Sıtkı Koçman Haberleri

Sıtkı Koçman Haberleri

MSKÜ’de Hemşirelik Haftası kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH) Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ve Öğrenci Hemşirelik Topluluğu iş birliğinde Hemşirelik Haftası Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nden Bilim Şenliği

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi, Özel Çalışma Modülü kapsamında düzenlenen 2’inci Bilim Şenliği'ne ev sahipliği yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine imkan tanıdı.

MSKÜ’de erişilebilir eserler sergisi misafirlerini ağırladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Engelliler Haftası kapsamında erişilebilir eserler sergisi düzenledi.

Öğrenci Futbol Turnuvası dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu

MSKÜ tarafından “29. Sıtkı Koçman Rektörlük Kupası Öğrenci Futbol Turnuvası” gerçekleştirildi. Dereceye giren takımlar kupanın sahibi oldu.

Muğla gastronomi turizmine GEKA desteği

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2023 yılı Teknik Destek Programı kapsamında Muğla Valiliğinin koordinesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığı ile GastroMuğla proje tanıtım toplantısı yapıldı.

MSKÜ Ortaca’da Tanıtım Fuarına Katıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca Yeni Nesil Kurs Merkezi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 3. Geleneksel Ortaca Yükseköğretim Tanıtım Fuarına katıldı.

MSKÜ'de Korolar Şenliği ödül töreni ile tamamlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen 2’inci Muğla Korolar Şenliği, muhteşem bir ödül töreniyle sona erdi.

Hemşirelik Haftası etkinlikleri başladı

12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri tarafından açılan stantta boy, kilo, tansiyon ve ateş ölçümü yapılıyor.

MSKÜ’de “Her Telden Her İlden 3” konseri düzenlendi

 MSKÜ tarafından farklı şehirlerden gelerek Muğla’da bir araya gelen solistlerin katılımlarıyla “Her Telden Her İlden 3” Konseri Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Yabancı Diller Yüksekokulları yöneticileri MSKÜ’de buluşacak

Her yıl düzenlenen Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri toplantısı, bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diler Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılacak.

MSKÜ ile Aksaz Deniz Üs Komutanlığı arasında iş birliği protokolü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Aksaz Deniz Üs Komutanlığında görevli personellerin yabancı dil eğitimi almaları kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile 5 yıl geçerli iş birliği protokolü imzalandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden Oxford'a

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Metinbilim Enstitüsü Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Gülden Yüksel, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu kapsamında İngiltere'nin Oxford Üniversitesine gitmeye hak kazandı.

Muğla Korolar Şenliği başladı

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ile Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinasyonunda bu yıl 2.si düzenlenen Muğla Korolar Şenliği Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı.

MSKÜ’de 7’inci geleneksel kariyer günleri

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından öğrenciler için hazırlanan ‘7’inci Geleneksel Kariyer Günleri’ gerçekleştirildi.

Karaçay-Malkar Türkleri ve Dilleri konuşuldu

Bugüne kadar pek bilinmeyen Karaçay-Malkar Türkleri düzenlenen konferansta Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde konuşuldu.

Eğitim-Öğretim Çalıştayı düzenledi

ğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), eğitim-öğretim süreçlerini geliştirmek amacıyla 'Eğitim-Öğretim Çalıştayı' düzenlenirken, çalıştayda eğitim-öğretim süreçlerindeki sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Öğrenciye ‘Sakız’ parasına ulaşım hizmeti

Muğla Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 25 bin öğrencinin eğitim gördüğü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Kötekli-Kampüs-Yeniköy-Turgutreis öğrenci yurtları bölgesindeki ring sefer ücretini 7 TL’den 1 TL’ye düşürdü.

En fazla destek almaya hak kazanan üniversiteler arasında MSKÜ ikinci oldu

Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden (MSKÜ) 5 proje destek görmeye hak kazandı. MSKÜ böylece ARDEB tarafından en fazla destek almaya hak kazanan ikinci üniversite oldu.

MSKÜ Kariyer Günleri başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun öğrenciler için hazırladığı ve 2 gün boyunca sürecek olan Kariyer Günleri programı başladı.

Muğla’da 3’üncü Acil Tıp sempozyumu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı ev sahipliğinde Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi, İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesinin katılımıyla Akyaka Yücelen Otel’de 3. Muğla Acil Tıp Sempozyumu düzenlendi.

Köyceğiz’de Turizm Haftası Kaunos Antik Kenti'nde Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinlikleri kapsamında, 15-22 Nisan Turizm Haftası çerçevesinde öğrencilerle Köyceğiz Kaunos Antik Kentine ziyaret gerçekleştirildi.

Muğla'da 1'inci Uluslararası Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu Açılış Töreni İle Başladı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından 18-20 Nisan tarihlerinde 1'inci Uluslararası Nefesli Halk Çalgıları Sempozyumu açılış töreni gerçekleştirildi.

MSKÜ’de 40 personele iş güvenliği eğitimi verildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Kumburnu Plajı’nda Ziyaretçi Sayısını Dengelemek İçin Hizmet Bedeli Alınmaya Başlandı

Fethiye’nin dünyaca ünlü Ölüdeniz, Kumburnu Plajı’nın yaya girişi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi raporuna göre ziyaretçi sayısını azaltmak ve bölgeyi korumak için milli park ve tabiat parklarında olduğu gibi saha hizmet bedeli alınmaya başlandı.

Muğla BİLSEM ulusal öğrenci kongresi düzenliyor

Menteşe ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak özel yetenekli öğrencilere yönelik faaliyet gösteren Muğla Bilim ve Sanat Merkezi; (BİLSEM) Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde “Bilim ve Sanat Öğrenci Kongresi” düzenliyor.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MSKÜ Rektörü Kaçar Filistinli öğrencilerle iftarda buluştu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Üniversitenin çeşitli bölümlerinde öğrenim gören Filistinli öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

Denizanaları kanser için umut oldu

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi, son yıllarda Akdeniz ve Ege kıyılarında sayıları her geçen yıl artan denizanalarının zehrini laboratuvar ortamında izole ederek kanser hücrelerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı.

Başkan Akdenizli, Öğrenci Evinde Sahur Yaptı

Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, kendisini sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle menemen ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Akdenizli’ye teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.