Kültür

Son dakika Kültür - Sanat haberleri, en son Kültür - Sanat haberler,, Kültür - Sanat haberleri burada, haber oku | Kültür - Sanat

Kültür Haberleri

Genç Tiyatrocuların ”Karmakarışık“ Oyunu Büyük İlgi Gördü

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluslararası Gençlik Merkezi Tiyatro Atölyesi tarafından hazırlanan "Karmakarışık" tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü.

“Kadınlar Şiddetsiz Ve Eşitlikçi Kentini Yaratıyor”

Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında desteklenen ve Bodrum Belediyesi ile Bodrum Kadın Dayanışma Derneği’nin birlikte yürüttüğü “Bodrum’dan Türkiye’ye: Kadınlar Eşitlikçi ve Şiddetsiz Kentini Yaratıyor” projesinin çalıştayı Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

İzleyicilerden Büyük Beğeni Aldı

Milas Belediyesi bünyesinde faaliyete geçen Milas Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan Kalp Korosu oyunu izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Belediye Meydani Sahnesi Konserleri Başladı

Bodrum Belediyesi’nin çarşı esnafına destek olmak ve kış turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediği ‘’Happy Love Year Party’’ etkinlikleri kapsamında Hilmi Uran (Kilise) Meydanı’nın ve Kumbahçe Meydanı’nın ardından Belediye Meydanı sahnesindeki konserler, Ozan Doğulu ve Hera ile start aldı.

Fotoğraf Severler Hipokampüs’te Buluştu

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) Başkanı Fehmi Hanoğlu’nun sunumu eşliğinde birçok fotoğraf sever Hipokampüs’te buluştu. Etkinlikte Fehmi Hanoğlu fotoğraf gösterisi sundu.

KAHEV’den eğitime destek

Kadın Hekimler Ve Eğitime Destek Vakfı ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap Kulübü , Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

İztuzu’nda titreten kutlama

Muğla'nın Ortaca İlçesinin dünyaca ünlü plajı İztuzu'nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Aralık ayının son günleri ilginç kutlamalara sahne oldu. Ortaca başta olmak üzere çevre ilçelerden gelen yüzlerce kişi plaja gelerek yeni yılı kutladı, bazıları ise buz gibi havada denize girerek kutlama yaptı.

Ajda Pekkan Bodrum’un Kültür Sanat Elçisi Oldu

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak yer aldığı Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV)’nın 25. yıl kutlama konserinde, Süper Star Ajda Pekkan’a “Bodrum Kültür ve Sanat Elçisi“ ünvanı verildi.

Bir asra beş kala kitap yazıp, imzaladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan 95 yaşındaki emekli öğretmen Fikri Türkel'in son 5 yılda kaleme aldığı yazıların bir kısmı 'Ana gibi baba gibi sevdiğim insanlar' ismi ile kitaplaştırılarak kendisine hediye edildi.

“Ahde Vefa” Projesi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, hayırsever iş insanı Sıtkı Davut Koçman anısına kitap hazırladı.“Ahde Vefa Projesi” olarak ortaya çıkan eser, hem gelecek kuşaklar hem de kendisini yakından tanımak isteyenler için önemli bir kaynak görevi üstlenecek.

PTT’DEN “ANTİKA SOBALAR” KONULU ANMA PULU

PTT AŞ. Tarafından soba görsellerine yer verilerek hazırlanan ilkgün zarfı tedavüle sunuldu.

Yazar Yıldırım, Karaca’yı Ziyaret Etti

Yazar Makmara Kemal Yıldırım, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya ziyarette bulundu. Yıldırım, kitabını imzalayarak Karaca’ya takdim etti.

AFERİN MARMARİS’İN BU KIZLARINA!

Kış sezonuna hızlı giren Marmaris Martı Resort Hotel; 7 kadın sanatçıdan oluşan “Aferin Kızıma III” adlı karma seramik ve resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

“Ormanın Anahtarı” Çocuklarla Buluştu

Menteşe Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu “Ormanın Anahtarı” adlı müzikli çocuk oyunu çocuklarla buluştu. Zihni Derin İş Merkezi Ayhan İçöz salonunda sahnelenen oyunu yüzlerce çocuk ilgiyle izledi.

Bodrum geceleri klasik müzikle ısınıyor

İtalya’da ve dünyada son dönemlerde adından sıkça bahsettiren Piyanist Danilo Mascetti, geçtiğimiz akşam Kışta Baharda konserler serisinde Bodrumlu klasik müzikseverlerle buluştu.

İl Olmaya Fethiye’de Aday

CNN’nin haberine göre Türkiye’nin il olmaya aday 24 ilçesi belli oldu. Fethiye’nin ismi, Türkiye'de bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfus büyüklüğü, sosyo-ekonomik koşulları gibi kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler arasında yer aldı.

Sanat Tutkunları Ortaca’da Buluştu

Sanatseverler ve öğretmenler ADD Ortaca Şube Başkanı Emekli Öğretmen Günur Karaağaç tarafından organize edilen sergide düzenlenen kitap imza gününde bir araya geldi.

Fethiye Belediyesi Bağlama Kursu devam ediyor

Fethiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen enstrüman kurslarına 7’den 77’ye her yaş grubundan Fethiyeliler büyük ilgi gösteriyor. Bu kapsamda FBKM’de Sanatçı ve Eğitmen Adem Kazan tarafından devam eden bağlama kursunda eğitimler başladı.

Fethiye Edebiyat Grubu İmza Günü’nde buluştu

Şair Ali Talaş Her Telden Şiirler işimli ilk şiir kitabı için imza günü düzenledi.İmza günü Çalış Yörük Çadırı’nda yapıldı.

Toplam 907 haber.