKULLAR AÇILMADAN KANTİNLER DENETLENDİ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde okulların açılmasına az bir zaman kala çocukların sağlığı için gıda denetimleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Köyceğiz ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda birimi tarafından okul kantini, yemekhaneleri ile okul çevrelerinde faaliyet gösteren işletmeler denetlendi. Ayrıca Köyceğiz Devlet Hastanesi yemekhanesi gıda denetimi 5996 sayılı kanun çerçevesinde gerçekleştirildi. İşletmelerde hijyen, ürünlerin tazeliği, fiyat etiketi ve gramaj konularına bakıldı. Yetkililer, satış yerlerini hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafetlerinin temizliği ile iş yerlerinin mevzuata uygunluğu konusunda kontrol ettiler. Denetimlerde kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapıldı.