Taşıma Haberleri

Taşıma Haberleri

Muğla’daki can dostlar için ‘Acil Müdahale’ aracı

Türkiye’nin en kapsamlı Geçici Hayvan Bakımevine sahip Muğla Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için acil müdahale aracını devreye soktu. İç donanımında açılır-kapanır muayene masası, serum askısı, ilaç-malzeme dolabı, hayvan taşıma rampası, seyyar taşıma sedyesi, lavabo ve 4 adet kafes bulunan Acil Müdahale aracı sokak hayvanlarının aşılanması için ilçeleri dolaşıyor.

Otobüste Rahatsızlanan Yolcuyu Şoför Hastaneye Yetiştirdi

Muğla’nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan vatandaş, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirildi.

FTSO’da Sağlık Turizmi Potansiyelinin Arttırılmasına Yönelik Faaliyetler Değerlendirildi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yoğun katılımla gerçekleştirilen ‘Sağlık Turizmi İstişare Toplantısı’nda sağlık turizminin gelişimine yönelik atılacak adımlar ile sorunlar ve çözüm önerileri kayıt altına alındı. Yurt dışından ulaşım ve kış aylarında konaklama sorunlarının ön plana çıktığı toplantıda, FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, sorunların çözümü ve eksiklerin giderilmesi için ellerinden gelen tüm gayreti göstererek Fethiye’nin ve bölgenin sağlık turizmindeki potansiyelini çok daha yukarı taşımak istediklerini söyledi.

“Hedefimiz Marmaris’i Sağlık Ve Kış Turizminde Önemli Bir Konuma Taşımak”

Kızılbük GYO uzmanlığıyla yükselen Kızıbük Thermal Wellness Resort, Türkiye’nin en önemli turizm yatırımlarından biri olarak öne çıkıyor. Sadece yaz sezonunda değil yılın 365 günü açık olacak termal tesis, bölge halkının istihdamına katkı sağlarken tatilde sağlığa yatırım yapanların da tercihi olacak.

Başkan Adayı Behçet Saatcı Taşıma Kooperatiflerini Ziyaret Etti

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, ilçede taşımacılık sektörünün bitme noktasına geldiğini belirtirken, şoför esnafların en fazla şikayetinin trafik ve kendilerine muhatap bulamamak olduğunu açıkladı.

Seydikemer’de Taşımalı Eğitim Görüşüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı için İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim planlama ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya okul müdürleri katıldı.

Menteşe’de Taşımalı Eğitim Toplantısı Gerçekleştirildi

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhammer Cihan başkanlığında Taşımalı Eğitim Birimi tarafından taşıma merkezi olan okul/kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Tehlikeli yolculuk kamerada

Muğla’nın Bodrum ilçesinde motosiklet üzerindeki kasksız yolcunun dev ekran televizyonu kilometrelerce taşıması, kameralara yansıdı.

Büyükşehir Ücretsiz Taşıma Maliyetlerini Hesaplara Yatırdı

Ülke genelinde yaşanan ücretsiz taşıma krizini Muğla’da çözen Büyükşehir Belediyesi 1359 şoför esnafını ilgilendiren ilk ödemeyi hesaplara yatırdı

Prof. Dr. Demir,"Halkımızın da İsteğiyle Bu Yola Çıktım"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Prof Dr. Nurettin Demir, 3’lü Masa programının bu haftaki konuğu oldu. Aday Adayı Prof. Dr. Demir, “Muğla kurumlaşma anlamında, dünya genelindeki ilk 100 il arasından 93. sıradadır. Ben ve ekibimin hedefi Muğla’nın bu başarılarına artı değer sağlayıp, daha üst seviyelere taşımaktır” dedi.

Hamile Kadını Acile Yetiştiren Şoför Konuştu

Muğla'nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan hamile kadın, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirilmişti. Hamile kadını hastane aciline yetiştiren Muğla Büyükşehir Belediyesi şehir içi toplu taşıma otobüsünün şoförü, o anları anlattı.

Otobüste Rahatsızlanan Hamile Kadını Şoför Hastaneye Yetiştirdi

Muğla'nın Menteşe ilçesinde şehir içi toplu taşıma otobüsünde rahatsızlanan hamile kadın, otobüs şoförü ve yolcuların yardımı ile hastaneye yetiştirildi.

'Mercek-4' operasyonunda 891 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Muğla’nın da bulunduğu 73 ilde ruhsatsız silah taşıma ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen 'Mercek-4' operasyonlarında toplam bin 127 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Başkan Gürün’e Başkanlar Odasından ziyaret

65 yaş üstü yolcu taşımacılığında yaşanan sıkıntıları Muğla’da aldığı kararla çözen ve şoför esnafının yüzünü güldüren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla, Fethiye ve Seydikemer Şoförler Odası Başkanları teşekkür ziyaretinde bulundu.

Muğla’da ücretsiz taşıma sorunu çözüldü

Muğla’da 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi taşıma sorunu Başkan Gürün’ün aldığı karar ile çözüldü.

Fethiye'de Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti

Toplu taşıma aracına arkadan çarpan motosiklet sürücüsü H.Ö.(25), olay yerinde hayatını kaybetti.

Emekli Öğretmen Ücretsiz Ulaşımın Kalkmasını Savundu

Fethiye’de yaşayan Emekli Öğretmen İmadettin Yıldız, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin açıkladığı, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını kararını olumlu karşıladı.

“Ben ücretsiz binişin kalkmasından yanayım"

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da bu konu 65 yaş üstü vatandaşların ilgi odağı oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Kazım Özcan, bu kararı olumlu karşıladı. Özcan, yaptığı açıklamada Emekliler ücretsiz ulaşımı suistimal ediyor dedi.

Şoförler ücretsiz taşımayı değerlendirdi

Muğla Kamyoncu, Otomobilci Şoförler ve Esnaf Odası Başkanlığında, yönetim kurulu ve ilçe taşıma kooperatifi başkanları ücretsiz taşıma yönetmeliği ile ilgili konuları düzenlenen toplantıda görüştü. Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği'nin her ayın ilk 4 günü hariç 26 gün ücretsiz taşımayı belli gruplar için kaldırma kararı toplantıda değerlendirildi.

“Emekli kira mı versin, toplu taşımaya mı para versin?”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullandığı günlerin yalnızca ayın 1’i ile 4’ü arasında olacak şekilde sınırlandırıldığını açıkladı. Bu karar henüz yasallaşmasa da kulaktan kulağa yayılmaya devam ediyor. Fethiye’de yaşayan emekliler, bu kararı beğenmediklerini dile getiriyor.

“65 Yaş Üzeri 4 Gün Toplu Taşıma Durumu Şuan Geçerli Değil”

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, yaptığı açıklamada 65 yaş üstü vatandaşların ayın sadece ilk 4 gününde ücretsiz yolcu taşınacağı belirtildi.

Muğla 2026 yılında 2 milyar dolar ihracat hedefliyor

Türkiye'nin tarım ürünleri ihracatından yüzde 2,6 pay alan, su ürünleri sektöründe Türkiye birincisi olan Muğla 2022 yılında 1 milyar 14 milyon dolara ulaşan ihracatını, 2026 yılı sonunda 2 milyar dolara taşımayı hedefliyor.

MUTTAŞ Haziran-Ağustos aylarında 307 bin kişi taşıdı

Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olan ve İstanbul ile birlikte iki havaalanına sahip Muğla’da, Büyükşehir Belediyesi MUTTAŞ Havaalanı taşımacılığı ile vatandaşlarının en iyi hizmeti alması için çalışıyor.

‘Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri’ dünyanın en iyilerinden seçildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Muğla mutfak kültürünü geleceğe taşımak ve kayıt altına almak amacıyla çalışma başlatıldı. Muğla'nın 13 ilçesinde köy köy dolaşılarak hazırlanan 'Gocamandan Toruna Muğla Yemekleri' kitabı, 60 yaş üzeri vatandaşlardan alınan toplam 446 tarifi içeriyor.

K Belgesi İşlemleri FTSO’da Yapılıyor

Yurtiçi eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapan gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan K türü yetki belgesi işlemleri, 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) yapılıyor.

UMKE Gönüllülerine Komando Eğitimi

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma ekibine yeni katılan gönüllülerin eğitimi 35 derece sıcak altında komando eğitimlerini aratmadı. 5 gün süren eğitimlerde teorik bilgilerin yanında sürünme, dar alandan geçme, alçak ve yüksek atlama, dar alanda hasta taşıma ve dar alanda hastalara müdahale eğitimi verildi.

'65 Yaş ve Üstüne 'Ücretsiz' Ulaşımı Durduruyoruz'

Özel Halk Otobüsleri Birliği, tüm Türkiye'de 65 yaş üstü ücretsiz taşıma hizmetini ekim ayında durdurma kararı aldı.

Muğla’da Toplu Taşıma Ücretleri Ne Kadar Oldu?

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak yeni fiyatlara göre öğrenci tarifesi 9,90 lira olurken, tam tarife 18,90 olarak belirlendi. 

Fethiye Emniyeti toplu taşıma araçları kooperatif temsilcileri ile toplantı düzenledi

Fethiye’de bulunan şehir içi hat toplu taşıma araçları kooperatif temsilcileri ile Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda vatandaşların dolmuş esnafı ile ilgili oluşan talep ve şikâyetleri üzerine ağırlıklı toplantı icra edilerek dolmuş esnafının talep ve görüşleri alındı.

Ulaşım Ücretlerine Zam Geldi

Muğla'da toplu taşıma araçlarına ve taksi ücretlerine zam geldi. Zamlı tarifeler 15 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.