Rezervasyon Haberleri

Rezervasyon Haberleri

Fethiye’de Ramazan Bayramı tekne turu fiyatları ne kadar oldu?

Fethiye’de tekneciler Ramazan Bayramı hazırlıklarına devam ediyor. Tekneciler bayramla birlikte turizm sezonunun açılmasını bekleyerek, geçen seneye nazaran Fethiye’ye daha fazla turist beklediklerini ifade etti. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Fethiyeli tekneciler rezervasyon almaya başladı.

Yarıyıl Tatilinde Beklenen Rezervasyonların Gelmemesi Turizmcilerin Umudunu Yeni Sezona Bıraktı

Türkiye’nin ve dünyanın en gözde turizm kentlerinden olan Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yaz, kış açık olan oteller 15 günlük ara tatil dönemindeki rezervasyonların yeterli seviyede olmadığını belirterek kış turizmi için farklı etkinliklerin yapılması gerektiğini belirttiler.

Bodrum'da ünlü tiyatro oyunu seyirciyle buluşuyor

Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Türkiye genelinde büyük ilgi gören oyunu "Ben Frida Kahlo: Otoportre" ile tiyatro severleri buluşturuyor.

1 günde 25 bin araç giriş yaptı

Kurban Bayramına 5 gün kala Bodrum’a giren araç sayısı 1 günde 25 bine ulaşınca 5 dakikalık yol 45 dakikaya çıktı. Otel rezervasyonlarında artış görüldü. Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistlerle birlikte bayramda nüfusun 1 milyonu bulabileceği belirtilirken, trafik ise bayrama 5 gün kala kilitlendi.

Tesise giren turist çıkmak istemiyor!

Bodrum Güçbirliği Derneği Turizm komisyonu başkanı Hüseyin Softa, turizm sezonunu öncesi ve sonrasıyla değerlendirdi. Softa Bodrum için rezervasyonların çok iyi olduğunu ancak ilçede yaşanan eksikliklerin turizmi çok etkilediğini söyledi.

Turizmciler uyardı! “Bayramda dolandırılmayın”

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkartılması, başta Akdeniz ve Ege sahilleri olmak üzere tatil destinasyonlarında yoğun rezervasyon talebi oluşturdu. Kıyı destinasyonlarında Antalya'da Alanya, Side, Belek, Kemer ve Kaş öne çıkarken Ege'de Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye tercih ediliyor. Kültür turlarında ise Kapadokya ilk sırada yer alıyor.

Muğla, Mavi yolculuğun merkezi

Yılda 3 milyonu yabancı olmak üzere 7 milyon turisti ağırlayan Muğla, 2023 yılının ilk 5 ayında 585 bin yabancı turisti ağırladı. Yerli ve yabancı turist rezervasyon rakamları turizmcileri rekor beklentisine sevk ederken, yabancı turist girişi yoğunluğunun Kasım ayı ortasına kadar devam etmesi bekleniyor.

Turizmde “Seçim” etkisi yaşandı

Bodrum turizm pazarında seçimler nedeniyle iç pazarda daralma oldu, yerli turist rezervasyonlarını durdurdu, yabancı turist sayısı ise yüzde 14 arttı. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, 28 Mayıs'taki seçimin ardından iç ve dış pazarın yükselişe geçeceğini belirterek, “Bu dönemde biraz geride olsak bile gelecek aylarda iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.

MUĞLA JANDARMASINDAN 12 MİLYON LİRALIK SANAL REZERVASYON OPERASYONU

Jandarma KOM Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Muğla merkezli 15 ilde sahte rezervasyon operasyonu düzenlendi.

SİBER DOLANDIRICILAR TUTUKLANDI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen siber suçlara yönelik soruşturma çerçevesinde sahte siteler üzerinden sahte araç kiralama ve sahte otel rezervasyon yaparak nitelikli dolandırıcılık yapan 2 kişi tutuklandı.

Turizmcilerden son dakika uyarısı; "Rezervasyon yapmadan gelmeyin kapıda kalırsınız"

Kurban Bayramı için Bodrum'a gelecek olan tatilcilere turizmcilerden uyarı geldi. Rezervasyon yapmadan gelenler kapıda kalabilir.

Bayram tatili 9 güne çıktı, Bodrum’da tatil rezervasyonları 2 kat arttı

Kabine toplantısının ardından birçok müjde veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 9 günlük bayram tatili olacağını belirtmesinin ardından Bodrum'da rezervasyonlar 2 katına çıktı. Otelciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği haberi sevinçle karşıladı.

Turizmciler erken rezervasyona dikkat çekti

Dünyaca ünlü turizm şehirlerinden Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerli ve yabancı turistler tatillerini sürdürürken, turizmciler bazı dönemlerde yerli turistlerin yabancı turistlerden daha uygun fiyatlara tatil yapabileceklerini, ancak bunun erken rezervasyonla mümkün olduğunu dile getirdiler.

Bodrumlu turizmciler uyardı, bayramda rezervasyon yaptırmayan yerli turist kapıda kalabilir

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Ramazan Bayramı'na 1 hafta kala hazırlıklarını tamamlayan turizmciler, rezervasyon yaptırmadan gelen yerli turistlerin kapıda kalabileceği uyarısında bulundu.

Marmaris son yılların en yoğun sezonunu yaşayacak

Dünyanın ve Türkiye'nin gözde turizm kentlerinden olan Muğla'nın Marmaris ilçesinde turizm sezonundaki beklentileri yükseltirken Turizm Bakanlığı önderliğinde ülke adına yapılan tanıtımlar meyvelerini vermeye başladı. Marmaris'in ana pazarı İngiltere'den rezervasyon rekorları gelmeye devam ediyor.

Bodrum’a gelmek isteyen turistler rezervasyonsuz gelirse kapıda kalabilir

Bodrum'da yaz sezonunun açılmasına sayılı günler kala turizmciler 'rezervasyon yapmadan gelen turistler kapıda kalır' uyarısında bulundu. Ramazan Bayramı'nda ise birçok otelin yüzde yüz doluluğa ulaşacağı öğrenildi.

CHP’Lİ ERBAY: ‘BÜTÜN YASAKLAR KALKTIYSA MÜZİK YASAĞI DA KALKMALIDIR’

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, pandemi nedeniyle ağır darbe alan, milyonlarca insanın hayatını kazandığı turizm sektöründe rezervasyonların başlayacağı bir dönemde gece 12’den sonra müzik yasağının devam ediyor olmasının turizme ve eğlence sektörüne büyük darbe vuracağını söyledi.

Muğlalı turizmcilerde savaş endişesi

Yılda 500 bin Rus ve Ukraynalı turist ağırlayan Muğla, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bir an önce sona ermesini beklerken, iki ülke arasında başlayan savaş sonrası rezervasyonların tamamen durduğunu açıkladılar.

Okullar açıldı sahiller boşaldı, otel rezervasyonları yüzde 50’lere düştü

Okulların açılmasının ardından Bodrum sahilleri sessizliği bürünürken, otel rezervasyonları yüzde 50'lere düştü.

Marmarisli turizmciler: ''Marmaris eski pırıltılı günlerine dönecek''

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 29 Temmuz günü başlayan orman yangınlarında soğutma çalışmaları da tamamlanmak üzere. Orman yangınlarının yaşandığı günlerde birçok vatandaş tatil rezervasyonunu iptal etmişti. Güvenli Turizm sertifikası ile tüm dünyada örnek çalışma başlatan Türk turizmi, pandemi ve afetler sonrası toparlanmaya çalışıyor.

İYİ Parti Fethiye İlçe Yönetimi FTSO’yu Ziyaret Etti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden İyi Parti Fethiye İlçe Yönetimi, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya gelerek Muğla ve çevre illerde etkili olan orman yangınlarına ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yangınlardan Fethiye turizminin de olumsuz etkilediğini belirten Başkan Çıralı, Dalaman Havalimanı’na inen uçak sayısının azaldığına dikkat çekerek, birçok rezervasyonun iptal edildiğini söyledi.

Ay, “Yangınlar turizmi sekteye uğrattı”

Muğla ve ilçelerinde yaşanan orman yangınları nedeni ile turizmde de düşüş yaşandı. Ağustos ayında turizmin yüzde 50 düştüğünü belirten Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mete Ay, “Yangınlardan dolayı turizmde düşüş var ve bizler açısından çok önemli ama buna paralel olarak da yüzde 40 ile yüzde 50 arasında bir rezervasyon kaybımız var. Burada otelcilerimiz çok güzel şekilde, çok güzel fiyatlar vererek tekrar müşterilerinin iptallerine yönelmesini engellemeye çalışıyorlar ve buna da devam edeceğiz zaten” dedi.

4 bin nüfuslu mahallenin nüfusu 150 bine çıktı

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Muğla'ya beklenen 4 milyon yerli turist hedefi aşılırken, turistik ilçe ve mahallelerde adeta izdiham yaşanıyor. Yerel yönetimlerin 'rezervasyonsuz gelmeyin' uyarılarını dikkate almayan yerli turist sahilleri tıka basa doldurdu.

Uyarıları dikkate almayan turistler sahilde uyuyor

Kurban Bayramı tatilinde yerli turist akınına uğrayan Muğla'daki yetkililer, vatandaşlara rezervasyonsuz gelmemeleri konusunda uyarılarda bulunmuşlardı. Uyarıları dikkate almayıp ilçeye rezervasyonsuz gelen yerli turistler sahilde, sokak aralarına park ettikleri araçlarında uyuyor.

Fethiye’nin nüfusu bayramda 1 milyonu geçti

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ikinci gününde Muğla'nın Fethiye ilçesinde nüfus yoğunluğu yaşanırken, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, Fethiye'nin nüfusunun bir milyonu geçtiğini belirtti. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise ilçeye tatil için gelecek olan tatilcilere çağrıda bulunarak 'Lütfen Fethiye'ye gelmeden önce otellerde rezervasyonlarınızı yaptırın' dedi.

Araç kuyruğunun önü arkası yok

Yerli turistin gözde tatil merkezi Muğla'ya bir haftadır devam eden araç girişi artarak devam ediyor. Karayolunda uzun araç kuyrukları oluşurken, 'rezervasyonsuz gelmeyin' uyarısını dikkate almayan yerli turist akın akın gelmeyi sürdürüyor.

9 günlük bayram tatili turizmciler için ’Can suyu’ oldu

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından, en fazla yerli turist ağırlayan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki turizmciler de umutlandı. Şu andaki otellerde tatil yapanların çoğunluğunun yerli turist olması bayram rezervasyonlarının iç piyasadan daha çok gelmesi, pandemiden dolayı kapalı olan bazı dış ülkelerin zararlarını karşılaması bekleniyor.

Denizlispor Başkanı Çetin’in yargılandığı rezervasyon kavgası davasına devam edildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Denizlispor Kulübü Başkanı Ali Çetin ile balık halindeki bir restoranın görevlileri arasında 14 Ağustos 2019'da yaşanan rezervasyon tartışması ile ilgili davaya devam edilirken, Denizlispor Başkanı Çetin ise duruşmaya katılmadı.

Uysal, “Yılbaşında yoğunluk beklenmiyor”

Geçtiğimiz haftalarda Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar neticesinde yılbaşında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan kısıtlama kararının detayları bakanlık genelgesi ile yayımlandı. Böylelikle 31 Aralık saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağı 4 Ocak Pazartesi günü sabah saat 5.00'e kadar devam edecek. Kısıtlamalı tatil için Fethiye’de açık olan otellere çevre il ve ilçelerle İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerden tatilcinin gelmesi bekleniyor. Fethiye’de bazı villalara da izole olmak için tatilcilerin rezervasyonlar yaptırdığı öğrenildi. Fethiye Otelciler Birliği(FETOB) Başkanı Bülent Uysal, yılbaşındaki kısıtlamalı tatil için; “Geçtiğimiz yıllardaki yoğunluğu beklemiyoruz” dedi.

Yılbaşındaki kısıtlı tatilden Fethiye de yararlanacak

Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, Fethiye merkezde bulunan oteller ile villalara yılbaşı hareketliliği yaşanıyor. Fethiye’deki turizm ve otelcilik sektörü, yılbaşındaki 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını en iyi şekilde değerlendirmek için özel programlar hazırlıyor. Salgına karşı tüm tedbirlerin uygulandığı otellerde 80 saatlik tatil keyfi yapmak isteyenler, rezervasyonlarını yaptırmaya devam ediyor. Fethiye Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Mustafa Argın, “Fethiye’deki otellerde yüzde 60’ın üzerinde bir doluluk bekleniyor. Bize ait yacht otellerde yılbaşı gecesinde doluluk yüzde 90’a yükselir” ifadelerini kullandı. Argın, 2021 yılı turizm sezonunun, 2020’den daha iyi geçeceğini de vurguladı.