Fethiye'ye Teşekkür Ziyareti

CHP Milletvekilleri ve İl yönetimi ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ilçelere ''Hayır'' için teşekkür ziyaretlerine başladı. 16 Nisan' da gerçekleşen referandumda 'Hayır' oylarında göstermiş olduğu başarıdan dolayı CHP Fethiye İlçe Başkanlığına teşekkür ziyareti gerçekleşti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

CHP  Milletvekilleri ve İl yönetimi ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün;  ilçelere ''Hayır'' için teşekkür ziyaretlerine başladı. 16  Nisan' da  gerçekleşen  referandumda  “Hayır” oylarında göstermiş olduğu başarıdan dolayı CHP Fethiye İlçe Başkanlığına teşekkür ziyareti gerçekleşti.

Muğla Büyük Şehir Belediye başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Prof. Dr. Nurettin Demir tarafından gerçekleştirilen teşekkür ziyaretine yoğun ilgi oldu.  Ziyarete;  Fethiyeli olan CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İlgin ile Fethiye Belediyesi eski başkanlarından DP’li  Şakir Kandönmez ile CHP eski milletvekillerinden Sami Gökmen, CHP Fethiye Belediye Meclis üyeleri ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.  En çok ''Hayır'' oyunun verildiği Fethiye İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden CHP kurmayları referandumda kendilerine destek olan CHP'lilerin yanı sıra siyasi partiler ile STK'lara ve halka teşekkür ettiler. Ziyarette ilk konuşmayı CHP Fethiye İlçe Başkanı Avukat Ali Özgür Kullukçu yaptı…

“KULLUKÇU  “TÜRKİYE’YE HAYKIRAN FETHİYE HALKINA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu 16 Nisan'da yapılan referandumun sonuçlarını bir hukuk garabeti ve hukuksuzluk olduğunu belirterek ''Fethiye olarak yüzde 65 oranında ''Hayır'' sonucu aldık. Karşımızda yüzde 35 gibi ''Evet'' oyu var. 3 Kasım 2019'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kadar kol kola verip bu değişiklikleri halka anlatmaya devam etmeliyiz.  Fethiye'de CHP önderliğinde kurulan platformda Belediye Başkanlarımızdan Şakir Kandönmez'in de yer aldığı Saadet Partililerinde bulunduğu STK'ların katıldığı güzel bir çalışma gerçekleştirdik ve sonuç aldık” dedi. Kullukçu konuşmasında “ Referandumda Fethiye’de yüzde 65’i çıkarmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, “Hayır” oyu için destek veren MHP’li muhaliflere,  SP’li, DP’li  ve diğer siyasi partili vatandaşlara da çok teşekkür ediyorum” dedi. Artık referandum sürecinin geride kaldığını ve referandumda yaşanan usulsüzlükler hakkında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından hukuki sürecin takip edildiğini belirten Ali Özgür Kullukçu, “16 Nisan 2017 tarihinde ülkemizde bir referandum süreci yaşadık. Ne yazık ki bu referandum sürecinde ülkemizin doğu bölgelerinde sandıkların kapanmasına rağmen, sandık kurulu üyelerine veya sandık kurulu başkanlarının telefonlarına saat 17.08 de mesaj atılmasına rağmen Türkiye’de Yüksek Seçim Kurulu eli ile, seçim kanunumuzun 98. ve 101. maddelerince açıkça aykırı bir şekilde, üstelik AK Parti hükümetinin kendi çıkarmış olduğu kanun genelgesine de aykırı hareket etmişlerdir. Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar neticesinde, üzerinde mühür olması gereken oy zarfları ve oy pusulaları kabul edildi. Yapılan bu davranışlar ne yazık ki hukuk dalaleti ve hukuksuzluk yapıldığı anlamına gelmektedir. Anayasamızda Yüksek Seçim Kurulu en üst yargı mercii olduğundan, biz ne kadar hukuk yollarına başvur sakta ne yazık ki bir sonuç elde edemedik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tüm hukuki mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Bu referandumun neticesi Fethiye’de de sandıkta belli oldu. İlçemizde yüzde 65 oranında tak bir kişiye verilecek böylesine yetkilerle dolu 18 maddelik anayasa değişikliği konusunda “Hayır” oyları çıkmıştır. Artık çıtamızı daha da yükselteceğiz. Fethiye’deki Cumhuriyetçi kararlılığımızı, ülkemize, milletimize ve devletimize sahip çıkma geleneğimizi biz sonuna kadar sürdüreceğiz.  Bu anlamda yüzde 65’lik “Hayır” ile Türkiye’ye haykıran Fethiye halkına çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir Muğla'da 6 bakan ve 1 Başbakan ''Evet'' oyu istedi. Ancak Muğla ''Hayır'' oyu kullandı. Bu başarıda gençlik ve kadın kollarımızın büyük başarısı vardır. Ancak YSK bu seçimi katletmiştir. Avrupa'nın ülkemize bakış açısı değişmiştir.'' dedi.

“ALDAN “TÜRKİYE'DE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKTIK”

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ''Hayır'' oyu da, ''Evet'' oyu da veren tüm seçmenlere teşekkür ederek, “Türkiye'de cumhuriyete sahip çıktık. Millet aslında ''Hayır'' dedi. Yüzde 48.5 oy küçük bir oy değildir. Biz cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e saygı duyulmasını istiyoruz. İktidarın morali oldukça bozuk. Bu oranı korumak için daha çok çalışıp omuz omuza milletimizle birlikte olmaya devam edeceğiz” dedi. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ da karşı tarafta zafer nidaları göremediklerini belirterek ''OHAL'in getirdiği şartlarda gidilen bu referandumda büyük bir vatansever kitlesi ''cumhuriyeti elimizden alamazsın'' demiştir” dedi.

“GÜRÜN: “2019'DA SEÇİMLERİ ALIP, TEKRAR ANAYASAYI YAPABİLİRİZ”

 

CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de İl Teşkilatı olarak seçim stratejisini nasıl geçirdiklerini ayrıntılarıyla anlatıp, “Türkiye'de 30 büyük şehir içinde ''Hayır'' oyunda 1.'yiz. Bu başarı sizin ve milletimizin başarısıdır. Bu başarı ile yetinmememiz gerekir. ''Hayır'' bloğu ile daha iyi ilişkiler kurup onlarla 2019'daki hedefe giderek sonuca ulaşabiliriz. Saadet Partisi,MHP muhalifleri ve diğer STK'lar burada CHP'ye destek verdi. Hiç bir kişiyi ayrıştırmadan 2019'da seçimleri alıp, tekrar anayasayı yapabiliriz arkadaşlar”  dedi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban da referandum için yapılan çalışmaların odak noktalarını anlatıp ''Türkiye'nin aydınlık geleceğine baş koymuş siyasi partiler, STK ile görüşmeler yapıp çalışmalara başladık. Çalışmaya başlarken şu taktığım CHP rozetini çıkarıp öyle çalıştık. Hedefimiz Türkiye'nin geleceği idi. Aslında çok iyi sonuç aldık. Muğla'ya bir başbakan ve 6 bakan geldi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanım ve milletvekillerimiz, İlçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımız el ele verip bu başarıya imza attılar. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN