Söz Haberleri

Söz Haberleri

Büyükşehir, yol üstü otoparkı MUTTAŞ kanalıyla işletecek

Muğla genelinde ilk uygulama başladığında tartışmalara neden olan yol üstü ücretli otopark uygulaması, ihaleyi alan firmanın sözleşmesinin bitmesinin ardından sözleşme yenilenmedi ve tekrar ihaleye çıkarılmadı.

Seydikemer’de Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Seydikemer Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Hizmet Binasında belediye meclis üyelerinin katılımı ile yapıldı.

İztuzu’nda soru işareti kalktı

Seçim sürecinde gündemden düşmeyen, seçim sonrası da akibeti merak konusu olan İztuzu Plajı ile Sarıgerme Plajı ile ilgili soru işareti ortadan kalktı. Her iki plajı da 5 yıl daha Ortaca Belediyesi’nin işleteceği öğrenildi.

Fethiye’de yol üstü otopark uygulaması kalktı mı? Sentpark dönemi bitti mi? Son durum nedir?

Muğla Büyükşehir yönetmeliği ile yürürlüğe giren yol üstü park ücretleri uygulamasından sonra yapılan ihaleyi iki firma katılmış ihaleyi Sentinus İlaç San. ve Tic. A.Ş. kazanmıştı.3 yıllık yapılan sözleşmenin ardından Muğla ilçelerinde uygulanmaya başlayan yol üstü otopark uygulaması sona mı erdi?

Başkan Ahmet Aras ve 11 ilçe Belediye başkanı Anıtkabir’de

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP’li ilçe belediye başkanı Anıtkabir’i ziyaret etti. Aras Anıtkabir özel defterini imzalayarak “Milli değerlerimize bağlı, aklın ve bilimin rehberliğinde insanca yaşam için adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğime söz veriyorum” dedi.

Akdenizli, Seçim Çalışmalarını Menekşe’de Sürdürdü

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, yerel seçim çalışmaları dolayısıyla sürdürdüğü mahalle buluşmalarına Menekşe Mahallesi’nde devam etti. Akdenizli vatandaşlara, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’tan “spor kompleksi” sözü aldığı müjdesini verdi.

Kökten, “4 Yıldan Bu Yana Yatan Bir Belediye Var”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Yenievler Mahallesinde düzenlenen halk buluşmasında, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kökten "Fethiye'nin il olması için söz aldım. Türkiye'de 19 ilçe il olacak. Ancak il olmak için müracaat eden 27 ilçe var. Önemli olan bu 19 ilçenin içinde yer almak” dedi. Bunun yanında 2025 yılında Fethiye bölgesine doğal gaz geleceğini hatırlatan, Başkan adayı Kökten "İmar planını tamamlamayan yerler, doğalgaz hizmetinden faydalanamıyor" diye konuştu.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’dan Hayvanseverlere Söz

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Fethiye Hayvanseverler Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurucusu Selda Korhan Kaya ve grup üyelerinden Cengiz Güven ile görüşmesinde patili canlar için bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na Yoğun İlgi

Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olan Çanakkale Zaferi’nin 109. yılında düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi Çanakkale Şehitlerini Anma Satranç Turnuvası’na 17 ilden 185 sporcu katıldı.

Saatcı: Sizin Yaptığınız Parklar Bizim Fethibey Parkının Zekatı Olur

Yeni dönemde yapmayı açıkladığı projelerine yönelik rakiplerinin eleştirilerine cevap veren Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, "Bizim yaptığımız Şehit Fethibey Parkı'nın zekatı sizin yapığınız parklara eş değer. Biz hayal satmıyoruz, yapamayacağımız sözü vermeyiz." dedi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Karaca'dan hayvan bakım evi için büyük söz!

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin yeni dönem adayı Alim Karaca Yeşilüzümlü Halkevi’nin açılış töreninde çeşitli konulara değindi.

Sokak Hayvanları İçin Sözleşme İmzaladılar

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, sosyal medyada 10 bin takipçisi bulunan Fethiye Hayvanseverler Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu (HAYPET) üyeleri ile toplantıda bir araya geldi.

Başkan Gümüş Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Kutladı

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Mesajında “Atatürk’ün; ‘Dünya’da her şey kadının eseridir’ sözünün ve devrimlerinin ışığında kadınların kararlılıkla tüm hedeflerine ulaşabileceğine inanıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Muğla İŞKUR 2023 yılında 11 bin 339 kadın istihdamına aracılık etti

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü izlediği politikalar ve uygulamalarla kadın istihdamı ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması konusunda adından söz ettiren sonuçlara imza atıyor.

Fethiye Belediye İşçilerine Zam

Fethiye Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye işçilerine ? oranında zam yapıldı.

Kökten’den Gençlere Drug Pisti Sözü

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’den örnek proje… Başkan Adayı Kökten, “Motor ve araba sporlarını seven gençler sokaklarda değil pistlerde olmalıdır” dedi. 

Akdenizli: “Bodrum’la Aynı Paraya Su İçmeyeceğiz”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları kapsamında Seydiler ve Ortaköy Mahallesi’nde vatandaşlar ile buluştu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akdenizli, Seydiler’de İmar sorunu önümüzdeki 5 yıllık süreçte çözeceklerini kaydetti. Ortaköy’de vatandaşların su faturasının yüksekliğinden yakınması üzerine Akdenizli; “31 Mart’ta inşallah Muğla Büyükşehir’i AK Parti Belediyeciliği buluşturursak, suyun fiyatlarını aşağıya indireceğimizin, Bodrum’la aynı paraya su içmeyeceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Kökten, Mahalle Başkanları ile Kahvaltıda Buluştu 

Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçim çalışmaları kapsamında mahalle başkanları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Mahallelerin sorunları hakkında bilgiler alan Başkan Adayı Kökten, seçildiği takdirde 41 mahalleye de eşit hizmet götüreceğinin sözünü verdi. 

Bodrum Belediyesi’nde En Düşük Maaş 38 Bin Lira

Bodrum Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Sözleşme kapsamında sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük kadrolu daimî işçi ücreti 42 bin liraya, Toplu İş Sözleşmesi devam eden Kültür AŞ ve Personel AŞ’de ise en düşük ücret 38 bin liraya yükseldi.

Fethiyespor’un Rakibi Denizlispor Antrenmana Çıkmadı! Neler Oluyor?

TFF 2.Lig Kırmızı Grup 26.Hafta müsabakasında Fethiyespor, 18 Şubat Pazar günü 14.00’te Denizlispor’a konuk olacak. Denizlispor Fan Sayfası Yeşil Cephe, Denizlispor futbolcularının Fethiyespor maçına kadar antrenmanlara çıkmayacağını ifade etti. Bir kriz söz konusu, Denizlispor’da neler oluyor?

Başkan Akdenizli: “Seydikemer’de Rekor Oy Kazanacağız”

Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı ve Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, AK Parti ilçe teşkilatının düzenlediği akşam yemeğinde teşkilat üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Akdenizli: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Seydikemer’den rekor bir oy kazandıracağımızın sözünü verdim. Sizlerin desteği ve gayretiyle bu sözümü tutacağıma inancım tam” dedi.

Menteşe Belediye Personeline Yüzde 78 Zam

Menteşe Belediyesi ile yetkili sendikası arasında 2024 yılı toplu iş sözleşmesi protokolü imzalandı. Buna göre Menteşe Belediyesinde en düşük maaş 30 bin lira oldu. Ayrıca bir yıl içinde tüm işçilere toplam 48 yevmiye ikramiye verileceği açıklandı.

Fethiye'de Ciğerci Bekir Hizmete Açıldı

Akarca Mahallesi Şehit Nihat Oran Caddesi no:11/c’de ciğer ile etli ekmeği ve çokça eşsiz lezzet ile kaliteyi Fethiyeliler ile buluşturan Ciğerci Bekir, yıllardır tecrübesi bulunan ustaları ile bu sektöre adından söz ettiren işletmeler arasında bulunuyor. Ciğerci Bekir işletmecisi Hazal Kırıcı ile kebapçı ustası Turgut Usta mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Başkan Akdenizli’den Belediye Çalışanlarına Yüzde 70 Zam

Seydikemer Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında yapılan sözleşme ile çalışan personelin maaşlarına yüzde 70 zam yapıldı.

İkinci El Pazarına Yoğun İlgi

Ürünlere ardı ardına gelen zamların ardından vatandaşlar alış veriş için ikinci el pazarlarını tercih etmeye başladı. Pazarsa stant açan Nilgün Ersöz ise, ikinci el pazarının Fethiye’nin bir kültürü olduğunu belirtti.

Başkan Akdenizli, Verdiği Sözü Yerine Getiriyor

Seydikemer Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’ne yapılacak kapalı Pazar yeri ile vatandaşlar yaz ve kış aylarında alışverişlerini konforlu bir ortamda yapma imkanına kavuşacak.

Marmaris’te Kadrolu İşçilere Seyyanen Zam Yapıldı

Marmaris Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşmeye ek protokol imzalandı. Belediyede çalışan kadrolu işçilerini kapsayan toplu sözleşmede belirtilen yüzde 49.25’lik zamma ek olarak 4500 lira seyyanen zam yapıldı.

Köyceğizli Mamadova, Liselerde Safahat Okumaları Yarışmasında Birinci Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri" projesi çerçevesinde il genelinde yapılan liselerde safahat sözlüğü içinden en iyi cümle oluşturma yarışmasında Köyceğiz Naip Hüseyin Anadolu Lisesi öğrencisi Aygün Mamadova birinci oldu.