Zor Haberleri

Zor Haberleri

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Akdenizli: “Muğla’nın 13 İlçesiyle Eşit Su Bedeli Ödemek Zorunda Değiliz”

Seydikemer’i adım adım dolaşarak seçim çalışmalarına devam eden Seydikemer Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli; “Bugüne kadar 65 mahallemizin 60’ında toplantı yaptık. 59 mahallemizde MUSKİ sorunu hep karşımıza çıktı. Muğla’nın 13 ilçesiyle eşit su bedeli ödemek zorunda değiliz. Biz bunu hak etmiyoruz!” dedi.

Çağdaş Bodrumspor maça sıkı hazırlanıyor

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Çağdaş Bodrum Spor, ligin ikinci yarısındaki zorlu mücadelelerine hız kesmeden devam ediyor. 24. hafta karşılaşmaları kapsamında, evinde Pınar Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek olan takım, taraftarlarına unutulmaz bir müsabaka izletmeye hazırlanıyor.

İsmet Taşdemir: "Elimizden gelenin en iyisini yapıp bu maçı kayıpsız atlatmak istiyoruz"

Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Boluspor ile zor bir maç oynayacaklarını söyleyerek, "Elimizden gelenin en iyisini yapıp bu maçı kayıpsız atlatmak istiyoruz" dedi.

Fethiyeli Öğrencilerden Şehide Vefa Anması

Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu Ortaokulu, Beşkaza’nın Yiğitleri kapsamında gerçekleştirdikleri etkinlik kapsamında okullarının adını taşıyan Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu’nun önce ailesini daha sonrasında da mezarını ziyaret etti.

Karaca, “Engelli Vatandaşlarımızı Düşünmek Zorundayım”

Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, Fethiye Zihinsel Engelliler Derneğini ziyaret etti. Önümüzdeki dönemde engellilere yönelik projelerin yaygınlaştırılacağını belirten Karaca, dernek yöneticileri ve üyelerinin sorunlarını dinledi.

Saatcı, “Kararsız Seçmene Yol Gösterdik”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, 3’lü Masa programına konuk oldu. 1999-2014 yılları arasında Fethiye Belediye Başkanlığı görevinde de bulunan Saatcı, “Fethiye Belediye başkan adaylığım tamamıyla zorunluluk ve sorumluluk” ifadelerini kullandı.

Taraftarlardan zorlu maça davet

Muğla 48 Gençlik Taraftarlar Derneği Başkanı Ceyhun Aydınlı Pazar günü oynanacak olan Manavgat Belediye maçı için taraftara çağrı yaptı.

Sağanak sonrası Marmaris'te denizin rengi değişti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağışlarla, kapalı çarşıda bazı iş yerlerini su bastı, esnaf zor anlar yaşadı. Denizin rengi ise kahverengiye döndü.

Türkiye'de İlk Defa Karakulak'a Uydu Takip Cihazı Takıldı

2021 ve 2022 yıllarında Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz ilçelerinde çıkan orman yangınlarında Yaban Hayatı Koruma sahalarında çıkan orman yangınlarında yaban hayatındaki birçok canlı yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalmıştı.

Seydikemer’deki Okullar Atletizm Yarışmasında Başarılı Oldu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okullararası Atletizm Müsabakaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlendi. Düzenlenen müsabakalarda Seydikemer Atatürk Ortaokulu ve Zorlar Şehit Jandarma Onbaşı Hasan Küçükçoban Ortaokulu öğrencileri birçok dalda dereceye girerek büyük başarı elde etti.

İsmet Taşdemir, 'Aldığınız skora göre hedef değişiyor'

Trendyol 1. Lig'de kalan maçların zor olacağını belirten Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, "Her şeyi barındıran konumdayız. 1-2 mağlubiyette play-off’un dışına çıkma şansımız da yüksek, 1-2 galibiyetle ilk ikiye oynama şansımız da yüksek. Bunu zaman ve maçlar gösterecek" dedi.

Ege derbisini Bodrum’un İncileri kazandı

Türkiye Voleybol Federasyonu 20. hafta karşılaşmasında Bodrumspor evinde ağırladığı Karşıyaka'yı 3-0 mağlup etti. Zorlu ege derbisinde gülen taraf olan Bodrum’un İncileri maç sonunda taraftarıyla birlikte büyük sevinç yaşadı.

Suyun Korunmasına Yönelik Eğitim Verildi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Ümmü Sezer tarafından İnlice Ahmet Nazif Zorlu İlkokulu öğrencilerine tatlı su kaynakların verimli kullanılması, tasarruflu su kullanımı, suyun kullanım alanları ve suyun korunmasına yönelik eğitim verildi.

Başkan Akdenizli: “Antalya’yı Zor Günlerinde Yalnız Bırakmadık”

Antalya'da yaşanan sel afetinin ardından Seydikemer Belediyesi, belediye ekiplerini göndererek bölgedeki çalışmalara katıldı. Seydikemer Belediyesi ekipleri su tahliye işlemlerine yardımcı oldu.

Anadolu Kaplanları Dünya Kapılarını Zorladı

Anadolu Aşçılar Federasyonu (ANFED) Avrupa üzerinden dünya mutfağında kendilerini göstererek büyük ilgi topladı.

Dinçel, ‘Maçtan kopmadık ve kazandık’

İkinci yarıda takımın başına gelen teknik patron Selahaddin Dinçel, zor başlayan fikstürün ardından Fethiyespor taraftarı önünde, zorlu Menemen FK karşılaşmasından 3 puanı almasını bildi. Karşılaşmanın ardından açıklamada bulunan Dinçel, takımın iyi yerlere geleceğini belirtti.

Özmen, ‘3 puanı almayı bildik’

Zorlu Menemen FK karşılaşmasından evinde 3 puan alan Fethiyespor’da yüzler gülüyor. Karşılaşmada önemli müdahalelerde bulunan Sezer Özmen, zorlu mücadeleyi değerlendirdi.

İsmet Taşdemir: "Galibiyet Serisi Yakalayabilirsek Çok Avantajlı Duruma Geçebiliriz"

Ligde her maçın zor olduğunu vurgulayan Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, "Galibiyet serisi yakalayabilirsek çok avantajlı duruma geçebiliriz. Bu ligde hiçbir maçın neti ve garantisi yok. Dolayısıyla maçlar çok zor, o gün maça iyi hazırlanan ve iyi konsantre olan maçı kazanıyor" dedi.

Aydın Ayaydın’ın Seçim Otobüsü Yandı

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aydın Ayaydın’ın seçim otobüsü Seydikemer’de yandı.

Köyceğiz’de Öğrencilere Mesleki Rehberlik Semineri Verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanışeyh İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere çeşitli konularda seminer verildi.

Buzağı satıcılarına dehşeti yaşatmışlardı, 6 kişi tutuklandı

 Samsun’dan Muğla’nın Bodrum ilçesine 16 buzağı getiren 3 kişiyi silah ve bıçak zoruyla darp edip buzağılarına el koydukları suçlamasıyla gözaltına alınan 7 kişiden 6’sı tutuklandı.

Buzağı Satmaya Gelip, Dehşeti Yaşadılar

Samsun’dan Muğla’nın Bodrum ilçesine 16 buzağıyı satmak için getiren 3 kişi, silah zoruyla darp edildi, getirdikleri buzağılara el konuldu. Buzağılarla birlikte Bodrum’dan kaçmaya çalışan 7 saldırgan jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Marmaris Belediyesi 5 yılda birçok önemli çalışmaya imza attı. Pandemi, yangın, deprem, sel gibi felaketler başta olmak üzere tüm zor zamanlarda vatandaşın yanında olan Marmaris Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerini yalnız bırakmadı.

Başkan Gümüş: “Gazetecilik Demokrasinin Temel Taşıdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; halkın doğru bilgi almasının ancak özgür bir basınla mümkün olduğu kaydederek, “Zor şartlarda, tarafsız ve doğru habercilik yapmak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.

Fethiye'de Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Toplantısı Tekrardan Yapıldı

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik 1 Ocak itibarıyla resmiyet kazandı. Buna göre bir konutu 100 günden kısa süreli kiraya verecek ev sahipleri, izin belgesi almak zorunda kalacak. Bu belgeyi almak için ise 2 Ocak itibariyle başvurular başladı. Birçok konut sahibini ilgilendiren toplantı Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Dalaman Belediye Gençlik Spor ve Ortaca Belediyespor maçından kazanan çıkmadı

Muğla Süper Amatör Lig B Grubu‘nda mücadele eden Dalaman Belediye Gençlik Spor ve Ortaca Belediyespor 11. hafta mücadelesinde 1-1 beraber kaldı.

Gelinini Öldüren Kayınpeder: "Beni Zorlamayın, Konuşmak İstemiyorum"

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gelini Hatice Öğüt'ü öldürüp cesedini ateşe veren kayınpeder Kamil Öğüt, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, olay günü ile ilgili olarak konuşmak istemediğini belirten Kamil Öğüt, "Hap kullanıyordum, şeker hastasıydım. Ne yaptığımı bilmiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. Beni zorlamayın, konuşmak istemiyorum" dedi.

Tenzor International Cup’ta zafer Tenzor Takımı’nın oldu

Bodrum’da düzenlenen J/70 sınıfı yelken yarışı Tenzor International Cup’ın ilk etabı bugün yapılan yarışların ardından sona erdi. Organizasyonun ilk etabında Tenzor Takımı şampiyon oldu.

Seydikemer’de kaza meydana geldi

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Zorlar Kavşağı’nda trafik kazası meydana geldi. 3 aracın karıştığı kazada yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.