Özbay Haberleri

Özbay Haberleri

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Hamdi Özbay Özlemle Anıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği Hamdi Özbay Programına Hazır

Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneği, 25 Ocak Perşembe günü yapılacak olan Hamdi Özbay’ı anma etkinliği için hazırlıklarını tamamladı.

HAMDİ ÖZBAY TÜRKÜLERLE ANILDI

Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 6. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda Özbay'ın derlediği türküler seslendirildi.

HAMDİ ÖZBAY’I ANDILAR

Fethiyeli Usta Hamdi Özbay, 6. ölüm yıl dönümünde mezarı başında özlem ve dualarla anıldı.

MUSTAFA ÖZBAY EDEBİYAT ÖDÜLÜ SAHİBİNİ BULDU

Yazar ve Şair Mustafa Özbey işbirliği, Menteşe Belediyesi katkıları ile Türk edebiyatını desteklemek ve öykü yazarlarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Günce Yayınları Mustafa Özbey Edebiyat Ödülü' töreni Menteşe Belediye Tiyatrosu Ayhan İçöz salonunda gerçekleşti.

Hamdi Özbay Anma Töreni yapıldı

Fethiyeli Usta Hamdi Özbay için 5. ölüm yıldönümünde anma töreni yapıldı. Taşyaka Şehir Mezarlığı’nda dualar ile başlayan tören Özer Olgun Kültür Merkezi’nde devam etti. Etkinlik Özbay’ın heykeline karanfil konulmasıyla sona erdi.

Menteşe’de trafik kazası: 1 yaralı

Muğla'nın Menteşe İlçesi Muhsin Özbay Caddesi üzerinde yol kenarından bir anda yola çıktığı iddia edilen elektrikli bisiklet sürücüsü S. A. O'ya, S. Ç idaresindeki 48 EC 950 plakalı otomobil çarptı.

Özbay’ın anıtına karanfil bıraktılar 

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde düzenlenen konser ile anıldı. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen organizasyonda Özbay’ın derlediği türküler; Adem Kazan, Ali Tunç ve Aysun Karasaçlı tarafından seslendirildi. 

Sanatçı Hamdi Özbay mezarı başında anıldı

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay, ölümünün 4. yıl dönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’de bu bölgenin yetiştirdiği sanatçıların eserlerinin sergilendiği ve yaşatılacağı bir kent müzesi kuracağız” dedi.

Çuval cinayetinde 2 sevgiliye ağır müebbet

Fethiye’de kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve Suriye uyruklu iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık, tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf Mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozunca dosya aynı mahkemede yeniden görülmeye başlanmıştı. Yaklaşık 3 yıldır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay ile İbrahim Şeyh, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ilk yargılama kararında olduğu gibi yine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldılar.

KARARI İSTİNAF MAHKEMESİ BOZDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan Aziz Özbay'ın katilleri olarak yakalanan eşi ve iş arkadaşı Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış, her iki tutuklu sanık tasarlayarak adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmışlardı. İstinaf mahkemesi, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı bozunca dosya yeniden görülmeye başlandı. 2 yıl 7 aydır cezaevinde bulunan katil zanlısı Rabia Özbay, annesinin öldüğü haberini duruşma sırasında avukatı Eyüp Oktay’dan alınca gözyaşlarına boğuldu.

Türkülerin Babası Anıldı

Fethiye’nin yetiştirdiği ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün üçüncü yıl dönümünde, Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğinin, Fethiye Belediyesi Sosyal İşler müdürlüğü ile birlikte mezarı başında anma programı gerçekleştirildi. Anma programını merhum Hamdi Özbay’ın eşi Işık Özbay’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı bildirildi. Anma töreninde Hamdi Özbay’ın mezarına çiçek konulup dualar edildi. Ardından Fethiye Güzel Sanatlar Kültür Derneğine geçildi. Burada Hamdi Özbay’ın yetiştirdiği ve törenin önemli sanatçılarından Güzel Sanatlar Kültür Derneği Türk Halk Müziği korosu şefi Ali Tunç, Hamdi Özbay’ın derlediği Şu Köyceğiz Yolları türküsünü koro halinde söyledi. Anma töreninin ardından katılanlara helva ikramında bulunuldu.

ADD ŞUBELERİ “KAZANAN BİZ OLACAĞIZ…”

Muğla ADD şubeleri eşgüdüm toplantısı sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşılmak üzere açıklandı. 05Mayıs 2018 tarihinde Ortaca Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Bölge Sorumlusu Lütfü Kırayoğlu, ADD Bilim ve Danışma Kurulu Üyesi Güngör Berk, İl Eşgüdüm Kurulu Başkanı Cüneyt Özbayır ve Muğla ili ADD şubeleri başkan, yönetici ve üyeleri katıldı.

BAŞARILI POLiSLER ÖDÜLLENDiRiLDi

Fethiye’de 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı personelleri, düzenlenen törenle "Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi. Fethiye Kaymakamlığında düzenlenen ödül törenine, Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yapalıal, Fethiye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel ile "Başarı Belgesi" almaya hak kazanan polis memurları katıldı. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Cemil Emre Süel, Asayiş Büro Amiri Ercan Bozlak, polis memurları Hüseyin Şentürk, Kenan Yıldırım ve Özer Çeğilli’ye Urfalı Aziz Özbay cinayetinin çözülmesinde gösterdikleri üstün gayret, fedakarlık ve özverili çalışmaları nedeniyle Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından "Başarı Belgesi" takdim edildi.

Başkan Saatcı'dan vefa örneği...

Türk Halk Müziği’nin değerli ismi Fethiyeli TRT Sanatçısı rahmetli Hamdi Özbay için Fethiye Belediyesi tarafından adına anıt heykeli dikildi. Türkülerin babası olarak tanınan merhum Hamdi Özbay'ın ölümünün birinci yıl dönümünde yapılan heykelin açılışı anma töreniyle törenle gerçekleştirildi.

TÜRKÜLERİN BABASI ANILDI…

Türkülerin babası Fethiyeli Türk Halk Müziği Bağlama Sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı. Anma töreninde Fethiye Belediyesince yaptırılan Hamdi Özbay’ın heykelinin açılışı da gerçekleştirildi…

Fenerbahçeli Şener, Başkan Saatcı’yı ziyaret etti.

Fenerbahçeli Şener Özbayraklı, tatil için geldiği Fethiye’de Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı ziyaret etti. Aynı zamanda Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Başkan Saatcı’yla samimi bir sohbet gerçekleştiren Özbayraklı, “Behçet Başkanımız bizim ağabeyimiz. Her zaman yanımızda. İyi bir Fenerbahçeli. Fethiye’de nereye gitsem, ne kadar çok sevildiğine şahit oldum. İnşallah bu sezon İstanbul’a kendisini bekliyoruz” dedi.