Süresi Haberleri

Süresi Haberleri

Başkan Gümüş’ten veda mesajı

31 Aralık yerel seçimlerinde aday gösterilmeyen Menteşe e Belediyesi’nin kurucu Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, görev süresinin dolması nedeniyle veda mesajı yayımladı. Başkan Gümüş, 2014 yılından bu yana yürüttüğü görevini Menteşe’nin ilk kadın Belediye Başkanı Gonca Köksal’a devredecek.

Saatcı: çalışanarıma terleri kurumadan haklarını verdim, vereceğim

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı 20 yıllık görev süresi boyunca çalışanlarının hakkını teri kurumadan verdiğini hatırlatırken, 1 Nisan'dan sonra da çalışanların maaş ve zamlarını zamanında alacaklarını söyledi.

Alim Karaca Yaptıklarını Ve Yapacaklarını Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, 2019 yılından bu yana geçen 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Karaca, Görev Süresinde Kazandırdığı Hizmetleri Tanıttı

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, 5 yıllık görev süresinde Çalış Plajı ve bölgesine kazandırdığı hizmetlerin tanıtımını yaptı. Karaca, “Hiç mazeret üretmeden 5 yıl boyunca çalıştık. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yaptık ve çeşitli ödüller aldık” dedi. 

Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu Ve Sicil Akademi Lansmanı Ankara’da Yapıldı

Ankara’da gerçekleştirilen 2. Ticaret Sicili Uygulamaları Sempozyumu ve Sicil Akademi Lansmanı’na Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Ticaret Sicil Müdürlüğü personeli de katıldı. Sempozyumun kapanış oturumunda katılımcılara hitap eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaret sicil ilanı yayın süresini yarım saate indirdiklerini söyledi.

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Milas'lı müzisyen evde ölü bulundu

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan müzisyen Mehmet Işık (52) evinde ölü bulundu. Pandemi döneminde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması süresinde evinin balkonundan verdiği konser ile Türkiye'nin tanıdığı ve ilçenin adeta moral kaynağı olan Işık'ın ölüm haberi herkesi üzdü.

Fethiye 3.Yaş Üniversitesi Kayıtlarına Son 1 Gün!

Fethiye’de daha önceleri Tazelenme Üniversitesi olarak bilinen ve artık 3. Yaş Üniversitesi olarak devam eden eğitimler için kayıt süresine son 1 gün kaldı.

Kıl Keçisi Projesi için Son Başvuru 15 Eylül’e Uzatıldı 

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin üç ilçede devam edeceği Kıl Keçisi Projesi’ne başvuru süresi 15 Eylül’e kadar uzatıldı. 

Vali Orhan Tavlı Muğla’ya Veda Etti

Muğla’daki görev süresini tamamlayarak Samsun Valiliğine atanan Vali Orhan Tavlı, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a ve kuruma veda ziyaretinde bulundu.

Kurban Bayramı nedeni ile denetimler artırıldı

Muğla’da Kurban Bayramı Trafik tedbirleri çerçevesinde bayram süresince artan trafik yoğunluğu nedeniyle meydana gelmesi muhtemel kazalara bağlı yaralanma ve ölüm oranın en aza indirilmesi için trafik ekipleri tarafından denetleme gerçekleştirildi.

Bayram Tedbirleri ve Trafik Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

“2023 Yılı Kurban Bayramı Tedbirleri” genelge kapsamı ile bayram süresince il genelindeki asayiş ve güvenlik tedbirlerinin görüşüldüğü toplantı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Festivali destekleyenleri unutmadı

13. Uluslararası Fethiye Festivali kapsamında festival suresince destek veren kurumlar ve işletmelere teşekkür belgesi verildi.

İstanbul ekibi, yarı finalde Bodrumspor'un rakibi

Spor Toto 1. Lig play-off 1. turunda normal süresi 0-0 tamamlanan maçta Sakaryaspor'u 120+2'de attığı golle 1-0 mağlup eden Eyüpspor, yarı finale çıktı. İstanbul ekibi, yarı finalde Bodrumspor'un rakibi oldu.

Seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Uzman Psikolog Özge Koçak, seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini ve bu etkiler ile nasıl başa çıkılması gerektiğini anlattı.

Olaylı Maç Tatil Edildi

17 Mayıs Çarşamba günü Fethiye Sentetik Futbol Sahası’nda oynanan, normal süresi 1-1 ilerleyen maçta rakip takımın saha olayları çıkarmasından ötürü maç, ileri bir tarihe ertelendi.

ORTACA'DA MUKABELE GELENEĞİ DEVAM EDECEK

Ortaca İlçe Müftülüğü, Ramazan ayı süresince ilçedeki camilerde Mukabele geleneğinin devam edeceğini açıkladı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: OHAL İLAN EDİLEN İLLERDE ARAÇLARIN MUAYENE SÜRESİ MAYIS’A KADAR DONDURULDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Olağanüstü Hal ilan edilen illerde araç muayene süresinin Mayıs’a kadar dondurulduğunu duyurdu.

KIŞ LASTİĞİ TAKMAYANA PARA CEZASI

Ticari araçlar, 1 Aralık'tan itibaren Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğuna tabi tutulacak. 1 Nisan 2023'e kadar devam edecek uygulama süresince kış lastiği takmayan sürücülere 1152 lira para cezası kesilecek.

BİRLİKTE YAŞADIĞI KADINI, ARABA İLE KASTEN ÇARPARAK ÖLDÜREN SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI

Muğla'nın Fethiye ilçesinde birlikte yaşadığı kadını otomobille çarparak öldürdüğü gerekçesiyle hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Özcan Oğuz, son sözünde 'Takdir mahkemenizindir' dedi. Maktul Sahra Gizem Aksu'nun acılı ailesi, mahkeme heyeti tarafından verilen müebbet hapis cezasının yetersiz olduğunu belirterek, 'Süresi içerisinde istinaf mahkemesine başvurarak ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulunacağız' ifadelerini kullandı.

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN DEĞİŞME SÜRESİ UZATILDI

01.01.2016 tarihinden önce alınan Eski Tip Sürücü Belgelerinin değiştirme süreleri, 31.12.2022 tarihinden itibaren 2 yıl süre ile uzatılmıştır.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

KOSGEB DESTEKLERİ VE YARARLANMA ŞARTLARI FTSO’DA ELE ALINDI

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Aydın İl Müdürü ve Muğla İl Müdür Vekili Sadullah Dülger, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Ziyarette KOSGEB destekleri ve değişen mevzuatlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Görev süresi boyunca 1500 kişiye KOSGEB danışmanlık desteği verdiklerini belirten Başkan Çıralı, “Üyelerimizi desteklerden maksimum şekilde faydalandırmak için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

MOTORİN FİYATI YERİNDE DURMUYOR

Motorine, 10 Ağustos çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere 1 liralık indirim yapılmıştı. İndirimli alışveriş süresi kısa sürdü ve motorine 81 kuruşluk fiyat artışı gerçekleşti. Artış pompa fiyatlarına yansıdı.

FETHİYESPOR AFYON KAMPINA GİDİYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Fehiyespor, kamp için Afyon’a gidiyor. 8 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan kamp süresince lacivert beyazlılar, bir tane de hazırlık karşılaşması oynanacak.

Jandarma ekipleri Datça’daki orman yangını için topyekün seferber oldu

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alınırken, jandarma ekipleri de yangın süresince 3 bin 520 vatandaşın tahliye edilmesini sağladı.

KURBAN BAYRAMI “Z” RAPORU

4 günlük Kurban Bayramı bitmesine rağmen 9 günlük tatil daha bitmedi. Tatilin uzun olmasından dolayı Fethiye’nin sahil kesimlerinde büyük bir yoğunluk yaşanmasına rağmen şehir merkezinde beklenen yoğunluk yaşanmadı. Fethiye Şehir Merkezi’nde bulunan esnaflara 4 günlük Kurban Bayramı süresince işlerini sorduk.

Köyceğiz’de bayram süresince konaklama tesisleri doldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine gelen yerli ve yabancı misafirler, Kurban Bayramı tatili nedeniyle yoğunluk oluşturdu. Tatilin başlamasıyla birlikte Köyceğiz'e gelen araç sayısında büyük artış oldu.

Köyceğiz’de LGS tamamlandı, 192 personel görev yaptı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde LGS sınavı tamamlanırken, sınav süresi boyunca 126 öğretmen, 30 jandarma, 16 polis, 20 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 192 personel görev yaptı.

ÇIRALI: “BİRLİKTE YOLA ÇIKTIĞIMIZ ARKADAŞLARIMIZLA ORTAK KARAR VERDİK. FTSO YÖNETİMİ İÇİN YENİDEN ADAYIZ”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO), yasal süresine göre bu yıl kasım ayında yapılacak seçimlerine 7 ay kala Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, aday olduğunu açıkladı. Katıldığı televizyon programında konuyla ilgili soruları cevaplandıran Osman Çıralı, “Yeniden aday olma kararı benim tek başıma verebileceğim bir karar değil. Bu göreve 4 yıl önce arkadaşlarımla birlikte talip olduk. Yeniden aday olmaya da birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımızla karar verdik. Başlattığımız projelerimizin, devam eden çalışmalarımızın sonuçlarını almak, pandemi nedeniyle yapamadığımız çalışmaları tamamlamak için birlikte yola çıktığım arkadaşlarımızla yeniden aday olmaya karar verdik. Odamız ve bölgemiz için hayırlısı olsun.” diye konuştu.