Okur Haberleri

Okur Haberleri

Minik yazarların etkinliği beğeni topladı

Fethiye’de yazarlığa ilk adımı atan ilkokul öğrencilerinin eserleri Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte okurla buluştu.

BGC'den lise öğrencilerine seminer

Bodrum Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bodrum'daki tüm liselerde "Medya okur yazarlığı" ve "Yeni nesil gazetecilik" konularıyla ilgili seminer düzenlemeye başladı.

Fethiye Edebiyat Gurubu Yazarları, Okurlar İle Buluşuyor

Fethiye Edebiyat Grubu 16 Şubat 2024 Cuma günü saat 10:00- 19:00 saatleri arasında düzenlediği Kitap İmza Günü' nde yazarlarını okurla buluşturuyor.

Köyceğiz Ortaokulu’nda okur, yazar buluşması gerçekleştirildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde okur, yazar buluşmaları devam ediyor.

FTSO'da paranın yönetimi ile ilgili eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Gazeteci Zeynep Oral O Büyülü İnsanları Anlattı

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Zeynep Oral Dibeklihan’da söyleşide İnkilap Kitabevi tarafından yeniden baskısı yapılan “O büyülü İnsanlar” kitabındaki insanları ve kitaba konu olan isimler ile yaşadıklarını anlattı. Zülfü Livaneli’nin de anıları ile katkı koyduğu söyleşi sonunda “O büyülü İnsanlar” kitabını okurları için imzaladı...

Yazarlar ve Okurlar Bir Araya Gelecek

Marmaris’te Yazarlar, kitaplar ve okurlar Saman İskelesi'ndeki 3. Marmaris Kitap Günleri'nde bir araya gelecek.

Kaymakam Karaman, Sosyal Medya Okuryazarlığı Seminerine Katıldı

Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Fethiye Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen Sosyal Medya Okuryazarlığı seminerine katılım gösterdi.

Öldürülmesinin ardından adının verildiği park hizmete açıldı

 Muğla'nın Datça ilçesinde esnaflık yapan Erhan Okur'un iş yerinde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Okur'un adının verildiği park hizmete açıldı.

"Okur Gezer Yazar" Projesi Kitap Okuma Yarışması Tamamlandı

Muğla Okur Gezer Yazar Projesi Kitap Okuma Yarışması İl finali sonuçları açıklandı.

Minik yazarlar, Milli Eğitim Müdürü Çay ile buluştu

 Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen Okur Gezer Yazar Projesi ile öğrenciler daha çok okuyor, gezerken öğreniyor ve özgün metinler oluşturarak kitap yazıyor. İl Müdürü Emre Çay, minik yazarlarla tanışıp sohbet ederek kaleme aldıkları her iki kitapta nelerden esinlendiklerini ve kitapların içeriği hakkında bilgi aldı.

MHP Milletvekilli Adaylarının Bodrum Ziyaretleri Devam Ediyor

MHP Muğla Milletvekili Adayları Özlem Balcı, Şevket Tokur, Hilmi Başpınar'da MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat ile birlikte Bodrum'a geldiler.

Kürek çekerken kitaplarını okudular

Muğla il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Okur, Gezer, Yazar" projesi kapsamında kanoları ile kürek çekerken kitaplarını okudular.

YKKED FETHİYE ŞUBESİ BAŞKANI AV. ALİ GÖNEN, “BU ŞEKİLDE GİDERSEK YAKINDA KAMU KURUMLARIMIZDA ÇALIŞACAK OKURYAZAR ADAM BULAMAYACAĞIZ” 

YKKED (Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği ) Fethiye Şubesi Başkanı Avukat Ali Gönen, yaptığı basın açıklamasında,  deprem nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesini eleştirerek, “Bu şekilde gidersek yakında kamu kurumlarımızda çalışacak okuryazar adam bulamayacağız” dedi. 

GELECEĞİN GAZETECİLERİ ‘İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ’Nİ ARAŞTIRDI

Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Medya Okuryazarlığı Atölyesi öğrencileri koordinatör öğretmenleri Dr. Ayşe Tosun ile dünyanın en önemli sorunu haline gelen 'İklim değişikliği' konusunu uzmanından soru cevap şeklinde gerçekleştirdi.

KÖYCEĞİZ’DE YAZAR KARA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Yönetmen ve Yazar Erdal Kara, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okur-Gezer-Yazar Projesi çerçevesinde Zeytinalanı İlkokulu'nda öğrencilerle buluştu.

YAZAR ÖZGÜR BALPINAR, SEYDİKEMERLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Okur Gezer Yazar Projesi kapsamında Seydikemer ’de Yazar Buluşması etkinliği gerçekleştirildi.  

FETHİYE  “DOĞA DOSTU OKULLAR” PROJESİ BAŞLIYOR 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Doğa Dostu Derneği ve Habitat işbirliğiyle hayvan ve doğa sevgisi, ekolojik okuryazarlık ve geri dönüşüm bilincine katkı sunmak amacıyla yürüteceğimiz “Doğa Dostu Okullar” projemizin protokolü 10 Kasım 2022 tarihinde imzalanmıştır.

YAZAR KARABULUT, ÖZBEKİSTAN YOLUNDA

Çoğunluğu Fethiye' den olmak üzere 11 şair ve yazar Özbekistan' da söyleşi ve imza günü yapmak, soydaş okurlarla buluşmak üzere Taşkent' e gidiyor.

Datça’da ölümlü kavga

Datça'da esnaflık yapan 41 yaşındaki Erhan Okur, gece yarısı dükkanda henüz sebebi bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada bıçaklanarak öldürüldü. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, Cumhuriyet Savcılığı tarafından meydana gelen cinayetin çok yönlü olarak soruşturulduğu öğrenildi.

Tazeleme Üniversitesi kitabı okuruyla buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Tuna'nın kaleme aldığı Muğla Tazelenme Üniversitesi kitabının tanıtım, söyleşi ve imza günü düzenlendi.

Urfalı öğrenciler Köyceğiz’i gezdi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Okur Gezer projesi çerçevesinde Şanlıurfa'dan gelen öğrenciler Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde misafir edildi.

Marmaris 2. Kitap Günleri’ne hazırlanıyor

İlki geçen yıl okurlarla buluşan Marmaris Kitap Günleri'nin ikincisi 20 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında Saman İskelesi'nde düzenlenecek. Bu yılki etkinliğe 18 yazar, 50 yayınevi katılacak.

Antik kentte hem okudular, hem söylediler

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Muğla genelinde okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve okul kütüphanelerinin etkin kullanımının sağlanması amacıyla yürütülen 'OkurGezer' projesi çerçevesinde, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yatağan'da okur-yazar buluşması programı gerçekleştirildi.

Köyceğiz’de yazar Semih Gümüş öğrencilerle buluştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Okurgezer projesi çerçevesinde liseli öğrenciler yazar Semih Gümüş ile buluştu.

Öğrenciler kordonda kitap okudu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde okullar 'OkurGezer' projesi çerçevesinde farklı etkinliklerle kitap okuma alışkanlığı kazanma konusuna dikkat çekme çalışmalarını sürdürüyor.

Köyceğizli Yeliz, ödülünü Milletvekili Yelda Erol Gökcan’dan aldı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Muğla'da düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Yeliz Okur isimli öğrencinin ödülünü AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan verdi.

Öğrencilerin kütüphanelerden etkin bir şekilde faydalanmalarına ve okuma alışkanlığı kazanmalarına olanak sağlamak amacıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 13 ilçede yürütülecek olan Okurgezer Projesi Muğla'nın Yatağan ilçesinde uygulanmaya başlandı.

Muğla’da ‘Okurgezer projesi’

Öğrencilerin kütüphanelerden etkin bir şekilde faydalanmalarına ve okuma alışkanlığı kazanmalarına imkn sağlanması amacıyla, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Okurgezer Projesi' devam ediyor.

Öğrenciler yazarlar ile buluştu

Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü yazarlar ile öğrencileri buluşturuyor. 'Okurgezer Projesi' kapsamında öykü yazarı Mevsim Yenice ve roman yazarı Fatih Baha Aydın ortaöğretim öğrencileri ile buluştu.