Rehabilitasyon Haberleri

Rehabilitasyon Haberleri

Herkesin Başkanı Akdenizli, Özel Öğrencilerin Kalplerini Fethetti

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında ilçede bulunan Özel Kemer Nursel Özdemir Özel Eğitim Merkezi ile Seydikemer Atılım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Muğla’da 101 Futbol Sahası Büyüklüğündeki Vahşi Alan Doğaya Kazandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 250 bin 857 metrekare vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmaları yaparak kenti yeşillendirmeye devam ediyor.

Seydikemer Devlet Hastanesi Başhekimliğine Uzm. Dr. Dalgıç Atandı

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Devlet Hastanesi Başhekimlik görevine Fethiye Devlet Hastanesi Başhekim yardımcısı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kadın Hastalıkları Doğum uzmanı Doktor Kadir Dalgıç atandı.

Muğla İl Başkanı Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

Vali Akbıyık’ın eşi huzurevi sakinlerinin yeni yıl etkinliğine katıldı

Muğla Valisi İdris Akbıyık’ın eşi Sevim Akbıyık Menteşe Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin düzenlediği yılbaşı etkinliğinde huzurevi sakinleri ile bir araya geldi.

Marmaris'te kreş öğrencilerinden can dostlara bağış

Muğla'nın Marmaris ilçesinde özel bir anaokulunun minik öğrencileri Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, küçük dostlarına mama, battaniye, eski gazete, kedi kumu gibi bağışlarda bulundu.

Öğrenci servisi devrildi, 9 yaralı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu 9 rehabilitasyon öğrencisi yaralandı.

Vali Akbıyık’a anlamlı ziyaret

Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü ve Pamukkale Bilim Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla Valisi İdris Akbıyık'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Seydikemer’de Öğrenciler Can Dostlarımızla Buluştu

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü sebebiyle Eşen Ortaokulu öğrencileri Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiler. 

İkinci baharlarına dünya yaşlılar gününde “Evet” dediler

Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan Abide Hasan Nuri Öncüer Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan Metin Uysal ve Suna Vural ikinci baharlarına dünya yaşlılar gününde girdi.

Öğrenciler can dostlar ile bir araya geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaz okulu eğitimi gören 80 öğrenci, Bodrum Belediyesi Torba Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan dostlarını ziyaret etti.

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.

Tatilcilere Caretta Uyarısı

Muğla'da Kurban Bayramı tatilinde yoğunluk sürerken, Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, tatilcileri caretta carettalara dokunmamaları ve beslememeleri için uyarıda bulundu.

Muğla protokolü huzurevi vatandaşlarının bayramını kutladı

Muğla protokolü, Muğla Abide Hasan Nuri Öncüer Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlıları ziyaret ederek bayramlarını kutladı.

Engelli bireylerin gösterisi ayakta alkışlandı

Fethiye Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde kalan özel eğitimli bireylerin rol aldığı yönetmen Yeşim Balkan Ekdi yönetiminde özel bireylerin hazırladığı “Sanal Alem“ adlı iki perdelik tiyatro oyununda özel eğitimli bireyler performansı izleyenlerden büyük alkış aldı.

“Sanal Âlem” Tiyatrosu Beğeni Topladı

Fethiye Kaymakamlığı Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nin düzenlediği “Sanal Âlem” tiyatrosu izleyicileri tarafından büyük beğeni topladı.

Gelecek Turizmde, girişimci kadınlarla bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, BM Kalkınma Programı (UNDP) ve özel bir firma ortaklığında yürütülen Gelecek Turizmde, 2021 yangınlarının ardından rehabilitasyon sürecine destek vermek için Muğla’daki çalışmalarını sürdürüyor.

SEYDİKEMER BELEDİYESİ DEPREMZEDE KÖPEKLERE SAHİP ÇIKTI

Seydikemer Belediyesi, Hatay’da ciddi bir yıkıma neden olan depremden kurtulan 11 köpeğe sahip çıkarak, Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına aldı

BİR DİZİ ANLAMLI ZİYARET

Fethiye İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuğba Baki, Hayırsever Esnaflardan Bekir Kaya, Fethiye Huzurevi, Sevgi Evleri, Fethiye Bakım Rehabilitasyon Merkezi ve 2 ayrı evi ziyaret etti.

FETHİYE ALZHEİMER DERNEĞİNE DESTEK OLDULAR

Türk Kadınlar Birliği Fethiye şubesi başkanı Candan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri; Fethiye Alzheimer Derneğinin Babataşı mahallesindeki rehabilitasyon ve sosyal tesislerini ziyaret ettiler.

KERMESTEN ELDE ETTİKLERİ GELİRİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARCADILAR

Seydikemer’de Alaçat Ortaokulu öğrencileri okulda düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle aldıkları mamaları Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladılar.

BAŞKAN OTGÖZ, MECLİS TOPLANTISINDA CAN DOSTLARI UNUTMADI

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısında can dostları unutmayarak; “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlu olsun” dedi. Başkan Otgöz ayrıca Seydikemer Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin daha güzel bir yere taşınacağına işaret etti.

ABA PROGRAMININ 1.YILI KUTLANDI

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları, Uygulamalı Davranış Analizi (ABA) programını geçen yıl bünyesine dâhil etmişti. Uygulamanın birinci yıl dönümü dolayısıyla Elit Nursel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir etkinlik gerçekleştirildi.

YK ENERJİ, KALDER İLE ‘İYİ NİYET BİLDİRGESİ’ İMZALADI

Türkiye'nin elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 2.5'ini karşılayan, bölge halkına öncelik tanıyan istihdam politikası ve gerçekleştirdiği rehabilitasyon çalışmaları ile sektörüne öncülük eden YK Enerji, kalite ve mükemmellik yolculuğunda Ulusal Kalite Hareketi'ne katıldı.

80 minik yürek, can dostlarıyla buluştu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 80 öğrenci, Bodrum Belediyesi Torba Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan canları ziyaret etti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, sahiplenme çağrısını yineledi.

ALZHEİMER DERNEĞİ’NDEN GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ

Çalışmalar sonucu tespit edilen en önemli sorun Alzheimer hastalarının erken evrelerinden itibaren kaybolacağı, gidebileceği bir yerin olamaması gibi nedenlerle eve bağlı kalması ve sosyal yaşamdan koptuklarıdır. Ayrıca sosyal izolasyonda olan hastaların hastalıklarının hızla ilerlediği ve hastaya bakım veren kişilerin bakım yükü altında ezildikleri olmuştur. Tüm bu sıkıntılarla tek başlarına mücadele etmek zorunda kalan hasta yakınlarının kolayca ulaşabilecekleri bir merkez, erken evredeki hastalarını birkaç saatliğine de olsa bırakabilecekleri, hastalarının hem sosyalleşebilecekleri hem de uygun etkinliklerle rehabilitasyon çalışmalarının yürütüleceği bir merkez ihtiyacı en önemli sorun olarak tespit edilmiştir. Bu gerçeklerden hareketle yönetim kurulu, ülkemizde ve dünyadaki örneklerini inceleyerek bir ALZHEİMER GÜNDÜZ YAŞAM MERKEZİ kurma hedefini belirlemiştir.

Seydikemer Belediyesi patili dostların yardımına koştu

Seydikemer Belediyesi, hava sıcaklıklarının arttığı günlerde patili dostları unutmadı. Seydikemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner Hizmetleri ekipleri Seydikemer Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezini giderek, patili dostlara mama dağıtıp, sıcak yaz günlerinde serinlemeleri için suyla yıkadı.

12 Adalar Tekne Kooperatifi’nden engellilere tekne gezisi

Fethiye Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde eğitim gören 48 engelli birey 12 Adalar Kooperatif Başkanı Güven Altuğ’un girişimleri ile tekne gezisine çıkarıldı.

İNSANLAR VE İNSANCIKLARI ANLATTILAR

Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi uygulamalı tiyatro kursu kursiyerleri tarafından hazırlanan “İnsanlar, İnsancıklar” adlı tiyatro gösterisi izleyicisi ile buluştu.

Karaot’ta engelliler doyasıya eğlendi

Fethiye Belediyesi İşletme Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik işbirliğinde Engelliler Haftası dolayısıyla Karaot Plajı’nda Rehabilitasyon Merkezlerinden gelen engelliler ile birlikte eğlence organize edildi. Engelli bireylerin sahneye çıkıp oynadığı organizasyon, renkli görüntüler ortaya çıktı.