Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

Trafik kazasında hayatını kaybeden Güzelgün Muğla'da anıldı

İstanbul Bostancı Sahili'nde polis kontrol noktasından kaçan S.T.Ü.'nün otomobiliyle çarparak ölümüne neden olduğu bisikletli Doğanay Güzelgün Muğlalı bisiklet sürücüleri tarafından anıldı.

Caretta yuva sayısı 600’e ulaştı

Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının en önemli üreme merkezi Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan İztuzu sahilinde yuva sayısı 600’e ulaştı.

Fethiye’de ağaç budama çalışması

Fethiye’de Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Park ve Bahçeler Birimi, ilçe merkezinde ağaç budama çalışması başlattı.

Marmaris Belediyesi geniş bir alanda temizlik çalışmalarını sürdürüyor

Marmaris Belediyesi, orman alanları, dere yatakları, karayolu çevresi, koylar demeksizin farklı birçok kurumun sorumluluk alanına giren bölgelerde de temizlik çalışması gerçekleştiriyor.

45 derece sıcakta tarihe dokunuş

Muğla’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklık oranı 43 derece olarak açıklandı.

İçme suyu sıkıntısı çözmek için içme suyu hattı yapılıyor

Muğla genelinde sağlıklı ve sürekli içme suyu sağlamak için çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, bu çerçevede Marmaris’te önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Özellikle yaz aylarında içme suyunun yetersiz olduğu ve yeraltı kaynaklarının tuzlanması nedeniyle kaliteli su sağlanması konusunda sorunların yaşandığı Bozburun bölgesinde içme suyu projesi yapılıyor.

Deniz dibinden çıkanlar vatandaşları şok etti

Muğla’nın Bodrum içesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenen deniz dibi temizliği sosyetenin gözbebeği Türkbükün’de başladı. Denizin dibinden çıkanları görenler ise hayret içerisinde kaldı.

Ortaca’da haşere ile mücadele devam ediyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaz aylarında yoğun olarak görülen başta sivrisinek ve diğer haşerelere karşı Ortaca Belediyesi ekipleri tarafından gece-gündüz ilaçlama çalışması devam ediyor.

Belediyeden Lavanta hasat şenliği

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Yerkesik-Yeniköy Mahallesinde kurulan koku vadisi lavanta bahçesinde lavanta şenliği düzenledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen festivalde lavanta hasadı gerçekleştirildi.

Marmaris'te yeşil alanlar düzenlendi

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri son 4 yıllık süreçte toplamda 81 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi gerçekleştirdi.

Meteoroloji uyardı, Muğla 43 dereceyi görecek

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan uyarıda, Muğla bölgesinde sıcak hava dalgası nedeniyle hava sıcaklığı 38-43 derece dolayında seyredecek.

Tıbbi aromatik bitki seferberliği

Muğla ve ilçelerinde doğada kendiliğinden yetişen tıbbi aromatik bitkiler artık tarlalarda yetiştirilmeye başlandı.

Öldürülmesinin ardından adının verildiği park hizmete açıldı

 Muğla'nın Datça ilçesinde esnaflık yapan Erhan Okur'un iş yerinde çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesinin ardından Okur'un adının verildiği park hizmete açıldı.

Bodrum’da çöl sıcakları

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gölgede 44 derece ölçülen hava sıcaklığı bunalttı.

Marmaris kavruldu

Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Ege Bölgesi’nde sıcaklar adeta bunalttı. Muğla’nın Marmaris ilçesinde 44 dereceye kadar yükselen hava sıcaklığı vatandaşları bunalttı.

200 noktaya mama ve su takviyesi yapıldı

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Marmaris’te belediye ekipleri can dostlar için seferber oldu.

Toprak Büyükşehir’den, üretim kooperatiflerden

Muğla’da Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki tarım arazilerini kooperatiflerle iş birliği yaparak kaba yem üretim merkezleri haline getiriyor. Bugüne kadar üç ilçede 434 dekar arazi kaba yem üretim merkezi haline getirildi.

Efe parkı vatandaşların hizmetine açıldı

Menteşe Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve büyük bölümü tamamlanan pazaryeri girişindeki Efe parkı yenileme çalışması sonrası ilk defa vatandaşların kullanımına açıldı.

Toplam 603 haber.