Organik Tarımın Sorunları Çalıştayı'na

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Muğla'da Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı'na katıldı. Akyaka'da bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Çiçek'in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve organik tarım sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Gıda Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Muğla’da Organik Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katıldı. Akyaka’da bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, Vali Çiçek’in yanı sıra Ula Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve organik tarım sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Nazif Ekici, “İnsanoğlunun sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişiminin önem kazandığı günümüzde toprağın korunması, toprak kadar da toprağın altındaki ve üstündeki tüm yaşamın sürdürülebilirliği açısından organik tarımın gün geçtikçe önemini artmaktadır. Her geçen gün yayılmaya devam eden organik tarım ile ilgili birçok çalışma yapılmaktadır” dedi.

 

Çalıştayın bölgedeki organik tarımın geliştirilmesi açısından büyük önem taşıdığına değinen Vali Çiçek, “Çalıştayın, organik tarım sektörünün sorunlarının çözümlerine yol gösterici olacağına ve en güncel bilgilerin uygulamaya aktarılacağına inanıyorum. Bu konuda gittikçe bilinçleniyoruz. İlimizde coğrafik işaretlemeyle organik ürün yetiştirilen yerlerin haritasını çıkaracağız. Organik bal, zeytin ve diğer ürünlerin üretiminde yol gösterici olacak” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Yrd. Doç. Dr. Figen Çukur, “Dünyada ve Türkiye’de Organik Ürün Pazarlaması Üzerine Bir Değerlendirme ETO Türkiye’de Organik Tarımda Kümeleşme Örnekleri”, Yrd. Doç. Dr. Tayfun Çukur, “Organik Tarımın Yaygınlaştırılmasında Tarımsal Yayımdan Beklentiler”, Zir. Yük. Müh. Halil İbrahim Yalçın, “Muğla’da Organik Tarımın Gelişimi” hakkında sunum yaptı. Çalıştay, daha sonra grup çalışmaları ile devam etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN