Temizlik, Haberleri

Temizlik, Haberleri

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı

Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu.

Bodrum'da genel temizlik çalışması yapıldı

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci öncülüğünde, ilçe genelinde genel temizlik çalışması yapıldı.

Kumbahçe sahilinde deniz dibi temizliği yapıldı

“Denize En Çok Mavi Yakışır” sloganıyla her yıl düzenlenen Deniz Dibi Temizliği Bodrum Kumbahçe sahilinden başladı.

Saatcı, “fethiye’nin hoşgörüye ihtiyacı var”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Mahallesi Ovacık Mevkii’nde bulunan bir otelde düzenlenen halk buluşmasında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Adayı Saatcı, “Her siyasi partiden arkadaşlarım geldi, istişarelerde bulunduk. Burada bir sıkıntı olduğunu ve Fethiye için sorumluluk almamız gerektiğinde hem fikir olduk” dedi.

Gerenkuyu çocuklarla daha temiz

Bodrum Belediyesi ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Muğla Şubesinin organize ettiği Deniz Çöpleri İzleme Programının üçüncüsü yapıldı.

Marmaris Belediyesi Karadere'de Biriken Atıkları Temizledi

Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri, yağmurla birlikte Karadere’de biriken atıkları denize gitmeden bertaraf etti.

Gelişigüzel atılan çöpler taşkına sebep oluyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dere yataklarına ve sokaklara atılan çöpler, yağış anında mazgalları tıkıyor.

Bodrum belediyesi atık alım günleri

Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından “Atık Toplama ve Ayrıştırma Günleri” takvimine göre mahallelerden haftanın bir günü atıklar toplanıyor.

Deniz dibi'nin temizliği yapıldı

Muğla ve Bodrum ilçesinde yapılan deniz dibi, kıyı ve hayalet ağ temizliğinde 15 tona yakın atık toplandı.

Belediyeden mevsimsel bakım çalışmaları devam ediyor

Milas genelindeki ağaç ve çalı gruplarının kente daha estetik görüntü kazandırması amacıyla Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Park Bahçe birimi tarafından başlatılan budama çalışmaları, birime bağlı personelin özverili çalışmaları ile gerçekleştiriliyor.

Bakım çalışmaları yapıldı

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre çalışmaları yaptı.

Belediye Ekipleri Çevre Düzenleme Çalışmaları Yapıyor

Ortaca Belediyesi ekipleri ilçe genelinde budama, temizlik, bakım ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir desteği ile 212 dekar arazi Lavanta ile buluştu

Mor rengiyle görenlere görsel şölen sunan, fotoğraf tutkunlarının doğal stüdyosu haline gelen, yağından şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, genel temizlik, sıvı sabun, kolonya yapılan lavanta bitkisi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Koku Vadisi projesi ile 52 üretici, 212 dekar araziye ulaştı.

Gemiler Darboğaz’da temizlik çalışması yapıldı

Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Gemiler Darboğaz Mevkii’nde temizlik çalışması yapıldı.

Sıfır atıklı yaşam imkansız değil

Çevre Koruma Haftası kapsamında Özge Koleji'nde eğitim gören öğrenciler, Milas Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ni ziyaret etti.

MSKÜ TARAFINDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM GÖNDERİLDİ

Muğla Sıtkı Koçman üniversitesinden deprem bölgesine giyim, temizlik, gıda ve ısıtıcı gönderildi.

BAŞKAN YARDIMCISI RIZVANOĞLU, “TEMİZ BİR SİYASET YAPILMASI GEREKİYOR”

15 Eylül Dünya Çevre Temizlik günü münasebetiyle Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu Fethiye’ye geldi. Deva Partisi ekibi dünya temizlik haftası münasebeti ile yarım ada ve çevresinde temizlik etkinliği yaptılar. 

SEYDİKEMER BELEDİYE PERSONELİ KARADERE PLAJINI TEMİZLEDİ

Seydikemer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri Karadere Plajında temizlik çalışması yaptı.

Kaymakam Balcı, Küçük Samanlık Koyunda Çevre Temizliği Yaptı

Keep Fethiye Clean/Fethiye’yi Temiz Tut Derneği ve Son Çöp Bükücüler Grubu organizasyonunda, Fethiye Kaymakamı Alper Balcı ve Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin katkılarıyla Küçük Samanlık Koyunda çevre temizliği gerçekleştirildi.

Sevgilerini, Temizlik Yaparak Gösterdiler

Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonunda Keep Fethiye Clean, Göcek Kültür ve Dayanışma Derneği, Doğa için El Ele Grubu, MAG-AME Derneği, AKUT, Fethiye Temiz Kalsın Hareketi, Son Çöp Bükücüler Grubu ve çok sayıda vatandaş, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Fethiye Yarımada’da temizlik yaptılar.

Çevreye Duyarlı Tekne Sahipleri Ödüllendirildi

Ambalaj atıkları; kağıt, karton, pet, plastik, metal, elektronik atık, atık pil, bitkisel atık yağ, tekstil atıkları ve sıvı tekne atıklarının toplandığı “Tekneler Yarışıyor” yarışması kapsamında tekne sahipleri ödüllendirildi. Fethiye Belediyesi, Deniz-Temiz Turmepa Derneği , Deniz Ticaret Odası , D-Marin Göcek ve Travel Foundation İngiliz Vakfı işbirliğiyle, turizm sektöründe faaliyet gösteren kişilere, turistlere; denize ve çevreye yönelik tehditleri anlatmayı ve bu konularda farkındalığı arttırmayı hedefleyen Mavi Dalga Projesi kapsamında “Tekneler Yarışıyor” yarışması düzenlendi. Düzenlenen yarışmada sıfır atık kapsamında oluşan atıklar teknelerden teslim alındı. Her atık alımı sırasında kaynağında ayrıştırılmış olan atıklar cinslerine göre tartıldı. Tartımları yapılan atıklara ait miktarlar makbuz düzenlenerek kayıt altına alındı. Oluşturulan kayıtlar sonrasında ödül almaya hak kazanan tekneler belirlendi.

Fethiye Emniyeti’nden yağmur mesaisi

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler gün boyunca aşırı yağışlar nedeni ile meydana gelen su baskınlarında mağdur olan vatandaşlara yardım etti.

Fethiye'de 19 km dere temizliği yapıldı

MUSKİ Genel Müdürlüğü İl genelinde dere temizlik çalışmalarına devam ediyor. Fethiye derelerinde çalışmalarına devam eden ekipler bölgede 19 bin 380 metre dere temizliği yaptı.

Gökova Körfezi Akbük ve Turnalı’da Kıyı Temizliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Menteşe Kent Konseyi işbirliğinde “Denizden Karaya Ormanlarımıza Kıyılarımıza Sahip Çıkıyoruz” başlığı taşıyan çocuklara yönelik farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Pazar günü gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Gökova Körfezi’nde Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında yer alan Turnalı ve Akbük’te kıyı temizliği, Akbük koyunda ise deniz dibi temizliği yapıldı.

600 Gönüllü 6 İlde 2.500 Kg Atık Topladı

Uluslararası Kıyı Temizleme (International Coastal Cleanup – ICC)” kampanyası çerçevesinde her yıl binlerce gönüllüsüyle sorumluluk üstlenen TURMEPA, bu yıl da kıyılardaydı. 18 Eylül Cumartesi günü oksijen kaynağı denizlerimizi korumak için TURMEPA öncülüğünde seferber olan gönüllüler, Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak temizlik etkinlikleri gerçekleştirdi. Ülkemizin 6 farklı bölgesinde gerçekleşen etkinliklerle 600 gönüllü 2.500 kilogram atığı toplayarak oksijen kaynağı denizlerimize ulaşmasını önledi.

Yarımadada gereken tüm önlemler alındı

Muğla’nın birçok ilçesinde meydana gelen orman yangınları nedeni ile Fethiye’nin plajlarının bulunduğu yarımada da önlemler en üst düzeyde. Gece gündüz bölgede tutulan nöbetlerin yanı sıra yol kenarlarına bırakılan 50 litrelik su bidonları ve her gün çevrede yapılan çevre temizliği ile de her hangi bir olası yangına karşı yarımada işletmecileri önlemlerini aldı.

Fethiye Ak Parti Gençlik Kollarından Çevre Temizliği

AK Parti Fethiye Gençlik Kolları yarımada koylar bölgesinde çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Fethiye yarımada bölgesinde yapılan temizlik etkinliğinde, torbalar dolusu çöp toplandı.

Organizasyon hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Samsun Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Gençlik Kampına yemek, sportif etkinlik, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler, çevre gezileri, alan düzenlenmesi, temizlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinin dönemler halinde temini organizasyonu hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

“Fethiye’yi maviye dönüştürelim”

İçişleri Bakanlığı’nın, 81 İl Valiliğine gönderdiği “Dinamik Denetim Süreci konulu” genelgesi kapsamında, ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri denetimleri, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kaymakam Fırat, “Hem kendi canımız hem de başkalarının canı için temizlik, maske ve mesafe kurallarına muhakkak uyalım. Fethiye’nin kategorisini turuncudan maviye dönüştürelim” dedi.