Sorunu, Haberleri

Sorunu, Haberleri

Bodrum, 50 yıl su sorunu yaşamayacak

Muğla Büyükşehir Belediyesi hazırladığı projelerle Bodrum’un 2054 yılına kadar su sorununu tamamen ortadan kaldırılmayı amaçlıyor. Yapılan araştırmalar ve teknik raporlarla Yarımada’da en az maliyetle en yüksek verim alınarak ilave su sağlanması için önemli projeler ortaya konuyor.

Susuz Köyler Haziran’da Suya Kavuşuyor

Marmaris’in İçmeler Beldesi mahallesi ile Turunç Beldesi mahallesi arasındaki yol, Bozburun Yarımadası köylerine su götürme inşaatının başlamasından dolayı, 2 Aralık Cumartesi günü, yaklaşık 1 ay süreliğine trafiğe kapatılacak.

Bodrum Yalıkavak ve Umurca’ya ilave içme suyu

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’da ortaya çıkan su ihtiyacını karşılamak için başlattığı farklı projelere ara vermeden devam ediyor. Ekipler son olarak Yalıkavak ve Umurca Mahallelerinin üst kotlarında yaşanan su sorunlarını gidermek için ilave kaynak bulurken bu suyu sisteme dahil ediyor.

2 Asırlık Susuzluk Bitiyor

Türkiye’nin önemli turistik ilçelerinden Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı 7 mahallenin su sorunu Atatürk barajından 53 kilometrelik su isale hattı ile çözülüyor.

"Kıyra Sulama Suyu Hattı "sorunu çözüldü

Ula ilçesi Kıyra Mahallesi’nde yıllardır çözüm bulamayan sulama suyu sıkıntısı Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı destekleriyle giderildi. 

CHP’Lİ VEKİLLERDEN FTSO’YA ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Burak Erbay, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve yeni FTSO yönetimine başarı dileklerini iletti. Ziyarette kaçak yapılaşma, imar sorunu, koyların korunması ve ekonomiyle ilgili sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

BAŞKAN DEMİR, “TOKİ ‘YAPARIM’ DER YAPMAZ. ALDATIR, İNSANLARIN UMUTLARINI YIKAR”

Cumhurbaşkanının ‘TOKİ 250 bin konut yapılacak’ söylemiyle gündeme gelen toplu konutlarla vatandaşın konut sorunu, TOKİ’yi de tartışılır hale getirdi. TOKİ’yi yapmadıklarını savunun CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “2019 yılında ‘100 bin konut yapıyor’ diyerek boy boy ilanlar veren açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı ve AKP o günden bu güne hiçbir konut yapmadı. TOKİ vatandaşa umut verip, umutlarını yıktı” şeklinde konuştu. 

FRT TV’NİN BU HAFTA Ki KONUĞU OSMAN ÇIRALI OLDU

Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, Frt TV'de yayınlanan Fethiye adlı programın konuğu oldu. Programda konuşan Çıralı, körfez sorunu,turizm ve alt yapı çalışmalarına kadar birçok konuya değindi.

ERGUN, “FETHİYE’NİN ÖNCELİK SORUNU KÖRFEZ”

FRTV Ekranlarında yayınlanan Arzu Sipahi ve Seda Köktener’in hazırlayıp sunduğu “Fethiye” isimli programa konuk olan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun Fethiye’nin körfez sorununa da değindi.

Bayramda otopark sorununa çözüm

9 gün sürecek olan Kurban Bayramı tatilinde Fethiye şehir merkezindeki trafik ve otopark yoğunluğunun azaltılması için Fethiye Kaymakamlığı tarafından alınan karar ile okul bahçeleri ve Kaymakamlık Binası’nın otoparkı halka açıldı.

Tersane Sorunu Devam Ediyor

Fethiye’de yıllardır devam eden tersane sorunu çözülemiyor. Turizm sezonunun açılmasının ardından yerli ve yabancı vatandaşlar denize gitmek için tersanenin bulunduğu yol kullanılıyor. Fakat kimi zamanlar teknelerin denize indirilmesinden ötürü yol saatlerde trafiğe kapalı kalabiliyor.

ÇALIŞ SAHİLİ’NDE MOTORSİKLET SORUNU

Bölgenin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Çalış Sahili’nde trafiğe kapalı alanda dolaşan elektrikli bisikletler ve motosikletler tehlike oluşturuyor. Esnaflar ve vatandaşlar en kalabalık olan zamanlarda sahilde motosikletlerin ve elektrikli bisikletlerin yayaların arasında dolaşmasının tehlike arz ettiğini ifade ediyorlar.

Tersane sorunu büyüyor

Fethiye’de tersane sıkıntısı gündemde ki yerini korumaya devam ediyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan Fethiye’nin tersane sıkıntısı olduğunu ifade ederek “Gelen yatın yazın pisliğini alıyoruz. Ancak gelen yabancı misafirlerin yatlarının bakımını burada yapamıyoruz. Bu arkadaşlar ise Hırvatistan veya Yunanistan’a gidiyorlar. Bakım ve onarımlarını orada yaptırıyorlar” dedi.

ALTUĞ “TERSANE YETERSİZ”

Fethiye, Göcek, Çalış, Ölüdeniz Deniz Motorlu Taşıyıcıları Birliği Başkanı ve FTSO Günibirlik Tekne Sorumlusu 39 No’lu Komite Başkanı Güven Altuğ Fethiye Tersanesi’nin yetersiz kaldığını ifade ederek basın açıklaması yaptı. Altuğ “Teknelerimizi kışa ve yaza iyi hazırlayamadık. Buna en büyük etken de tersaneler de alan kısıtlı” dedi.

FETHİYE’NİN TERSANE SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Çiftlik Belediyesi tarafından 2011 yılında özel yat çekek ve imalat alanı olarak planı onanmış 150 dönümlük alanda 10 yılı aşkındır mağduriyet yaşayan tapu maliklerinin ,2020 yılındaki emsal verilerek yapılaşma koşullarının belirlenmesi talebiyle, Fethiye Belediyesi’ne verdiği dilekçe Fethiye Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

Odun sorunu büyüyor

Havaların soğuması nedeni ile  serada üretim yapan çiftçiler don nöbeti tutmaya başladı.Ürettikleri ürünün soğuğa maruz kalmaması için seralarda sürekli odun yakmak zorunda kalan üretici odun sorunu yaşamaya başladı.Orman İşletme Müdürlükleri’nde yılbaşından önce KDV dahil 150 TL’ye  yılbaşından sora  KDV dahil 225 TL’ye satılan odunun metreküpünün  bugünden itibaren KDV dahil 350 TL’ye satılması bekleniyor.

ÇALIŞDER, Karaca’yı Ziyaret Etti

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇALIŞDER) Başkanı Mete Ay ve beraberinde yönetim kurulu Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti.

Gökcan, “Fethiye’ye çok güzel yatırımlar yapacağız”

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Fethiye İlçe teşkilatına ziyarette bulundu. İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Gülhanım Boz, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cengil ve üyeler tarafından karşılanan Gökcan, Fethiye teşkilatı ile sohbet edip, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bu görüntüler Bodrum’a yakışmıyor!

Türkiye’nin en gözde tatil merkezlerinin başında gelen Bodrum’un yolları ve dereleri her yağmurda sele teslim oluyor. Esnaf ve vatandaş sorunlarının çözülmesini beklerken, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ise hizmet etmek yerine Belçika’da yapılan foruma gitmesi tepki çekti.

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan; “CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi Miladını Doldurmuştur, Gidiyor Gitmekte Olan”

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, bugün TBMM’de gündem dışı söz alarak “Muğla’nın içme suyu” üzerine bir konuşma yaptı. Milletvekili Gökcan konuşmasında, genel kurul çalışmaları dışında, her hafta sonu Muğla’da sahada olduğunu belirterek, “13 Belediyenin 7’sini kazandık. CHP’li Muğla Büyük Şehir Belediyesi de miladını doldurmuştur. Gidiyor gitmekte olan. Hemşerilerimizin Muğla’da en büyük sorunu içme suyudur ve köyler ve ilçelerimiz susuzluktan kırılıyor” dedi.

Başkan Otgöz, çalışmaları yerinde inceledi

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Bağlıağaç Mahallesi’ndeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyerek, ekiplerden bilgi aldı.

Kaymakam Fırat, “Öğrencilerin sıkıntıları giderilecek”

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesi ile Fethiye’deki öğrenci yoğunluğunun arması dolayısıyla kamu ya da özel yurtlara yerleşemeyen gençler için Fethiye Kaymakamlığı çalışma başlattı. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat, “Fethiye’de çocukların barınma ihtiyacı için her kurumdan destek alacağız” dedi.

Paraşüt pilotu Celal Yıldız, “Bizi teleferik kullanmaya zorluyorlar”

Uzun süredir devam eden yamaç paraşütü şirketi ile Babadağ Teleferik işletmesi arasındaki sorunların çözümü için Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifinde toplantı düzenlendi.

Başkan Kökten, “Ölüdeniz için profesyonel yardım gerekiyor”

Dünyaca ünlü Ölüdeniz’de bayram tatilinde yaşanan trafik yoğunluğu halen devam ediyor. Trafik sorunun sadece bayramlarda olmadığını belirten Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Muhammet Kökten, Ölüdeniz için profesyonel bir yardım alınması gerektiğini belirtti.

İkizköy Akbelen Ormanı hem Muğla’nın hem de Türkiye’nin sorunudur!

Milas İlçesine bağlı İkizköy sınırları içindeki Akbelen Ormanı’nın kesimi için Mart 2021’den bu yana Milas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çalışmalar yürütüldüğünü ve bu süreçte yöre halkının bu kesime karşı mücadele verdiğini belirten CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan   “İKİZKÖY AKBELEN ORMANI HEM MUĞLA’NIN HEM DE TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR!” dedi.

Otopark sorunu esnafı mağdur ediyor

Turizm cenneti Fethiye’de önceden sadece yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gelişiyle yaşanan trafik sorunu, kış aylarında da yaşanmaya başlandı. Yazı aratmayan trafik yoğunluğu ve otopark sıkıntısı ile boğuşan sürücüler ve iş yeri sahipleri, yetkililerden bu sorunun bir an evvel çözülmesini istiyor.

Datça çöp ve moloz dökme alanına kavuştu

Muğla'nın Datça ilçesinde çöp ve moloz dökme alanı sorunu, çevre ve şehircilik Bakanlığı'nın yer tahsisi yapması ile sona erdi.

Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu sektör sorunlarını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) 12 Nolu Akaryakıt, Otomotiv ve Ulaştırma Grubu, online video konferans yöntemiyle toplanarak sektör sorunlarını konuştu. Fethiye şehir merkezinde yaşanan otopark sorunu, toplu taşıma ücretleri ile artan tekne sayısı konularında taleplerini dile getiren üyeler, FTSO’nun yurtdışından aşı temin etme ve aşılama konusunda turizm sektörüne öncelik verilmesi girişimlerini çok olumlu karşıladıklarını söyledi. 

GÖCEK BÖLGESEL TOPLANTISI YAPILDI

FTSO tarafından düzenlenen Göcek bölgesel toplantısı işletmecilerden yoğun ilgi gördü. İşletmeciler toplantıda, iskelenin bakımsızlığı, çöp sorunu, günübirlik tur tekneleri sayısının artması ile iki zincir marketin denizde de satış yapmaya başlamasının bölge turizmine yaşattığı olumsuzluğu dile getirerek çözümü için destek istediler.