Sevgilerini, Temizlik Yaparak Gösterdiler

Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü'nün organizasyonunda Keep Fethiye Clean, Göcek Kültür ve Dayanışma Derneği, Doğa için El Ele Grubu, MAG-AME Derneği, AKUT, Fethiye Temiz Kalsın Hareketi, Son Çöp Bükücüler Grubu ve çok sayıda vatandaş, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Fethiye Yarımada'da temizlik yaptılar.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO
Dost Gazetesi -

Fethiye sevdalıları 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Fethiye sevgilerini göstermek için temizlik yaptılar. Fethiye Belediyesi Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonunda Fethiye Yarımada’da yapılan temizliğe Keep Fethiye Clean, Göcek Kültür ve Dayanışma Derneği, Doğa için El Ele Grubu, MAG-AME Derneği, AKUT, Fethiye Temiz Kalsın Hareketi, Son Çöp Bükücüler Grubu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber
200 POŞET ÇÖP TOPLANDI
‘Şehrinize sevginizi gösterin’ sloganıyla yapılan etkinlikte yarımada da temizlik çalışması gerçekleşti. Fethiye’de yaşayan yerleşik yabancı grupların katılım sağladığı organizasyonda 200 poşet çöp toplandı.

Haber
“SEVGİMİZİ DOĞAMIZI KORUYARAK GÖSTERECEĞİZ”
Fethiye Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Bayraktar, “Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Biz bugüne bir anlam katmak istedik. Sevgimizi, doğamızı koruyarak, temizlik yaparak göstereceğiz. Gerçekten çok ciddi bir katılım var. Artık insanlar bizim sesimizi duydular. Bugün bu etkinliğe gelen herkese çöp toplama aparatı hediye edeceğiz. Hem de katılım sağlayan gruplara plaket takdim edeceğiz. Bu tür etkinlikler ile toplumun tamamı da kirletmemeyi öğrenecek. Herkes sevgisini kirletmeyerek gösterecek” dedi.

Haber
“İNSANLARIMIZ ÇOK DUYARSIZ”
Sevgililer Günü’nde yapılan temizliğe katılan Cemile Şaşmaz: “Yıllardan beri bu çevreyi temiz tutalım diyorum ama, Türk insanlarımız çok duyarsız. Artık nasıl başa çıkacağız bilmiyorum. Cezalar mı gelsin, Ankara’ya mı gidelim, protesto mu yapalım bilmiyorum. Büyük bir eylem gerekli. Yoksa ceza gelmeden bu iş çözülmez. Eğitim lazım. Çocuk ne görürse ailesinden onu yapıyor. Bu da gelecek için çok tehlikeli. Allah sonumuzu hayır eylesin, gidişat kötü. Türk milletimi çok seviyorum ama böyle bir pisliğin içinde yaşamayı nasıl sever insan düşündürücü” dedi.
“İNSANLAR EVİNİ NASIL TEMİZ TUTUYORSA YAŞADIKLARI YERİ DE TEMİZ TUTMAK ZORUNDALAR”
Kayaköy’den yarım adaya temizlik organizasyonu için gelen Yeşim İshakoğlu: “Merhabalar ben Yeşim İshakoğlu, Kayaköy’de oturuyorum. Vatandaşlara uyarım, yerlere çöp atmamaları. Biz şimdi bir araya geldik, Geçen senede buradaydık çevre çöp atanların attıklarını toplamak için. Ama normalde böyle bir şey olmaması gerekiyor. Sonuçta insanlar evini nasıl temiz tutuyorsa yaşadıkları yeri de temiz tutmak zorundalar. Bu bizim vatandaşlık sorumluluğumuz” diye konuştu.
“GELİŞİGÜZEL YERLERE ÇÖP ATMAYIN”
Yapılan organizasyona katılan Kayaköy Muhtarı Metin Ekiz “Kayaköy Muhtarı olarak, söylenecek çok şey var ama bayağı bir katılımcı var. Çöp konusunda insanlar tedirgin, atmaması lazım. Elimizden geldiğince topluyoruz ama lütfen gelişigüzel yerlere çöp atmayın. Evinizi nasıl temiz tutuyorsanız, ülkemizi de temiz tutun. Kayaköy olsun, Ölüdeniz olsun buralara çok farklı yerlerden insanlar geliyor. Çöp görmelerini ben istemiyorum. Mümkün olduğunca temiz tutalım. Gelen kişiler de temiz görürse, çöp atan kişiler de çöp atmaz diye düşünüyorum” dedi.
Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından katılım sağlayan gruplara ve vatandaşlara plaket takdim edildi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN