Ormancılık Günü Haberleri

Ormancılık Günü Haberleri

Yatağan’da gelir getirici fidan dağıtımı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri fidan dağıtım törenleri ile başladı.

21 Mart’ta Muğla ve Aydın’da 50 bin fidan toprakla buluşacak

 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında Muğla ve Aydın illerinde 30 ayrı yerde 50 bin adet fidan toprakla buluşturulacak.

SEYDİKEMERLİ RESSAMIN YANAN ORMANLARI RESMETTİĞİ TABLOLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Seydikemer Kaymakamlığı, Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Seydikemer Belediyesi, 21-26 Mart Orman Haftası ve 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla, orman yangınlarına farkındalık oluşturması amacıyla “Ali Rıza Başarır Resim Sergisi” düzenledi. Ressam ve Heykeltraş Ali Rıza Başarır’ın gelirini depremzedelere bağışladığı birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı.

MARMARİS'TE 'DÜNYA ORMANCILIK GÜNÜ' ETKİNLİĞİ

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri dahilinde Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde fidan ve çocuklar için hazırlanan; tohumlu kalem, rüzgargülü, balon, puzzle, satranç ve kitaplar hediye edildi.

2 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla’da 2 bin fidan toprak ile buluşurken, fidanlar Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşlar adına oluşturulan hatıra ormanına dikildi.

Yangınların sosyo-ekonomik etkileri projesi WWF raporunda

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Yasin İlemin'in geçtiğimiz yaz Antalya ve Muğla'da meydana gelen yangınlar üzerine hazırladığı projesi sonuçlandı. 'Akdeniz Bölgesi'ndeki Büyük Orman Yangınlarının Ekolojik ve Sosyo-Ekonomik Etkileri' raporunda yer alan proje, Dünya Ormancılık Günü'nde kamuoyuyla paylaşıldı.

Köyceğiz’de Orman Haftası fidan dikimiyle kutlandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü, Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu ve Zeytinalanı Şeyh İlkokulu işbirliği ile 'Orman Haftası' kutlama programı düzenlendi.