Organik Haberleri

Organik Haberleri

Sevgililere hediye 'organik çiçek'

14 Şubat Sevgililer Günü'nde Muğlalı sevgililerin tercihi organik çiçekten yana oldu. Menteşe ilçesindeki köylü pazarında kırsal alanlarda kendiliğinden renk renk ve değişik türdeki yetişen çiçekler, Sevgililer Günü’nde en fazla tercih edilen çiçek oldu.

Muğla’da Slow Food Yılbaşı Pazarı açıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Slow Food Yılbaşı Pazarında açılırken, pazarda organik gıdaların bulunduğu stantlar kuruldu.

Şener Usta, Güler Yüzüyle Beçin’in Sembolü Oldu

Türkiye’nin en yoğun karayollarının başında yer alan Milas-Bodrum karayolu üzerinde yıllardır tezgah açan Şener Oruç, organik ürünleri ve güler yüzü ile Beçin’in sembolü oldu.

Muğla’da organik salça mevsimi

Yaz aylarının son günlerinin yaşandığı Muğla’da, kışlık yiyecek telaşı da başladı. Özellikle kırsal kesimlerde biber, domates, bamya, patlıcan, börülce gibi kurutmalıklar devam ederken, salça yapımı da tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla'da 2. Düğün Yemekleri Festivali

Muğla Düğün Yemekleri Festivali'nin 2'ncisi geleneksel yöntemlerle üretilmiş doğal, organik, ata tohumu, ilaçsız ürünlerin satıldığı pazar açılışı ile başladı

Rokka Restaurant, Kayaköy’ün eşsiz güzelliğinde hizmetleriyle fark yaratıyor

Tarihi M.Ö üç binli yıllara kadar dayanan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış Kayaköy’ün mistik aurasında, organik kahvaltı, Anadolu lezzetleri ve kebap çeşitleriyle hizmet veren Rokka Restaurant, misafirlerine eşsiz bir deneyim sunuyor.

Organik Atıklardan Kompost Gübreye

‘Toprağı İyileştiriyoruz Projesi’yle, semt pazarlarında akşam saatlerinde görmeye alışkın olduğumuz sebze meyve atıkları toplanarak uygun alanlarda, kompost gübre haline getiriliyor ve toprakla buluşuyor.

HATİCE NİNE’NİN HAYALLERİNİ MİLAS BELEDİYESİ YIKTI

Muğla’nın gelenek ve göreneklerine en bağlı köylerinden biri olan Çomakdağ’da yaşayan ve geçimini organik ürünler satarak kazanan 66 yaşındaki Hatice Nine’nin hayalleri Milas Belediyesi tarafından evine gönderilen yaklaşık 19 bin liralık borç yazısı ile yıkıldı. Belediye’nin tutumu yüzünden artık Milas’ta tezgâh açmayı bırakmak zorunda kalan yaşlı kadın şimdi Muğla’da sokak sokak dolaşıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor.

MUĞLA'DA İYİ TARIM UYGULAMALARI ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Muğla'da zeytinlik alanlarında verimsizliğin tespiti ve giderilmesi projesinde çalışmalar yapılıyor.

Milas zeytinyağına İtalya’dan altın madalya

Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa Birliği coğrafi işaretine sahip Milas zeytinyağı İtalya'da yapılan zeytinyağı kalite yarışmasında altın madalya kazandı. Milas zeytinyağı, 'Erken hasat, soğuk sıkım organik zeytinyağı' dalında yapılan değerlendirmede altın madalya ile ödüllendirildi.

ÜRETTİKLERİ ORGANİK ÜRÜNLERİ FUARDA SATIYORLAR

Fethiye Halkı’nın sağlıklı beslenmesini sağlamak amacı ile ortakları tarafından ürettikleri organik ürünleri kendi paketleme tesislerinde paketleyerek satan Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Fethiye Tarım ve Seracılık Fuarı’na katıldı.

Hem Organik, Hem de Ucuz

Mayıs Ayı’ndan bu yana Fethiye Muğla Makası’nda müşterilerine hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi Marketi uygun fiyatları ile dikkat çekiyor.

Baharın keyfi Zentara’da yaşanıyor

Zentra Beach, leziz ve hijyenik bir ortam arayanların buluşma noktası haline geldi. Tamamen doğal ve organik kahvaltısının yanı sıra kebap ve ızgara çeşitleri ile de adından söz ettiren işletme, sonbaharın keyfini çıkarmanız için tüm imkanları sunuyor.

Küresel iklim Altın Susam’ı da vurdu

Ula'nın Gökova Körfezi havzasında yıllardır geleneksel yöntemlerle yetiştirilen organik susam hasadı başladı. Japonlar tarafından büyük ilgi gören ve geleneksel yemekleri Suşi yapımında kullanılan sarı susamda küresel iklim değişikliğine pandemi de eklenince rekolte yarı yarıya düştü.

Bodrum’da Kenan Doğulu rüzgarı esti

Organik içerikli gazlı içecek serisi ORGANICS by Red Bull, eylül boyunca devam edecek etkinliklerinin ilkini Bodrum'da gerçekleştirdi. Katılımcılar, hem organik içecek lezzetleriyle tanıştı hem de yazın son 'Ken on the Beach' konserinde Kenan Doğulu ile eğlendi.

Organik içeceğin ilk etkinlikleri Bodrum ve Marmaris’te gerçekleşti

Organik içerikli gazlı içecek serisi ORGANICS by Red Bull, Bodrum Sail Loft ve Marmaris Bonjuk Bay'de tüketicilerle buluştu.

Fethiye’de ahırdan tarlaya organik gübre mesaisi başladı

Fethiye’de örtü altı bitki yetiştiriciliği yapan çiftçiler, üretim sezonunun bitmesiyle beraber, kış aylarında ahırlarda biriken organik gübreleri tarlalara dökmeye başladı.

Nomade Gurme Fethiye’de

Fethiye’de hizmete giren Nomade Gurme, Türkiye’nin organik lezzetlerini Fethiye halkı ile buluşturdu. 22 Metrelik Yol üzerinde açılan işletme; sağlıklı ve organik ürünlerden oluşan, geniş bir yelpazeye sahip. 

Kooperatiften anlamlı etkinlik 

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde kurulan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Ata tohumlarından üretilen ürünleri, halkın beğenisine sunmaya devam ediyor. Kooperatif Başkanı Dr. Hüseyin Fikret Ünal, “Yardımsever vatandaşlarımız ihtiyaç sahibi ailelere yardım etmek için kooperatifimize müracaat ediyorlar. Bizler de kooperatifimize ait yaş sebze ve meyve ile bakliyat ürünlerinden oluşan gıda yardım paketleri hazırlıyoruz” dedi. 

Organik ve doğal Fethiye çileği yoğun ilgi görüyor

Organik ve doğal Fethiye çileği, her kesimden yoğun ilgi görüyor. Yeni sezon ürünleri tezgahlardaki yerini alırken; çileğin geçen yılın fiyatlarından satıldığı belirtildi. Üreticiler geçtiğimiz yıla oranla mevsimsel koşullar nedeniyle çilek verimin biraz düşük olduğunu dile getirdiler. 

Bankacıydı zeytinyağı üreticisi oldu, Milas’ın 63. markasını aldı

Muğla'nın Milas ilçesinde banka memuru iken emekli olup kendi arazisinde zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayan Duygu Ilbıra, kendi markasını da oluşturarak internet üzerinden satışlara başladı. Milas'ın 63'üncü zeytinyağı markasını alan Duygu Ilbıra, Milas'ın Ahmetli mevkiindeki bahçesinde organik olarak çeşitli meyve ve sebzeler yetiştirip bunların reçellerini de yaparak satışa sunuyor.

Böyle sıfır atık projesi görülmedi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan bitkisel ilaç etken maddesi üretim fabrikasında elde edilen tonlarca bitki posası, sıfır atık projesi ile tekrar doğaya kazandırılıyor. Sıfır atık projesini başlatan iş adamı Adnan Akar, posalardan elde edilen organik yemleri tavuklara vererek tavukları 3'üncü nesilde eski genlerine kavuşturmayı planlıyor.

Milaslı kadınlar organik ürün üretecek

Milas'ta 7 kadının bir araya gelerek kurduğu S.S. Milas Anatolie Kooperatifi'ne Milas Ticaret ve Sanayi Odası destek sözü verdi.

Bahçe atıkları doğaya kazandırılıyor

Marmaris Belediyesi, bahçe atıklarını çöpe atmak yerine, geri dönüştürerek torf üretiyor. Elde edilen organik malzeme Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kullanılıyor.

Zengin kahvaltı çeşitlerinin adresi: Club Hotel Meri

Fethiye Ölüdeniz’de bulunan Club Hotel Meri, deniz kenarında organik kahvaltı keyfine davet ediyor. Yenilenen yüzü ve zengin kahvaltı çeşitleri ile haftanın yorgunluğunu atmak isteyenlerin tercihi Club Hotel Meri…

SOLUCAN GÜBRESİ İLE ORGANİK TARIM

Fethiye’nin Çamköy Mahallesi’nde çiftçilik yapan 60 yaşındaki Ersoy Kuru, organik solucan gübresi üretirken; bu gübreden diğer ürünler de elde ediyor. Organik solucan gübresini bitkisel kompozitlerle karıştıran Kuru; elde ettiği köklendirici, haşere ilacı ve yaprak gübresi ile sağlıklı ve üretim devamlılığı olan sebze ve meyveler yetiştiriyor.

ORGANİK GÜBRE KULLAN, TOPRAĞINI KORU, DESTEĞİNİ AL

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçilere “ Organik gübre kullan, toprağını koru, desteğini al” dedi.

Kooperatif Ortakları Eğitimde

Ata tohumları ile üretim yapan Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 15 günde bir Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde kurulan pazarda organik sebze ve meyvelerin yanında evde üretilen birçok ürün halkın beğenisine sunuluyor.

KARAYİĞİT’TEN “ANIZ YAKMAYIN” UYARISI

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, toprağın en büyük düşmanının anız yakma olduğunu bildirdi. Karayiğit ile gerçekleştirilen özel röportajda “anız yakma sırasında 250 dereceye ulaşan sıcaklık, toprakta verimlilik için en önemli unsurlardan biri olan organik maddeleri yok ediyor, toprağın biyoloji, fiziksel, kimyasal özelliklerine zarar veriyor” dedi. Karayiğit, “her yıl hasattan sonra rutin bir tarımsal uygulama gibi gerçekleştirilen ve toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve toprak verimliliğinin zamanla kaybolmasına neden olduğunu belirtti. Anız yangınları sırasında sıcaklığın 250 santigrat dereceye ulaştığına dikkati çeken Karayiğit, şunları kaydetti:

Organik Tarımın Sorunları Çalıştayı’na

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Muğla’da Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı. Akyaka’da bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Çiçek’in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve organik tarım sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.