Utku Haberleri

Utku Haberleri

Muğla'da satranç turnuvası sürüyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Mavi Yeşil Projesi" kapsamında bir satranç turnuvası düzenlendi. Uluslararası Gençlik Merkezi salonunda gerçekleştirilen turnuvada il birincileri belirlendi.

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Fethiye’de Klasik Otomobil Tutkunları Buluştu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Fethiye Unu Club öncülüğünde klasik otomobil tutkunları Fethiye Beşkaza Meydanı’nda bir araya geldi. Onlarca arabanın sergilendiği meydanda adeta izdiham yaşanırken klasik otomobil tutkunları doyasıya vakit geçirdi.

Bodrum’da Dev Bisiklet Organizasyonu İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Geneli İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Muğla olmak üzere sadece 6 ilde organize edilen Garanfondo Bisiklet Yol Yarışı 4. uzun ve kısa parkur olmak üzere 2 ayrı etapta 10 Mart tarihinde Bodrum’da pedallanacak. Kısa ve uzun parkur olmak üzere iki ayrı rotada gerçekleştirilecek yarış; Tüm Türkiye’nin yanı sıra Dünyanın değişik ülkelerinden Bisiklet tutkunlarını Bodrum’da ağırlayacak.

Muğlaspor devre arası transferlerine devam ediyor

Devre arası transfer döneminde daha önce Utkun Konyalı ve Onur Garip ‘i kadrosuna dahil ettiğini açıklayan Bölgesel Amatör Lig 5. Grup lideri Muğlaspor, bir ismi daha renklerine bağladı.

Yamaç Paraşütü Tutkunları 2023 Yılında Da Babadağ’ı Tercih Etti

Babadağ, 2023 yılında yeni bir yamaç paraşütü uçuş rekoruna ev sahipliği yaptı. 2022 yılındaki 198 bin 724 olan yamaç paraşütü uçuş sayısı, 2023 yılında artarak tüm zamanların uçuş rekoruna ulaştı. Babadağ’dan eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde 2023 yılında toplam 233 bin 314 uçuş gerçekleştirildi.

Karaçulha Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne Sayılı Günler Kaldı

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri, güreş tutkunlarını bir araya getiriyor. Güreşlere katılacak başpehlivanlar ise belli olmaya başladı.

Türkiye'nin en genç takımı kupalara ambargo koydu

Ülkemizde her yıl düzenlenen ve pist yarışları tutkunlarının büyük bir ilgiyle takip ettikleri Türkiye Pist Şampiyonası'nda, 4. ayak yarışları geçtiğimiz günlerde Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirildi.

Diyabet, bisiklete engel değil

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Bodrum - Selçuk Etabı'nda tip 1 diyabetli bisiklet tutkunu öğrenciler, diyabetli sporcular ile bir araya geldi.

BAYK Güz Trofesi 1. Ayak Yelken Yarışları

Engin mavilikleri, doğal güzellikleri ve elverişli rüzgarıyla Bodrum yelken tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle her yıl Ekim ayında başlayan ulusal ve uluslararası organizasyonlarla bu dönem, Bodrum’da yılın yelken zamanı olarak anılmaya başladı.

Aras,” Yelkencilik Artık Bodrum’un Bir Parçası Haline Geldi”

Her yıl Ekim ayında binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren, bu yıl Maximiles Black’in isim sponsorluğunu üstlendiği Akdeniz’in en büyük yelken festivali The Bodrum Cup için geri sayım başladı.

Yabancı turistin drift tutkusu pahalıya mal oldu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde boş arazide drift yapan yabancı turiste trafik polisleri tarafından 20 bin 342 TL idari para cezası uygulanarak ehliyetine 2 ay el konuldu. Turistin tehlikeli şovu güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.

Gökova Körfezi'nde renkli görüntüler

Dünya üzerinde ilk üç kitesurf merkezinden biri olan Gökova Körfezi'nin Akçapınar Sahili, adrenalin tutkunlarının akınına uğruyor. 

Süper Ay mest etti

Doğa fotoğrafı tutkunlarının heyecanla beklediği Süper Ay hem izleyenleri, hem de fotoğraf tutkunlarını mest etti.

Şampiyon 10 numara Muğlaspor’da

Bölgesel Amatör Lig’e şampiyonluk parolasıyla hazırlanan ve birbirinden önemli transferlere imza atan Muğlaspor, beklenen ‘’10 numara’’ transferini gerçekleştirdi.

Gastronomi Şöleni Devam Ediyor

Be Premium Bodrum, tutkuları ve özgün tarifleriyle Dünya mutfağına yön vermiş Michelin yıldızlı şefleri, değerli konuklarıyla buluşturmanın heyecanını yaşıyor. 

Büyükşehir desteği ile 212 dekar arazi Lavanta ile buluştu

Mor rengiyle görenlere görsel şölen sunan, fotoğraf tutkunlarının doğal stüdyosu haline gelen, yağından şampuan, saç kremi, duş jeli, krem, genel temizlik, sıvı sabun, kolonya yapılan lavanta bitkisi Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve Koku Vadisi projesi ile 52 üretici, 212 dekar araziye ulaştı.

BAŞKAN YARDIMCISI TUTKUN CHP’DEN ADAY

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, CHP’den Milletvekili adayı olmak için memurluktan istifa etti.

42 YAŞINDAKİ NOSTALJİK ARABASINA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Muğla'nın Menteşe ilçesinde nostalji araba tutkunu 72 yaşındaki Mustafa Alaçam, 42 yaşındaki aracını gözü gibi bakıyor.

SEYDİKEMER BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU’NDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer’de düzenlenen 27 Aralık Seydikemer Büyük Atatürk Koşusunda dereceye girenlere ödüllerini takdim etti. Ödül töreninde yarışmaya katılarak dereceye giren Utku Hadi Tur’un ödülünü babası Eşen Jandarma Karakol Komutanı Hakan Tur’dan alması ödül törenine renk kattı.

HIZ TUTKUSU HAYATINA MAL OLDU

Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında 25 yaşındaki Abdullah Bayar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

NOSTALJİK FİLM AFİŞ SERGİSİ AÇILDI

Fethiye’de yaşayan emekli Süleyman Saraçoğlu gençlik yıllarında tutkunu olduğu sinema sayesinde biriktirdiği film afişlerini, Çetinkaya Sanat Galerisi’nde düzenlediği sergi ile sanatseverle buluşturdu. 

YELKENCİLER ATHENA KONSERİYLE COŞACAK

Her yıl denizcilik ve yelken tutkunlarını Bodrum'da bir araya getiren American Hospital The Bodrum Cup, 22 Ekim Cumartesi günü Ağanlar Tersanesi'nde Athena grubunu ağırlayacak. Athena konserinden elde edilen gelirin tamamı Türk Eğitim Vakfı Prof. Dr. Galip İsen Eğitim Bursu Fonu, Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneği'ne bağışlanacak.

DENİZ ORTASINDA MÜZAYEDE DÜZENLEDİLER

Muğla'nın Bodrum ilçesinde deniz ortasında düzenlenen müzayede yoğun ilgi gördü. Antika eserlerin satıldığı müzayedeye için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda antika tutkunu geldi.

Herakleia antik kenti bisiklet şampiyonası ile dünyaya tanıtılacak

Muğla'nın Milas ilçesi Kapıkırı Köyü içerisinde kalan Bafa Gölü kenarında ki Heraklia Antik Kenti 22-23 Ekim 2022 tarihleri arasında Uluslararası MTB Dağ Bisikleti şampiyonasına 2. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Muğla Valiliği'nin himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenecek olan BAFA ULTRA MTB Şampiyonasına başta Türki Cumhuriyetler olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinden dağ bisikleti tutkunlarının katılması bekleniyor.

Deniz ortasında müzayede yapacaklar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde antika eserlerin olduğu müzayede Türkiye'de bir ilk olarak Gruise gemisinde gerçekleşecek. Dünya'da ve Türkiye'de bir örneği olmayan müzayede için yurt içi ve yurt dışından antika tutkusu olanlar katılacak.

ZUMBA TUTKUNLARI MARMARİS’TE BULUŞTU

Spor ve dans tutkunlarını bir araya getiren Zumba Holiday organizasyonu Marmaris'te geniş bir katılımla düzenlendi.

Ralli tutkusu askerde de devam ediyor

Genç rallici Azizhan Kaya otomobil sporlarına olan tutkusu, askerde olmasına rağmen komutanlarının desteği ile devam ediyor.

Dünya Yoga Günü Menteşe’de Kutlandı

21 Haziran Dünya Yoga Günü Menteşe’de kutlandı. Yoga eğitmeni Semra Ekşi yoga tutkunları ile birlikte dün akşam saatlerinde gün batımında meditasyon ve yinyoga hareketleri yaptı. Katılımcılar etkinlikte fiziklerini, ruhlarını ve zihinlerini dinlendirdi.