Sorunu Haberleri

Sorunu Haberleri

Akdenizli: “Muğla’nın 13 İlçesiyle Eşit Su Bedeli Ödemek Zorunda Değiliz”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

İnlice’nin Kronik Sorunu Kökten’in Girişimleriyle Çözüldü 

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İnlice Mahallesi ziyareti esnasında kendisine iletilen plaja ulaşım sağlayan kavşağa trafik sinyalizasyon talebini çözüme kavuşturdu. Başkan Adayı Kökten'in girişimleri sonucu çalışmalara başlandı. 

Akdenizli: “Bodrum’la Aynı Paraya Su İçmeyeceğiz”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Kökten, “Her Mahallemizde İmar Sorunu Var”

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Kayaköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, mahalle sakinlerinden bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı.

Başkan Adayı Kökten, Taksici Esnafının Sorunlarını Dinledi

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında Fethiye’de hizmet sunan taksi duraklarını ziyaret etti. Başkan Adayı Kökten, “İçinde bulunduğumuz süreçte Fethiye’miz için canla başla çalışacağız. Trafik ve otopark sorununu, hep birlikte kökten çözeceğiz” dedi.

Turgutreis Öğrenci Yurdu’nun 3. etap ihalesi 14 Mart’ta

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için MSKÜ Tıp Fakültesi üst bölümünde iki etabı tamamlanan kız ve erkek Turgutreis Öğrenci yurdunun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı.

Bodrum, 50 yıl su sorunu yaşamayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi hazırladığı projelerle Bodrum’un 2054 yılına kadar su sorununu tamamen ortadan kaldırılmayı amaçlıyor. Yapılan araştırmalar ve teknik raporlarla Yarımada’da en az maliyetle en yüksek verim alınarak ilave su sağlanması için önemli projeler ortaya konuyor.

Bodrum’un Yıllık Su Açığı 15 Milyon M3

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından uzun zamandır devam eden Bodrum’un içme suyu sorunu çözüm çalışmaları çerçevesinde hazırlanan eylem plan çalışmalarının detayları ortaya çıkıyor. Yapılan hazırlıklara göre Bodrum’un su eksiği hesaplanarak Yarımada’ya 2054 yılına kadar yetecek miktarda içme suyu sağlanması amaçlanıyor.

Kökten Seçim Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında her hafta kurulan Salı Pazarı’nı ziyaret etti. Vatandaşlar ve esnaflar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Aday Adayı Kökten, göreve seçilmesi halinde çadır sorununu çözeceğini belirtti.

Bağımsız Emekliler Sendikası Üyeleri Bir Araya Geldi

Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla Şubesi, Fethiye Çilek Fırını’nda üyeleri için kaynaşma kahvaltısı düzenledi. Bağımsız Emekliler Sendikası Muğla İl Başkanı Fahri Eryılmaz, günümüzdeki emeklilerin sorunu ile Bağımsız Emekliler Sendikası’nın amaçları hakkında mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Susuz Köyler Haziran’da Suya Kavuşuyor

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Bodrum Yalıkavak ve Umurca’ya ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

Bodrum’da günlük 72 bin kişiye yetecek su bulundu

 Kuraklık ve iklim değişikliği sonrası Bodrum Yarımadası’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarının kuruması ve DSİ tarafından kapatılması üzerine bölgede önemli bir su açığı ortaya çıkmıştı.Muğla Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ekipleri vatandaşların temel ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunun yetersiz kalması nedeniyle daha önceden projeleri hazırlanmış ve acil durumlarda uygulamaya konulması planlanan çalışmaya başlamıştı.

Muğla’da ücretsiz taşıma sorunu çözüldü

Muğla’da 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi taşıma sorunu Başkan Gürün’ün aldığı karar ile çözüldü.

Uyuzun bulaşabilmesi için en az 15-20 dakikalık bir temas gerekir

Dermatoloji Uzmanı Dr. Nevzat Mazmanoğlu, geceleri uyutmayan kaşıntı, deri döküntüleri, kızarıklık ve kabarcık şeklinde ortaya çıkan uyuz hastalığının bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Hastalığın bulaşabilmesi için en az 15-20 dakikalık temas gerektirdiğini belirten Dr. Mazmanoğlu uyuz akarlarının insan vücudu dışında 3-4 gün yaşayabileceğini ifade etti.

Bodrum’da Barajlar Kapatıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Bodrum’da yaşanan su sorunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Sıcak asfalt çalışması başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’un en büyük sorunu olan altyapı eksiklerinin tamamlanması için kanalizasyon ve arıtma tesisi projelerini tamamlıyor.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

Asansörün halatı koptu, bir kişi öldü

Muğla’nın Milas ilçesinde yük asansörünün halatının kopması sonucu yaşlı kadın hayatını kaybetti.

MKSÜ Rektörü Kaçar, “Muğla’da yurt sorunu yok”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, görev gelişinin birinci yılında, Üniversite olarak yaptıklarını hedeflerini açıkladı.

Asansörün Halatı Koptu: 2 Yaralı

Muğla’nın Milas ilçesinde bir işyerindeki yük asansörünün halatının kopması sonucu 2 kişi yaralandı.

Tersane'de Trafik Sorunu Devam Ediyor

Fethiye'de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun devam etmesiyle yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

Muğla’da Su Kaynakları Azaldı

MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Muğla’ya düşen yağışların azaldığını, yeraltı su kaynaklarının geçtiğimiz yıllara oranla gittikçe düştüğünü ve baraj doluluk oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek su tasarrufu yapılmasına vurgu yaptı. Ülgen ayrıca Bodrum’da DSİ hatlarından kaynaklı ortaya çıkan su sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

Düğerek Kanalizasyon Projesinin Yüzde 85’ini Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde altyapıyı güçlendirmek ve altyapı hizmetlerinden yararlanma oranını arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Son olarak atık su sorunun ortadan kaldırmak ve atık suyun dönüşümünü sağlamak amacıyla Menteşe Düğerek Mahallesi’nde kanalizasyon projesi başlattı.

Fethiye Körfezi Tarama Projesi Yılsonunda Tamamlanıyor

Fethiye’nin uzun yıllar sorunu olan Körfez temizliği için Büyükşehir Belediyesi Körfez Tarama projesini çalışmalarına başlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile körfezdeki mevcut sediment (çökelti) miktarı ve dağılımının belirlenmesi için “Deniz Dibi Sığ Sismik Ölçüm ve Batımetrik Harita Hazırlanması” çalışması tamamlandı.

Âşıklar Tepesi’nin En Büyük Sorunu Çöpler

Manzarasıyla büyüleyen Fethiye'de ki birçok vatandaşın buluşma noktası olan Âşıklar Tepesi, çevre kirliliği ile dikkat çekiyor.

Kayaköy Karanlığa Teslim Oldu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle tatilcilerin gözdesi Kayaköy'de elektrik sorunu büyüyerek devam ediyor.

ADM’den Muğla hakkında açıklama

Muğla’da yaşanan elektrik sorunuyla ilgili ADM Elektrik Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından basın açıklaması yapıldı.

Fethiye’ye 20 Bin Kişilik Ek İçme Suyu Çalışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi, nüfus artışı nedeniyle içme suyu sorunu yaşayan Taşyaka, Patlangıç ve Pazaryeri Mahalleri için ek içme suyu kaynağı buldu. Ekipler 24 saat boyunca aralıksız çalışarak 12 bin kişiye yetecek miktarda suyu sisteme dahil ederken ikinci etapta 8 bin kişiye yetecek ek kaynağı sisteme dahil edecek.

Başkan Gürün’e su teşekkürü

Datça Betçe bölgesine kazandırılan içme suyu projesi ile su sorunu giderilen 5 mahallenin muhtarı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü ziyaret ederek teşekkür etti.